Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Tegenpartij aansprakelijk stellen
Tegenpartij heeft geen aansprakelijkheidsverzekering

Alle motorvoertuig in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Helaas is er voor fietsers en hondenbezitters geen verplichte aansprakelijkheidsverzekering. Dit lijdt tot grote problemen. Slachtoffers blijven met letselschade zitten hetgeen voor grote problemen zorgt.

Maar ook als je zelf niet verzekerd bent kan dit grote gevolgen hebben. Je komt immers in de financiële problemen omdat je wel verplicht bent de letselschade van het letselschade slachtoffer te betalen.

 

Geen aansprakelijkheidsverzekering

In de wet staat dat iedereen zijn eigen schade draagt, tenzij een ander aansprakelijk is voor deze schade. Overkomt je buiten je schuld een aanrijding of wordt je door een hond gebeten, dan is de tegenpartij dus aansprakelijk.

Letselschade kan enorm oplopen. Daarom sluiten de meeste mensen een aansprakelijkheidsverzekering af. Heb je namelijk geen aansprakelijkheidsverzekering, dan komt de schade voor eigen rekening.

Uit onderzoek is nu gebleken dat maar liefst 640.000 huishoudens geen aansprakelijkheidsverzekering hebben. Dit zorgt voor grote problemen. Mensen blijven met de schade zitten en de dader komt in de financiële problemen. Is het daarom niet tijd voor een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

 

Oorzaak geen aansprakelijkheidsverzekering

De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, ook wel de AVP verzekering genoemd, is slechts enkele Euro's per maand. Met een verzekering tegen aansprakelijkheid voorkom je een hoop problemen. Maar wat zijn nu de redenen om geen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Veel mensen denken er gewoon niet over na. Zeker als je zelf geen huis hebt. Een aansprakelijkheidsverzekering maakt namelijk vaak deel uit van een woonverzekering. Daarom blijken ook voornamelijk jongeren niet verzekerd te zijn tegen aansprakelijkheid.

 

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering

Ben je door een auto aangereden, dan geldt er een verplichte verzekering. Deze betaalt dan jouw schade. Is het voertuig ondanks de verplichting niet verzekerd? Dan kun je jouw letselschade claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Bij een aanrijding met een auto wordt dus altijd de letselschade vergoed.

Voor voetgangers, fietsers en hondenbezitters geldt niet een dergelijke verplichte verzekering. Bij een fiets ongeluk tussen fietsers of een hondenbeet kun je dus nergens automatisch op terugvallen. Je bent afhankelijk van het bestaan van een aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij. Is deze er niet, dan blijft je met je schade zitten, buiten jouw schuld!

Onze letselschade advocaten en letselschade juristen pleiter al jaren voor een verplichte aansprakelijkheidsverzekering. Op deze manier is er altijd een verzekering waarop de schade verhaald kan worden.

De verplichte autoverzekering is er omdat een auto ongeluk voor ernstig letsel kan zorgen. Dit is echter niet anders bij een fiets ongeluk of een hondenbeet. Het wordt daarom tijd voor een verplichte verzekering, zeker nu meer dan een half miljoen mensen niet verzekerd blijken te zijn.

 

Gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist in de buurt

Bent u aangereden en wilt u uw letselschade claimen op de tegenpartij? Onze letselschade experts helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.