Contact opnemen

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Letsel door een ongeval? Claim uw letselschade!

U heeft verwondingen of klachten overgehouden aan een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Maar wat is letsel nu eigenlijk en wat valt er onder letselschade? In deze bijdrage leest u er alles over. 

Het zal me maar gebeuren, een ongeluk. U kunt hierbij gewond raken met alle gevolgen van dien. Want aan een ongeval kunt je veel klachten en beperkingen overhouden.

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten als nekklachten en hoofdpijn aan een fietsongeluk, auto botsing of ongeluk op het werk overgehouden? Weet dan dat u mogelijk recht op schadevergoeding hebt. Wij adviseren u zich goed te laten adviseren, een claim indienen is namelijk zo eenvoudig nog niet. Het is werk van specialisten. Deze vindt u bij ons! Met meer dan 15 jaar ervaring in het verhalen van schade bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u ook gratis hulp bij het claimen van schadevergoeding na een ongeluk of hondenbeet? Neem dan contact met ons op. Bel ons of klik op de button en maak een afspraak met een expert van ons kantoor.

Wat is letsel?

Als u verwondingen of klachten aan een aanrijding of bedrijfsongeval heeft overgehouden, of u bent gebeten door een hond, dan wordt dit letsel genoemd. Denkt u misschien alleen aan verwondingen, maar ook whiplashklachten , rugklachten en een hersenschudding vallen onder de definitie . Het is dus een verzamelnaam van alle verwondingen en klachten die u aan een ongeluk kunt overhouden.

De schade die u aan het letsel overhoudt, wordt letselschade genoemd. Maar welke letselschade valt er nu onder een dubbele en wat kan een letselschade jurist voor u doen na een ongeluk?

Letsel kan soms van tijdelijk aard zijn, maar u kunt ook blijvend letsel met blijvende klachten en beperkingen aan een ongeluk overhouden. Het nadeel is dan veel groter. Er is dan ook een discussie over toekomstige letselschade.

Als u letselschade heeft opgelopen door een ongeval, dan is het logisch dat u een gerechtvaardigde eis wilt. Hier kan een letselschadejurist u bij van dienst zijn. Wist u dat in de wet is opgenomen dat de rechtsbijstand van een deskundige volledig is? De enige vereiste is dat u de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing of een bedrijfsongeval.

Ons kantoor helpt u kosten graag en dus altijd zonder dat u maakt. Deze verhalen wij op de aansprakelijke partij van diens schadeverzekeraar.

Wat is letselschade?

Letselschade bestaat uit 3 componenten:

 • gemaakte kosten
 • inkomensschade
 • smartengeld

De kosten en inkomensschade (waaronder ook pensioenschade en studievertraging ) worden onderliggende materiële schade genoemd. De betekenis van materiële schade is alle schade die op geld te waarderen is. Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade, dan gaat het onder andere om:

 • schade aan uw inkomen
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • kosten voor  huishoudelijke hulp
 • het verplichte verplichte eigen risico
 • kosten fysiotherapeut en psycholoog
 • overige medische kosten
 • kosten voor onderhoud huis en tuin
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • reparatiekosten en vervangingskosten
Letselschade berekenen

Uiteraard zijn er nog veel meer kosten en schade die onder materiële schade vallen. Wij adviseren u graag. Wilt u iemand  aansprakelijk  stellen voor materiële schade na een ongeval? Laat dan uw letselschade berekenen door onze letselschadespecialisten . Letselschade berekenen is specialistenwerk, het is daarom verstandig dit over te laten aan een letselschade jurist of letselschade advocaat . Wij helpen  u hier gratis mee.

Smartengeld berekenen

Naast materiële schade is er bij letsel na een ongeluk recht op smartengeld, ook wel immateriële schade genoemd. Smartengeld  is niet op geld te waarderen, het is een vergoeding voor psychisch leed. Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor pijnklachten die u aan het ongeluk heeft overgehouden, verdriet om de aard en de ernst van het ongeval en boosheid, frustratie en angstklachten zoals verkeersangst.

Smartengeld berekent gebeurtenissen door middel van de smartengeld gids. Waarin staan ​​verschillende zaken waarin de rechtbank immateriële schade is verdeeld voor onder andere psychische verwondingen, pijnklachten en angstklachten.

Soorten letsel

Veel voorkomend letsel waarbij uw schade kan verhalen zijn:

 • verpletteren letsel
 • zweepslag
 • enkelband letsel
 • meniscusletsel
 • breuken
 • hersenletsel
 • dwarslaesie

Er is bij een ongeval altijd recht op een letsel als de tegenpartij aansprakelijk is. In het geval van een verkeersongeval kunt u ook aanspraak maken op een schadevergoeding bij een eenzijdig ongeval of als u zelf een ongeval heeft veroorzaakt. Dit op basis van een verzekering. Wij adviseren u graag.

Letselschade claimen

Is een derde aansprakelijkheid voor de gevolgen van het ongeval? Dan kunt u letselschade claimen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsstelling . waarin staat wat u overkomt en wanneer. Ook de oorzaak van het ongeval staat in de aansprakelijkheidsbrief , uitgaande van de schadeclaim. Ook moet de wettelijke grondslag worden genoemd en de verjaring gestuit.

Het praktisch stellen en claimen van schade is niet eenvoudig. Daarom is het fijn om een ​​belangenbehartiger in de schakelaar te hebben. Deze vindt u bij ons kantoor. Wij staan ​​u bij tijdens het hele proces van schadeclaims. Daaronder valt niet alleen aansprakelijk stellen voor schade, maar ook een voorschot regelen, een overeenkomst met de jurist van de verzekeraar en zorgt ervoor dat u een maximale schade vergoeding ontvangt.

Verzekeraars hebben tot doel zo min mogelijk vergelijking te betalen. Met een goede belangenbehartiger van ons kantoor heeft u een sterke handelingspositie. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Neem contact op met een letselschadejurist

Wilt u uw schade claimen op de aansprakelijke persoon van diens verzekering. Onze specialisten helpen u graag en volledig aansprakelijk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul  hier  in wat u overkomt. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Hulp bij

Letselschade

Het praktisch stellen en claimen van schade is niet eenvoudig. Daarom is het fijn om een ​​belangenbehartiger in te schakelen. Deze vindt u bij ons letselschadebureau . Wij staan ​​u bij tijdens het hele proces van schadeclaims. Daaronder valt niet alleen aansprakelijk stellen voor schade, maar ook een voorschot regelen, een overeenkomst met de jurist van de verzekeraar en zorgt ervoor dat u een maximale schade vergoeding ontvangt.