Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Letselschade claimen

Letselschade tijdens festival

Het festival seizoen is weer geopend! Tijd om te dansen en te genieten van muziek. Maar wat te doen bij een festival ongeluk? Wie is hiervoor dan aansprakelijk? Onze letselschade juristen leggen het u uit in deze blog.

Ongeluk tijdens een festival?

Een festival is vaak genieten van muziek en dans. Een dag ontspanning met vrienden en even helemaal geen zorgen aan je hoofd. Maar wat nu te doen bij een festival ongeluk. U valt bijvoorbeeld omdat een hek ongelukkig is neergezet of omdat u struikelt over een haring van een festival tent. Als gevolg hiervan breekt u uw arm, voet of enkel en loopt u dus letsel en schade op. Wie vergoed deze schade dan? Is de organisator van het festival aan te spreken voor uw letselschade?

Wie is aansprakelijk bij een ongeluk tijdens een festival?

De wet zegt dat in beginsel iedereen zijn of haar eigen schade lijdt. Dit is echter anders indien het letsel is veroorzaakt door de schuld van een ander. U kunt dan deze persoon aansprakelijk stellen. Maar wie kunt u dan aansprakelijk stellen bij een ongeluk op een festival?

Bent u bijvoorbeeld gevallen door een val op het terrein of op de parkeerplaats? Dan kan de organisator van het festival aansprakelijk gesteld worden voor de door u geleden schade.  Dit kan op diverse gronden, welke hieronder worden besproken.

Het kan ook zo zijn dat een andere bezoeker van het festival u letsel toebrengt. Deze persoon kan dan aansprakelijk zijn als hij een fout heeft gemaakt Bijvoorbeeld omdat hij met zijn armen aan het zwaaien was en u hierbij in het oog raakte. Ook hierover vindt u hieronder meer informatie.

Aansprakelijkheid voor gebrekkige opstal of zaak

Is het ongeval op het festival te wijten aan het festivalterrein zelf of iets dat er op gebouwd staat (al dan niet tijdelijk), dan is de organisator van het festival aansprakelijk voor de door u geleden schade. Een bezitter van een terrein (de organisatie) is op grond van de wet namelijk automatisch aansprakelijk. Dit wordt een risico aansprakelijkheid genoemd. Dit geldt ook voor een zaak die door de organisatie geplaats is, zoals een box of een springkussen.

Aansprakelijkheid op grond van onrechtmatige daad

Is de schade die u lijdt het gevolg van een nalatigheid van de organisator? Dan is deze aansprakelijk voor de schade die u door het festival ongeluk lijdt. Er is dan sprake van een onrechtmatige daad. Maar wanneer is er sprake van een onrechtmatige daad? Dat is uitgemaakt door de Hoge Raad in het bekende "Kelderluik arrest."

De Hoge Raad heeft in het Kelderluik Arrest een aantal criteria opgesteld waaraan getoetst kan worden of er sprake is van een onrechtmatige daad:

  • Hoe waarschijnlijk is het dat de vereiste oplettendheid en voorzichtigheid niet in acht zullen worden genomen?
  • Hoe groot is de kans dat daaruit ongevallen ontstaan?
  • Hoe ernstig kunnen de gevolgen zijn?
  • Hoe bezwaarlijk is het om veiligheidsmaatregelen te nemen?

 

Met andere woorden, de organisator van een festival is bij een ongeluk aansprakelijk voor letselschade als haar enig verwijt gemaakt kan worden. Belt  bij twijfel onze letselschade juristen, wij helpen graag!

Niet alleen de organisator van het festival kan aansprakelijk zijn voor een festival ongeluk op grond van een onrechtmatige daad. Dit kan ook een andere bezitter zijn. Zwaait deze ongecontroleerd met zijn armen of loopt er iemand tegen u aan waardoor u valt? Dan is de kans aanwezig dat deze persoon aansprakelijk is voor de door u opgelopen letselschade.

Gespecialiseerde advocaat of jurist inschakelen

Lijdt u letselschade als gevolg van een festival ongeluk? Neem dan een gespecialiseerde advocaat of jurist in de arm om u te helpen bij het verhalen van letselschade. Schade claimen is namelijk niet eenvoudig en een gespecialiseerde letselschade advocaat of jurist zorgt ervoor dat uw letselschade volledig verhaald wordt.

Kiest u voor een gespecialiseerde advocaat van ons letselschade bureau, dan gaan wij direct voor u aan de slag. Uw persoonlijke letselschade advocaat onderzoekt de schuldvraag, stelt de tegenpartij aansprakelijk en stelt de aansprakelijkheidsbrief op. Uw letselschade specialist zal na erkenning van de aansprakelijkheid direct een voorschot op uw schade regelen en alle schadeposten inventariseren zodat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Gehoorschade opgelopen tijdens een festival

Op een festival wordt uiteraard harde muziek gedraaid. Dit kan tot gehoorschade leiden. Bijvoorbeeld doofheid of een piep in uw oren die niet meer overgaat. Kunt u hiervoor ook de organisator van een festival aansprakelijk stellen?

In de wet is vastgesteld dat bij muziekfestivals het geluidsniveau de 103 dB(A) niet mag overschrijden. Is dit wel het geval en loopt u hierdoor gehoorschade op, dan is de organisator van het festival aansprakelijk voor de door u geleden schade.

Disclaimer letselschade in voorwaarden

Bij het indienen van een letselschadeclaim verwijzen organisatoren van festivals vaak naar een disclaimer in de algemene voorwaarden. Hierin staat meestal dat de organisatie niet aansprakelijk is voor letselschade. Loopt u echter letselschade op door toedoen van nalatigheid van de organisator, dan is deze op grond van de wet aansprakelijk, wat de disclaimer ook zegt! U kunt ook bij een disclaimer dus gewoon letselschade claimen na een festival ongeluk.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Letselschade claimen is niet gemakkelijk. Gelukkig kun je gratis bij ons terecht voor een letselschade advies, maar ook voor het verhalen van jouw letselschade. Hoe wij jou gratis kunnen helpen bij letselschade? Je leest het door op de link te drukken.

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland. Je kunt dus altijd een beroep op ons doen en wij zijn er graag voor je!

Mensen lezen ook
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Wij