Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door crush letsel verhalen

Bent u bij een aanrijding of bedrijfsongeval klem of bekneld komen te zitten? Dan kan er crush letsel ontstaan. Bijvoorbeeld omdat u klem zit in de auto of er een zwaar voorwerp op u gevallen is.

Crush letsel kan bestaan uit kneuzingen, maar ook botbreuken, amputatie van ledenmaten of hersenletsel. Er ontstaan dan schade welke wij letselschade noemen. Bijvoorbeeld gemaakt kosten of inkomensschade.

Is er letsel ontstaan door toedoen of voor risico van een ander? Dan heeft u recht op een schadevergoeding en gratis hulp van een letselschade jurist. Wij helpen u graag. Klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Betekenis crush letsel

Crush is het Engelse woord voor verbrijzeling. De betekenis van crush letsel is dus verbrijzelingsletsel. Het doet zich relatief vaak voor, met name bij verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Bijvoorbeeld omdat iemand met een arm of been knel komt te zitten in een auto. Of bij een ongeluk op het werk met een hand of vingers in een machine vast komt te zitten of er een zwaar voorwerp o iemand valt.

Het gevolg van een ongeluk met letsel is veelvuldig (zwaar) letsel:

Aansprakelijkheid bij crush letsel

Meestal is er iemand aansprakelijk voor de schade die door het letsel geleden wordt. Bijvoorbeeld als u aangereden wordt of de werkgever omdat deze aansprakelijk is voor een bedrijfsongeval. Er is dan recht op een schadevergoeding.

Is het crush letsel ontstaan door een verkeersongeluk, dan zijn 3 partijen aansprakelijk voor uw schade:

  • de bestuurder van de auto
  • de eigenaar van de auto
  • een WAM- verzekeraar

De WAM- verzekeraar is de autoverzekeraar van het voertuig dat u u heeft aangereden. U kunt deze verzekeraar rechtstreeks voor uw letselschade aanspreken. Uiteraard doen wij dit voor u.

Voor een bedrijfsongeval kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Dit op grond van de zorgplicht van een werkgever. Is het letsel bijvoorbeeld veroorzaakt door een machine of een fout van een collega, dan is de werkgever aansprakelijk voor de schade. Er is met andere woorden sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Schadevergoeding bij crush letsel

Bent u gewond geraakt als gevolg van een auto- ongeluk of ongeval op het werk? De kans is dan groot dat u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding.

Voor het verkrijgen van een schadevergoeding is het verstandig om een letselschade jurist in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat de persoon die u heeft aangereden of de werkgever aansprakelijk gesteld wordt. Ook regelt een letselschade specialist direct een letselschade voorschot zodat u geen kosten of schade zelf hoeft te dragen.

Een schadevergoeding omvat alle gemaakte kosten en geleden schade zoals schade in het inkomen, reiskosten naar behandelaars, kosten van de fysiotherapeut en andere medische kosten. Maar ook kosten voor overname van huishoudelijke taken onderhoud van uw huis en tuin vallen onder de schadevergoeding.

Smartengeldvergoeding bij crush letsel

Bij crush letsel is er ook recht op een smartengeldvergoeding. De hoogte van het smartengeld hangt af van de ernst van een aantal factoren:

  • de ernst van letsel
  • de duur van het letsel (tijdelijk of blijvend letsel)
  • gevolgen van het ongeluk (arbeidsongeschiktheid of hobby niet meer kunnen uitvoeren)

 

Wilt u meer informatie over letselschade berekenen? Neem dan contact met uw letselschade jurist van ons kantoor op. Wij informeren u graag.

Behandeling crush letsel

De behandeling van crush letsel is divers. Vaak is een operatie nodig, bijvoorbeeld bij een breuk of amputatie van ledematen. De noodzakelijke behandeling is afhankelijk van de aard en ernst van het ongeluk en de gevolgen hiervan.

Meestal bestaat de behandeling van crush letsel ook uit een lange rijd van revalidatie. Daarom schakelen wij ook altijd onze medisch adviseur voor u in zodat u de beste mogelijke medische behandeling krijgt.

Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschade bureau gespecialiseerd in het claimen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met maar liefst 10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Voor u heeft dit grote voordelen. Zo kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus.

Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland