Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Betekenis crush letsel

Crush is het Engelse woord voor verbrijzeling. De betekenis van crush letsel is dus verbrijzelingsletsel. Het doet zich relatief vaak voor, met name bij verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Bijvoorbeeld omdat iemand met een arm of been knel komt te zitten in een auto. Of bij een ongeluk op het werk met een hand of vingers in een machine vast komt te zitten of er een zwaar voorwerp o iemand valt.

Het gevolg van een ongeluk met letsel is veelvuldig (zwaar) letsel:

 • Kneuzingen
 • Botbreuken
 • Zenuwletsel
 • Verbrijzeling
 • Bloedingen
 • Hersenletsel
Aansprakelijkheid bij crush letsel

Meestal is er iemand aansprakelijk voor de schade die door het letsel geleden wordt. Bijvoorbeeld als u aangereden wordt of de werkgever omdat deze aansprakelijk is voor een bedrijfsongeval. Er is dan recht op een schadevergoeding.

Is het crush letsel ontstaan door een verkeersongeluk, dan zijn 3 partijen aansprakelijk voor uw schade:

 • de bestuurder van de auto
 • de eigenaar van de auto
 • een WAM- verzekeraar

 

De WAM- verzekeraar is de autoverzekeraar van het voertuig dat u u heeft aangereden. U kunt deze verzekeraar rechtstreeks voor uw letselschade aanspreken. Uiteraard doen wij dit voor u.

Voor een bedrijfsongeval kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Dit op grond van de zorgplicht van een werkgever. Is het letsel bijvoorbeeld veroorzaakt door een machine of een fout van een collega, dan is de werkgever aansprakelijk voor de schade. Er is met andere woorden sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Schadevergoeding bij crush letsel

Bent u gewond geraakt als gevolg van een auto- ongeluk of ongeval op het werk? De kans is dan groot dat u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding.

Voor het verkrijgen van een schadevergoeding is het verstandig om een letselschade jurist in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat de persoon die u heeft aangereden of de werkgever aansprakelijk gesteld wordt. Ook regelt een letselschade specialist direct een letselschade voorschot zodat u geen kosten of schade zelf hoeft te dragen.

Een schadevergoeding omvat alle gemaakte kosten en geleden schade:

 • schade in het inkomen
 • reiskosten naar behandelaarskosten fysiotherapeut en ander medische kosten
 • kosten omdat u hulp in het huishouden krijgt
Smartengeldvergoeding bij crush letsel

Bij crush letsel is er ook recht op een smartengeldvergoeding. De hoogte van het smartengeld hangt af van de ernst van een aantal factoren:

 • de ernst van letsel
 • de duur van het letsel (tijdelijk of blijvend letsel)
 • gevolgen van het ongeluk (arbeidsongeschiktheid, hobby niet meer kunnen uitvoeren.

 

Wilt u meer informatie over letselschade berekenen? Neem dan contact met uw letselschade jurist van ons kantoor op. Wij informeren u graag.

Behandeling crush letsel

De behandeling van crush letsel is divers. Vaak is een operatie nodig, bijvoorbeeld bij een breuk of amputatie van ledematen. De noodzakelijke behandeling is afhankelijk van de aard en ernst van het ongeluk en de gevolgen hiervan.

Meestal bestaat de behandeling van crush letsel ook uit een lange rijd van revalidatie. Daarom schakelen wij ook altijd onze medisch adviseur voor u in zodat u de beste mogelijke medische behandeling krijgt.

Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschade bureau gespecialiseerd in het claimen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met maar liefst 10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Voor u heeft dit grote voordelen. Zo kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus.

Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade na een ongeluk

crush letsel door een ongeluk

Heeft u aan een ongeluk crush letsel overgehouden? Onze letselschade juristen helpen u gratis bij het verhalen van schade bij crush letsel.