Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Schadevergoeding claimen open botbreuk

U heeft een open botbreuk aan een val overgehouden of omdat u hard iets tegen uw been of arm gekregen heeft. Een open botbreuk is al erg genoeg, maar brengt ook nog eens veel beperkingen met zich mee. Deze kunnen leiden tot financiële schade. Is de breuk het gevolg van een ongeluk, dan spreken wij over letselschade.

Voor letselschade als gevolg van een ongeluk kunt u meestal een schadevergoeding claimen. Onze letselschade juristen helpen u hier graag bij.

Op deze pagina leest u over de symptomen en behandelingen van een open botbreuk, maar ook over letselschade claimen als het letsel een gevolg is van een ongeluk.

Wat is een botbreuk?

Een val van een ladder op het werk, een fietsongeluk of een aanrijding als voetganger. Er zijn meerdere oorzaken voor een open botbreuk. Maar wat is een open botbreuk nu eigenlijk en hoe herken je dit letsel?

Een open botbreuk of gecompliceerde breuk is te herkennen aan een huidwond op de plaats waar u bot gebroken is. Er is namelijk sprake van een uitstekend bot dat al dan niet zichtbaar is. Het gevaar van dit letsel is dat er een infectie kan ontstaan. Directe behandeling door een arts is dan ook noodzakelijk.

U herkent een open botbreuk ook aan:

 • pijnklachten
 • zwelling
 • blauwe verkleuring nabij het letsel
 • huidwond die ook kan bloeden
 • het aangedane lichaamsdeel staat in een vreemde stand
 • er steekt een stuk bot uit het lichaamsdeel

 

Herkent u 1 of meerdere van bovengenoemde symptomen? Ga dan direct naar de eerste hulp van het ziekenhuis. Dek alvorens naar het ziekenhuis te gaan de wond goed af, maar laat kleding zitten. Dit voorkomt een infectie van de wond. Als er kleding over de breuk zit, laat deze dan zitten, het dekt de wond voldoende af.

Bel bij een open botbreuk altijd 112 en vraag om een ambulance. Het ambulancepersoneel wat precies wat te doen bij een gecompliceerde breuk. zo voorkomt u een verergering van het letsel.

Behandeling open botbreuk

Een open botbreuk wordt ook wel een gecompliceerde botbreuk genoemd. Hiervoor zal altijd een operatieve behandeling bij plaatsvinden.

In het geval van een open botbreuk dient zo snel mogelijk geopereerd te worden. Dit om het risico op een infectie te voorkomen. In een aantal gevallen is er ook sprake van veel bloedverlies als er niet snel een operatieve behandeling volgt. Het is daarom belangrijk dat u met een open botbreuk zo spoedig mogelijk in het ziekenhuis bent. Bel daarom een ambulance.

Letselschade door een open botbreuk

Een open botbreuk of gecompliceerde botbreuk kan zorgen voor langdurige beperkingen, op het gebied van werk, studie en thuis. Bijvoorbeeld omdat u geen huishoudelijke taken kunt verrichten, verzorging nodig heeft en het onderhoud van uw huis moet uitbesteden.

Is de schade het gevolg van een aanrijding of ongeluk op het werk, dan is de kans groot dat u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt. Hieronder bespreken wij daarom:

 • letselschade als gevolg van een verkeersongeluk
 • letselschadeclaim na bedrijfsongeval
 • schadevergoeding claimen door val als gevolg van gebrekkig wegdek.
Letselschade als gevolg van een verkeersongeluk

Een open botbreuk is vaak het gevolg van een verkeersongeluk. Met name als u als voetganger of fietser aangereden bent of bij een scooter ongeluk of motorongeval. U bent in deze gevallen immers kwetsbaar in het verkeer hetgeen betekent dat u bij een aanrijding ernstig letsel kunt lijden.

Bent u aangereden en is er hierdoor letsel ontstaan? Dan kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding indien:

 • de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding
 • u een schade inzittendenverzekering of schade opzittende verzekering heeft.

 

Bent u als fietser of voetganger aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding. Dit op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet. Hierin staat dat ten minste 50% van de schade wordt vergoed. Dit is het geval als een fietser of voetganger zelf ook een verwijt gemaakt kan worden. In het andere geval is er uiteraard recht op een volledige schadevergoeding.

Letselschade door een arbeidsongeval

Een val van een steiger of een ladder met als gevolg een open botbreuk. Of een collega die met de heftruck tegen u aanrijdt. Op het werk gebeuren vaak ongelukken met ernstig letsel tot gevolg. De vraag is dan wie er aansprakelijk is voor uw letselschade.

Op grond van de wet rust er op werkgevers een zorgplicht. Deze houdt kort gezegd in dat de werkgever ervoor zorgt dat:

 • bedrijfsmiddelen veilig te gebruiken zijn
 • er voldoende aanwijzingen zijn gegeven hoe het werk uitgevoerd moeten worden
 • de educatie op orde is
 • veiligheidsvoorschriften bij medewerkers bekend zijn
 • er toezicht is op de werkzaamheden.

 

In de praktijk komt de zorgplicht van werkgevers er op neer dat zij bijna altijd aansprakelijk zijn voor de gevolgen van een bedrijfsongeval.

Maar wat nu als het bedrijfsongeval te wijten is aan een fout van een collega? Ook dan is de werkgever aansprakelijk. Bent u onder werktijd aangereden als bezorger, vertegenwoordiger of chauffeur? Uw werkgever is verplicht een deugdelijke verzekering af te sluiten die letselschade als gevolg van een verkeersongeluk onder werktijd dekt. Ook bij een eenzijdig auto ongeluk of als u zelf een ongeval in het verkeer veroorzaakt

Letselschade door gebrekkig wegdek

Is er een open botbreuk ontstaan doordat u bent gevallen op straat of op de weg? Indien het gevolg is van een gebrekkige weg kunt u schadevergoeding claimen. Dit op grond van artikel 6:174 BW. Dit artikel gaat over een gebrekkige opstal.

De wegbeheerder is aansprakelijk voor uw letselschade. Dit kan de gemeente of de provincie zijn. In een aantal gevallen is er een particuliere wegbeheerder die u aansprakelijk stellen kunt.

Kiest u voor ons letselschadebureau? Wij helpen u gratis!

 

Lijdt u letselschade als gevolg van een open botbreuk? In artikel 6:96 BW (Burgerlijk Wetboek) is opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand deel uitmaken van de schadevergoeding. Onze letselschade specialisten helpen dus altijd kosteloos als u letselschade opgelopen heeft.

Wij nemen het gehele letselschade traject uit handen. Onderzocht wordt wie schuldig is bij een ongeluk, de tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld en wij zorgen voor een volledige schadevergoeding.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact met ons letselschadekantoor op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland