Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Wat is letselschade?

U heeft verwondingen of klachten overgehouden aan een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Maar wat is letsel nu eigenlijk en wat valt er onder letselschade? In deze bijdrage leest u alles over letsel, wat us letselschade en welke letselschade bedragen komen voor een vergoeding in aanmerking.

Wilt u uw letselschade claimen? Ons team van  letselschade juristen helpt u graag en altijd volledig kosteloos!

Letsel door een ongeval? Claim uw letselschade!

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten als nekklachten en hoofdpijn aan een fietsongeluk, auto botsing of ongeluk op het werk overgehouden? Weet dan dat u mogelijk recht op schadevergoeding hebt. Wij adviseren hier graag over, een letselschade claim indienen is namelijk zo eenvoudig nog niet. Het is werk van specialisten. Deze vindt u bij ons! Met meer dan 15 jaar ervaring in het verhalen van schade bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u ook gratis hulp bij het claimen van schadevergoeding na een ongeluk of hondenbeet? Neem dan contact met ons op. Bel ons of klik op de button en maak een afspraak met een expert van ons kantoor.

Wat is letsel?

Als u verwondingen of klachten aan een aanrijding of bedrijfsongeval heeft overgehouden, of u bent gebeten door een hond, dan wordt dit letsel genoemd. Denkt u misschien alleen aan verwondingen, maar ook whiplashklachten , rugklachten en een hersenschudding vallen onder de definitie. Het is dus een verzamelnaam van alle verwondingen en klachten die u aan een ongeluk kunt overhouden. Maar wat is nu letselschade?

De schade die u aan het letsel overhoudt, wordt letselschade genoemd. Maar welke letselschade valt er nu onder een schadevergoeding en wat kan een letselschade jurist voor u doen na een ongeluk?

Letsel kan soms van tijdelijk aard zijn, maar u kunt ook blijvend letsel met blijvende klachten en beperkingen aan een ongeluk overhouden. Het nadeel is dan veel groter. Er is dan ook een discussie over toekomstige letselschade.

Als u letsel opgelopen heeft door een ongeval, dan is het logisch dat u een letselschade vergoeding wilt. Hier kan een letselschadejurist u bij van dienst zijn. Wist u dat in de wet is opgenomen dat de rechtsbijstand van een deskundige kosteloos is? De enige vereiste is dat u de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing of een bedrijfsongeval.

Ons letselschadekantoor helpt u kosten graag en dus altijd zonder dat u maakt. Deze verhalen wij op de aansprakelijke partij van diens schadeverzekeraar.

Wat is letselschade?

Letselschade bestaat uit 3 componenten:

 • gemaakte kosten
 • inkomensschade
 • smartengeld

 

De kosten en inkomensschade (waaronder ook pensioenschade en studievertraging ) worden materiële schadeposten genoemd. De betekenis van materiële schade is alle schade die op geld te waarderen is. Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade, dan gaat het onder andere om:

 • schade aan uw inkomen
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • kosten voor  huishoudelijke hulp
 • het verplichte verplichte eigen risico
 • kosten fysiotherapeut en psycholoog
 • overige medische kosten
 • kosten voor onderhoud huis en tuin
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • reparatiekosten en vervangingskosten
Letselschade berekenen

Uiteraard zijn er nog veel meer kosten en schade die onder materiële schade vallen. Wij adviseren u graag. Wilt u iemand  aansprakelijk  stellen voor materiële schade na een ongeval? Laat dan uw letselschade berekenen door onze letselschadespecialisten . Letselschade berekenen is specialistenwerk, het is daarom verstandig dit over te laten aan een letselschade jurist of letselschade advocaat . Wij helpen  u hier gratis mee.

Smartengeld berekenen

Naast materiële schade is er bij letsel na een ongeluk recht op smartengeld, ook wel immateriële schade genoemd. Smartengeld  is niet op geld te waarderen, het is een vergoeding voor psychisch leed. Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor pijnklachten die u aan het ongeluk heeft overgehouden, verdriet om de aard en de ernst van het ongeval en boosheid, frustratie en angstklachten zoals verkeersangst.

Smartengeld berekenen gebeurt door middel van de smartengeld gids. Waarin staan ​​verschillende zaken waarin de rechtbank immateriële schade is verdeeld voor onder andere psychische verwondingen, pijnklachten en angstklachten.

Soorten letsel

Veel voorkomend letsel waarbij uw schade kan verhalen zijn:

 • crush letsel
 • Whiplash
 • enkelband letsel
 • meniscusletsel
 • breuken
 • hersenletsel
 • dwarslaesie

 

Er is bij een ongeval altijd recht op een letsel als de tegenpartij aansprakelijk is. In het geval van een verkeersongeval kunt u ook aanspraak maken op een schadevergoeding bij een eenzijdig ongeval of als u zelf een ongeval heeft veroorzaakt. Dit op basis van een verzekering. Wij adviseren u graag.

Letselschade claimen

Is een derde aansprakelijkheid voor de gevolgen van het ongeval? Dan kunt u letselschade claimen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsstelling, waarin staat wat u is overkomen en wanneer. Ook de oorzaak van het ongeval staat in de aansprakelijkheidsbrief. Daarnaast moet de wettelijke grondslag worden genoemd en de verjaring gestuit.

Het aansprakelijk stellen en claimen van schade is niet eenvoudig. Daarom is het fijn om een ​​belangenbehartiger in de schakelaar te hebben. Deze vindt u bij ons kantoor. Wij staan ​​u bij tijdens het hele proces van schadeclaims. Daaronder valt niet alleen aansprakelijk stellen voor schade, maar ook een voorschot regelen, onderhandelen met de jurist van de verzekeraar en ervoor zorgen dat u een maximale schade vergoeding ontvangt.

Verzekeraars hebben tot doel zo min mogelijk vergelijking te betalen. Met een goede belangenbehartiger van ons kantoor heeft u een sterke handelingspositie. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Neem contact op met een letselschadejurist

Wilt u uw schade claimen op de aansprakelijke persoon of diens verzekering. Onze letselschade specialisten helpen u graag en volledig aansprakelijk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul  hier  in wat u overkomt. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland