Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Als werken door een whiplash niet meer gaat

Een whiplash is soms van korte, maar vaak van lange duur en kan in beide gevallen tot arbeidsongeschiktheid leiden. Wat te doen als werken na een whiplash niet meer gaat, wie vergoed u inkomensschade en wat kan een letselschade advocaat voor u betekenen?

Whiplash en werken na een ongeluk

Een aanrijding van achteren, fietsongeluk of bedrijfsongeval, een ongeluk kan ernstige gevolgen hebben. Als gevolg hiervan ontstaat er schade. Medische kosten, reiskosten en kosten voor hulp in het huishouden. Maar bij whiplash klachten als gevolg van een kop-staartbotsing of kettingbotsing kan er ook arbeidsongeschiktheid bestaan. Met een whiplash werken is immers vaak niet mogelijk.

Een whiplash en werken gaan niet goed samen, immers, na als gevolg van een whiplash krijgt u te maken met allerlei klachten zoals:

 • nekklachten
 • concentratieproblemen
 • schouderklachten
 • rugklachten
 • visusklachten

 

Niet zo vreemd dat met deze klachten whiplash en werken niet samen gaan. Arbeidsongeschiktheid is dan ook vaak het gevolg van een whiplash en als gevolg hiervan kan er inkomensschade bestaan. Immers, vaak worden bepaalde loonbestanddelen niet doorbetaald en na 1 jaar ontvangt u nog maar 70% van uw letselschade vergoed door uw werkgever. Als zelfstandig ondernemer komt uw inkomen zelfs helemaal te vervallen.

Whiplash en werken kan soms helemaal niet meer, soms tijdelijk niet meer en in andere gevallen nog maar gedeeltelijk. Vaak wordt er dan vanuit de schadeverzekeraar een arbeidsdeskundige voor u ingeschakeld om u te helpen te re-integreren. De ervaring leert echter dat met een whiplash werken zwaar is en veel verkeersslachtoffers niet meer volledig aan het werk komen.

Gelukkig kunt u een letselschadevergoeding claimen na een ongeluk. Echter zijn er nogal discussies bij letselschade verhalen na een whiplash. Onze letselschade juristen kunnen u hierbij kosteloos helpen.

Whiplash en werken: discussie over het causaal verband

De aansprakelijkheid na een aanrijding van achteren is vaak snel aanvaard door de verzekeraar van de tegenpartij. Maar vervolgens komen er vaak discussies met de verzekeraar, bijvoorbeeld over het causaal verband.

Het causaal verband is het verband tussen het u overkomen verkeersongeluk en de whiplashklachten. Dit causaal verband wordt vaak betwist door verzekeraars waarbij de volgende verweren worden gebruikt:

 1. er kan slechts een korte periode van klachten en beperkingen worden aangenomen
 2. de impact van de kettingbotsing was gering waardoor er de whiplash klachten niet van het ongeluk kunnen komen

 

Schadeverzekeraars stellen dan ook veelal dat met een whiplash werken geen probleem is en willen na een korte periode geen voorschotten op de schade meer betalen. Ondanks dat u volledig of gedeeltelijk bent uitgevallen voor uw werk en inkomensschade lijdt.

Wat nu te doen bij een discussie over whiplash en werken? Want de gevolgen van deze discussie kunnen enorm zijn.

Discussie causaal verband tussen whiplash en ongeluk

Een discussie over het causaal verband bij whiplashklachten komt veelvuldig voor. Niet zo gek dat een discussie over whiplash en werk vaak bij de rechtbank beland. Deze heeft belangrijke gerechtelijke uitspraken gedaan. Hieruit blijkt dat letselschade verzekeraars niet kunnen betogen dat whiplash klachten niet van het ongeval kunnen komen als:

 1. u voor het ongeluk geen whiplashklachten had
 2. deze klachten direct na het ongeluk zijn ontstaan
 3. er geen andere oorzaak voor de klachten is

 

Is dit in uw geval, dan is het causaal verband tussen het u overkomen ongeluk en de letselschade gegeven. Er is dan recht op een letselschadevergoeding. Ook als u door een whiplash niet meer werken kunt.

Is er bij u een discussie ontstaan over het causaal verband bij een whiplash en werken? Neem dan contact op met een letselschade jurist van ons letselschadebureau. Wij helpen u bij het verhalen van uw letselschade als werken door een whiplash niet meer gaat of beperkingen geeft.

Wat doet een letselschade advocaat?

Ons letselschadekantoor is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Naast het helpen bij de discussie tussen werken en whiplash helpt een letselschade advocaat van ons kantoor u ook bij:

 • het aansprakelijk stellen van de tegenpartij
 • verkrijgen van een voorschot op uw letselschade
 • inschakelen van een medisch adviseur
 • inschakelen arbeidsdeskundige
 • discussie voeren met de verzekeraar
 • zorgen voor een maximale schadevergoeding
Gratis juridische hulp bij een whiplash

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade bij whiplashklachten? Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd volledig gratis bij het verhalen van uw letselschade. Ook voor een second opinion kunt u bij ons letselschadebureau terecht.

Bel voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland