Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade verhalen op verzekering elektrische step

Ze worden steeds populairder, de elektrische step. Inmiddels rijden er in Nederland als ongeveer 170.000 van rond. Er geldt een verplichte verzekering voor de elektrische step en dat is maar goed ook, jaarlijks gebeuren er namelijk veel ongevallen met een elektrische step.

Hoe zit het eigenlijk met de aansprakelijkheid van een elektrische step en welke letselschade wordt vergoed door een verzekering van een elektrische step? U leest het in deze blog.

Verplicht verzekering elektrische step

In Nederland geldt een verplichte verzekering voor alle motorvoertuigen, behalve voor de meeste elektrische fietsen. Maar ook dan geldt er steeds vaker een verzekeringsplicht. Bijvoorbeeld voor de fatbike, die inmiddels niet meer te verzekeren is als gevolg van het grote aantal verkeersongevallen.

Ook voor de elektrische step geldt een verzekeringsplicht. Het is op grond van de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen namelijk een motorvoertuig. Maar wat betekent dit nu voor de aansprakelijkheid van een elektrische step als u als voetganger of fietser aangereden wordt door een elektrische fiets? Kunt u uw letselschade verhalen op de verzekering van de elektrische step?

Letselschade claimen op verzekering elektrische step

Omdat een elektrische step een motorvoertuig is, gelden dezelfde regels als voor het geval u door een auto aangereden wordt. Geeft een elektrische step u ten onrechte geen voorrang, dan is er sprake van aansprakelijkheid aan de kant van de bestuurder van de step. De verzekering van de elektrische step is dan gehouden uw letselschade te vergoeden. Er is dan sprake van een onrechtmatige daad aan de zijde van de bestuurder van de elektrische step.

Omdat een elektrische step een motorvoertuig is, gelden de regels van de WAM. Hierin staat dat u 2 partijen aansprakelijk stellen kunt voor letselschade:

 1. de bestuurder en bezitter van de step zelf
 2. de verzekeraar door middel van een directe actie

 

De aansprakelijkheidsbrief kan dus rechtstreeks aan de verzekering van de elektrische step gestuurd worden. Deze zal u letselschadevergoeding betalen.

Voor fietsers en voetgangers geldt een bijzondere regeling. Bent u namelijk als fietser of voetganger aangereden door een elektrische step, dan is er altijd recht op een letselschade vergoeding! U leest er hieronder meer over.

Als voetganger of fietser aangereden door een elektrische step

Fietsers en voetgangers worden beschermd door de wet en wel in artikel 185 Wegenverkeerswet (WVW). In deze wettelijke bepaling staat dat een motorvoertuig schuldig is bij een aanrijding waarbij een niet gemotoriseerd voertuig betrokken is. Dit zijn met name fietsers en voetgangers.

De wet acht fietsers en voetgangers kwetsbare verkeersdeelnemers. Dit is begrijpelijk, immers, u kunt aan een fietsongeluk of een aanrijding als voetganger ernstig letsel oplopen als u door een auto of elektrische step aangereden wordt.

Voornoemde bescherming uit artikel 185 wvw houdt het volgende in:

 • u bent buiten uw schuld aangereden door een auto of elektrische step: de verzekering van de elektrische step betaalt uw volledige letselschade
 • er is door de voetganger of fietser een fout gemaakt met een aanrijding tot gevolg: ten minste 50% van de letselschade van de fietser of voetganger wordt vergoed door de verzekering van de elektrische step
 • in het geval uw kind tot 14 jaar aangereden door een auto wordt is de bestuurder van het motorvoertuig altijd voor 100% aansprakelijk voor de letselschade van het kind
Wat doet een letselschade advocaat of letselschade jurist?

Bent u door slachtoffer van een ongeluk met een elektrische step? Dan helpt een letselschade expert van ons letselschadebureau u gedurende het gehele letselschadetraject. Dit betekent dat wij:

 • onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding
 • de verzekering van de elektrische step aansprakelijk stellen
 • na erkenning zorgen voor een voorschot op uw letselschadevergoeding
 • de discussie voeren met de letselschadeverzekeraar over het causaal verband tussen het ongeluk en uw schade. Dit doet zich veelal voor bij whiplash klachten.
 • zorgen dat uw letselschade snel en geheel verhaald wordt op bestuurder of de verzekering van de elektrische step

 

Wilt u ook aanspraak maken op gratis juridische hulp van ons letselschadebureau? Neem dan contact met ons op. Al meer dan 3.000 mensen gingen u voor. Wij zorgen ervoor dat u volledig schadeloos gesteld wordt.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschadebureau met 20 letselschade juristen die iedere dag de belangen behartigen van verkeersslachtoffers en slachtoffers van een verkeersongeluk of ongeluk op het werk. Dus ook bij een aanrijding met een elektrische step kunt u bij ons terecht voor gratis rechtsbijstand.

Ons letselschadekantoor is onderdeel van een groot advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Hierdoor kunnen wij indien nodig gratis een letselschade advocaat inschakelen.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding met een elektrische step? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden

Letselschade Kompas
Wat anderen van ons vinden