Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat zijn de oorzaken van nekletsel?

Nekletsel kan diverse oorzaken hebben. In het verkeer is nekletsel echter vaak het gevolg van een achterop aanrijding. Denk hierbij aan een kettingbotsing op de snelweg of een kop-staart botsing omdat iemand te laat ziet dat u stilstaat voor een stoplicht of zebrapad.

Een aanrijding van achteren is echter niet de enige oorzaak van nekletsel. Ook een aanrijding van de zijkant of een frontale botsing kan leiden tot nekletsel.

Buiten aanrijdingen komt nekletsel niet vaak voor. Maar ook een bedrijfsongeval kan tot nekklachten leiden.

Nekklachten worden veelal aangeduid als whiplash letsel. Maar wat is een whiplash en wat zijn de symptomen hiervan naast nekletsel?

Nekletsel en whiplash klachten

Het woord whiplash is afkomstig van het Engels. Het woord whip staat voor zweep. Whiplash betekent letterlijk zweepslag. En zou is het ook met een botsing. Zeker bij een aanrijding van achteren wordt het hoofd heen en weer geslingerd door de klap. Er komt dan een enorme druk op de nek waardoor nekletsel ontstaat.

Nekletsel is niet het enige whiplash symptoom. Vaak is er namelijk sprake van uitstralen van nekklachten. Daarom kunnen er veel soorten whiplashklachten ontstaan.

Wat zijn de whiplash symptomen?

Bij whiplash symptomen zijn er een aantal klachten die we altijd bij een whiplash zien:

 • nekletsel
 • schouderklachten
 • hoofdpijn
 • concentratieproblemen

 

Ander veel voorkomende symptomen bij een whiplash zijn:

 • geheugenproblemen
 • visusklachten
 • rugletsel
 • tintelingen in handen en/ of vingers
 • vermoeidheid
 • depressie

Behandelingen nekletsel

Er zijn veel soorten behandelingen voor nekletsel. Het is goed om eerst met een arts te praten alvorens een behandeling voor nekletsel te kiezen. Vaak wordt er ook eerst een foto van de nek gemaakt om bijvoorbeeld een gebroken nek of nekwervel uit te sluiten.

Veel voorkomende behandelingen bij whiplash klachten zijn:

 • fysiotherapie
 • behandelingen in een nekcentrum
 • behandeling door een neuroloog
 • pijnmedicatie
 • revalidatie in een gespecialiseerd revalidatiecentrum

 

Welke behandeling u ook kiest, ga altijd eerst naar een arts! Bent u cliΓ«nt bij ons letselschade bureau? Dan laten wij u altijd eerst beoordelen door onze eigen medisch adviseur. Deze kan dan bepalen wat voor u de beste behandeling van uw nekletsel is.

Wat doet een letselschade jurist?

Is uw nekletsel veroorzaakt door een ongeluk? Dan kunt u in bijna alle gevallen een schadevergoeding eisen. Hiervoor dient u de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Dat is niet altijd eenvoudig. Want hoe stel je iemand aansprakelijk en onderhandel je over de hoogte van de schadevergoeding?

Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschade bureau, dan ontzorgen wij u volledig. Onze letselschade specialisten weten namelijk precies wat er moet gebeuren om uw letselschadevergoeding te verhalen.

Dit is wat wij voor u kunnen betekenen:

 • uitzoeken wie aansprakelijk is voor uw letselschade
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade regelen
 • onze medisch adviseur inschakelen voor de beste behandeling van uw nekletsel
 • bij arbeidsongeschiktheid door de whiplash een arbeidsdeskundige inschakelen
 • onderhandelen over de hoogte van de letselschade
 • eventueel voor u procederen. Wij hebben namelijk ook letselschade advocaten voor ons werken.
 • ervoor zorgen dat u een maximale slotbetaling van uw letselschade ontvangt.

 

Wil u ook gratis hulp bij letselschade als gevolg van nekletsel? Bel gratis onze letselschade specialisten op 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Wij gaan dan direct voor u aan de slag.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Nekletsel

Heeft u nekletsel aan een aanrijding of bedrijfsongeval overgehouden? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos bij letselschade als gevolg van een ongeluk.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien mogelijk schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

11 months geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden