Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL
Letsel door een ongeval? Claim uw letselschade!

U heeft verwondingen of klachten overgehouden aan een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Maar wat is letsel nu eigenlijk en wat valt onder letselschade? In deze bijdrage leest u alles over letsel, letselschade en uw letselschadevergoeding na een ongeval. En wilt u uw letselschade claimen? Onze letselschade juristen helpen u kosteloos!

Een kop-staat botsing, fietsongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet, het zijn ongelukken waarbij dikwijls letsel optreedt. Dit kan voor klachten en beperkingen zorgen. Hierdoor ontstaat schade. Het gaat dan om kosten voor onder andere medische behandelingen, maar ook om inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. Bent u gewond geraakt bij een ongeluk? Dan is er ook altijd recht op smartengeld.

Heeft u letsel opgelopen en lijdt u hierdoor schade? U kunt dan kosteloos een beroep doen op een letselschade jurist van ons kantoor. Is er een schade letsel advocaat nodig? Dan schakelen wij deze kosteloos voor u in. Wij zijn namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten.

Wat is letsel?

Als u verwondingen of klachten aan een aanrijding of bedrijfsongeval heeft overgehouden, of u bent gebeten door een hond, dan wordt dit letsel genoemd. Hierbij denkt u misschien alleen aan verwondingen, maar ook whiplashklachten, rugklachten en een hersenschudding valt onder de definitie van. Het is dus een verzamelnaam van alle verwondingen en klachten die u aan een ongeluk kunt overhouden, waaronder ook psychisch letsel!

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die u oploopt omdat u bij een ongeval gewond bent geraakt of klachten heeft opgelopen. Maar wat valt onder letselschade, met andere woorden, welke schadeposten maken onderdeel uit van een letselschadevergoeding?

Letselschade bestaat uit 3 componenten:

 • gemaakte kosten
 • inkomensschade
 • smartengeld

De kosten en inkomensschade (waaronder ook pensioenschade en studievertraging) worden tezamen materiële schade genoemd. De betekenis van materiële schade is alle schade welke op geld te waarderen is. Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade, dan gaat het onder andere om:

 • schade in uw inkomen
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • het verplicht wettelijk eigen risico
 • kosten fysiotherapeut en psycholoog
 • overige medische kosten
 • kosten voor onderhoud huis en tuin
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • reparatiekosten en vervangingskosten
Letselschade berekenen

Uiteraard zijn er nog veel meer kosten en schade die onder materiële schade vallen. Wij adviseren u graag. Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade na een ongeval? Laat dan uw letselschade berekenen door onze letselschade specialisten. Letselschade berekenen is specialistenwerk, het is daarom verstandig letselschade berekenen over te laten aan een letselschade jurist of schade letsel advocaat. Letselschade Kompas helpt u hier kosteloos mee.

Smartengeld berekenen

Naast materiële schade is er bij letsel na een ongeluk recht op smartengeld, ook wel immateriële schade genoemd. Smartengeld is niet op geld te waarderen, het is een vergoeding voor psychisch letsel. Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor pijnklachten die u aan het letsel heeft overgehouden, verdriet om de aard en ernst van het letsel en boosheid, frustratie en angstklachten zoals verkeersangst.

Smartengeld berekenen gebeurt door middel van de smartengeld gids. Hierin staan allerlei zaken waarin door de rechtbank immateriële schade is toegekend voor onder andere psychisch letsel, pijnklachten en angstklachten.

De letselschade juristen en schade letsel advocaten gaan, indien gewenst, uw smartengeld berekenen. Dit doen wij kosteloos voor u. Als u u hier aangeeft wat u is overkomen, dan gaat een letselschade specialist van ons kantoor uw letselschade berekenen, waaronder uw smartengeld berekenen, geheel gratis en vrijblijvend.

Soorten letsel

Veel voorkomend letsel waarbij uw schade kunnen verhalen zijn:

 • crush letsel
 • nekklachten
 • whiplash
 • enkelband letsel
 • meniscus letsel
 • breuken
 • hersenletsel
 • dwarslaesie
Letselschade claimen

Is een derde aansprakelijke voor de gevolgen van het ongeval? Dan kunt u letselschade claimen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat wat u is overkomen en wanneer. Ook de schadelijke gevolgen van het ongeval staat in de aansprakelijkstelling, alsmede de schade claim. Ook moet de wettelijke grondslag genoemd worden en de verjaring gestuit.

Aansprakelijk stellen en schade claimen is niet eenvoudig. Daarom is het fijn om een belangenbehartiger in de schakelen. Deze vindt u bij ons kantoor. Wij staan u tijdens het hele proces van schade claimen bij. Daaronder valt niet alleen aansprakelijk stellen voor schade, maar ook een voorschot regelen, onderhandelen met de jurist van de verzekeraar en zorgen dat u een maximale schade vergoeding ontvangt.

Verzekeraars hebben tot doel zo min mogelijk schadevergoeding te betalen. Met een goede belangenbehartiger van ons kantoor heeft u een sterk onderhandelingspositie. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Contact met een letselschade jurist of schade letsel advocaat

wilt u uw schade claimen op de aansprakelijke persoon of diens verzekering. Onze specialisten helpen u graag en volledig kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Hulp bij

Letselschade

Aansprakelijk stellen en schade claimen is niet eenvoudig. Daarom is het fijn om een belangenbehartiger in de schakelen. Deze vindt u bij ons kantoor. Wij staan u tijdens het hele proces van schade claimen bij. Daaronder valt niet alleen aansprakelijk stellen voor schade, maar ook een voorschot regelen, onderhandelen met de jurist van de verzekeraar en zorgen dat u een maximale schade vergoeding ontvangt.