Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Aangereden als

flitsbezorger

De flitsbezorger is razend populair, zeker in de grote steden. Even snel je boodschappen besteld en geleverd, gemak dient te mens.

Het beroep van flitsbezorger is gevaarlijk. Zo is uit onderzoek gebleken dat 1 op de 3 flitsbezorgers wordt aangereden, niet zelden met letsel en schade tot gevolg.

In deze blog leest u alles over letselschade verhalen als flitsbezorger en onze gratis rechtsbijstand bij letselschade.

Wat is een flitsbezorger

Flink, Getir, Zapp en Gorillas zijn in korte tijd bekende bedrijven geworden. Het zijn online supermarkten met magazijnen op diverse punten in de stad waardoor boodschappen snel geleverd kunnen worden.

De online supermarkten maken gebruik van flitsbezorgers. Vaak jongeren die op de fiets of scooter door het drukke verkeer manoeuvreren om binnen korte tijd de bestelde boodschappen af te leveren.

Het snel afleveren van boodschappen door een flitsbezorger is niet zonder risico. Zo blijkt dat 1 op de 3 flitsbezorgers betrokken raakt bij een verkeersongeval.  Door het aanrijdgevaar, de werkdruk onder flitsbezorgers, agressie en geweld waarmee ze te maken krijgen en de zware fysieke belasting door zware rugtassen, gaat er volgende maand een leeftijdsgrens in voor flitsbezorgers. Alleen jongeren vanaf 16 jaar mogen dit werk vanaf 1 november 2023 nog verrichten.

Ik ben aangereden als flitsbezorger, wat nu?

Ben jij aangereden als flitsbezorger en heb je hierbij letsel opgelopen? Weet dan dat jij altijd recht op een letselschadevergoeding. Want er zijn 2 belangrijke regelingen waar jij aanspraak op kan maken. En je hebt na een fietsongeluk of scooterongeluk als flitsbezorger ook nog eens recht op gratis juridische hulp van een letselschade jurist van ons letselschadebureau.

Heb je dus een verkeersongeval gehad en ben je flitsbezorger? Neem dan contact met ons letselschade specialisten op. Wij helpen je graag en zorgen dat jou letselschade snel en volledig vergoed wordt.

Hieronder bespreken wij de regelingen waar jij aanspraak op kunt maken bij een aanrijding, wie er ook schuldig is aan het ongeval!

Verplichte verzekering bij verkeersongeval

Op werkgevers rust een wettelijke zorgplicht. Deze is te vinden in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Daarnaast vinden wij de zorgplicht in artikel 7:611 BW.

Op grond van de zorgplicht dient een werkgever er alles aan te doen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Maar de Hoge Raad heeft uitgemaakt dat deze zorgplicht ook inhoudt dat werkgevers verplicht zijn werknemers te verzekeren tegen letselschade als gevolg van een verkeersongeval

Ben jij dus als flitsbezorger aangereden door een auto of scooter, dan dient de werkgever ervoor te zorgen dat jij jouw letselschade kunt verhalen op een schadeverzekering. Is deze verzekering er niet? Dan is de werkgever aansprakelijk voor de geleden schade en kunt je jouw werkgever aansprakelijk stellen.

De verplichte verzekering geldt voor alle verkeersongevallen, dus zowel bij een fietsongeluk als een scooterongeluk. Deze verzekering heet de WEGAM verzekering of WEGAS verzekering.

Niet alleen bij een aanrijding geldt de verzekeringsplicht, ook als jou een eenzijdig verkeersongeval is overkomen val je onder de verzekeringsplicht van de werkgever.

Ben je dus als flitsbezorger betrokken bij een verkeersongeval, dan heb je recht op:

 1. een letselschadevergoeding
 2. gratis hulp van een letselschade jurist van ons letselschadekantoor
Bescherming fietsers op grond van artikel 185 WVW

De regeling van artikel 185 Wegenverkeerswet (wvw) geldt alleen als je als fietser aangereden bent door een auto of ander motorvoertuig. Op grond van deze wettelijke regeling heb je namelijk altijd recht op een schadevergoeding als je door een motorvoertuig aangereden bent.

De regeling komt in het kort op het volgende neer:

 • ben je aangereden door een auto buiten jouw schuld? Dan wordt alle letselschade vergoed, zowel de materiële schade als he smartengeld
 • heb je zelf een verkeersovertreding gemaakt, zoals door rood licht gereden of ten onrechte geen voorrang verleend? Dan wordt ten minste 50% van de letselschade vergoedd
 • bij kinderen tot 14 jaar wordt alle letselschade vergoed, ongeacht de toedracht van het verkeersongeluk.
Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een letselschadevergoeding bestaat uit meerdere letselschade bedragen.  Dit zijn de meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 • smartengeld, dit is een vergoeding voor de pijn en het leed dat u door een fietsongeluk, scooterongeluk, auto-ongeluk of bedrijfsongeval lijdt
 • inkomensschade door arbeidsongeschikt
 • vergoeding van kosten voor huishoudelijke hulp
 • schadevergoeding voor overname van onderhoudstaken
 • reiskosten
 • reparatiekosten en vervangingskosten, bijvoorbeeld van uw fiets als u als fietser aangereden door een auto bent.
Gratis hulp van een letselschade jurist

Ben je als flitsbezorger aangereden onder werktijd? Dan heb je altijd recht op gratis hulp van een letselschade jurist van ons advocatenkantoor. Dit is ook het geval als je aangereden bent door toedoen van een ander.

In de wet is bepaald dat de kosten van juridische hulp bij het verhalen van letselschade onderdeel is van de letselschadevergoeding. Met andere woorden, de tegenpartij dient de kosten van jouw letselschade jurist te betalen.

Ben je dus aangereden als flitsbezorger, dan kun je ons altijd gratis inschakelen voor het claimen van jouw letselschade!

Mensen lezen ook

🏍️Scooterongeluk

👨‍⚖️Letselschade advocaat Amsterdam

👨‍⚖️Letselschade advocaat Rotterdam

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

54 years geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

54 years geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

54 years geleden