Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Als fietser aangereden door scooter, wat nu?

U bent als fietser aangereden door een scooter en hierbij gewond geraakt. Er is dan altijd recht op een letselschade vergoeding. Uiteraard bij schuld van de scooterbestuurder, maar ook als u zelf schuld heeft aan het fietsongeluk.

Op deze pagina leest u alles over letselschade claimen nadat u als fietser aangereden door een scooter bent. En wist u dat wij u altijd volledig kosteloos kunnen helpen bij letselschade? U leest er alles over in deze blog.

Als fietser aangereden door scooter, wat nu?

U bent als fietser door een scooter aangereden. De kans is dan groot dat u hieraan verwondingen of klachten heeft overgehouden. Want als fietser bent u nu eenmaal kwetsbaar in het verkeer. De wetgever is zich dit laatste ook bewust en daarom wordt u als fietser met letsel goed beschermd.

Deze bescherming van fietsers bij een aanrijding vinden wij in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Op grond van deze wettelijke bepaling is er bij een fietsongeluk altijd recht op een letselschadevergoeding. Dus niet alleen als u door toedoen van de scooterbestuurder aangereden wordt. Ook als u zelf een verkeersfout maakt kunt u aanspraak op schadevergoeding maken.

De regeling van artikel 185 wvw luidt als volgt:

 • u bent aangereden door toedoen van de scooterbestuurder > uw volledige letselschade wordt vergoed
 • het ongeluk tussen de fietser en scooter is (deels) de schuld van de fietser > ten minste 50% van de letselschade van de fietser wordt vergoed
 • uw kind tot 14 jaar is op de fiets aangereden door een scooter > de volledige schade wordt vergoed, ongeacht de toedracht van het fietsongeluk.

 

Bent u dus op de fietser aangereden door een scooter, dan kunt u altijd aanspraak maken op schadevergoeding. Daarbij geldt dat als de fietser de fout gemaakt heeft, er soms ook nog recht is op vergoeding van 100% van de schade. Dit is het geval bij toepassing van de billijkheidscorrectie. Deze wordt toegepast als u als fietser ernstig en blijvend letsel aan het ongeluk op de fiets over hebt gehouden of indien er geen andere verzekering is die uw schade dekt.

Ik ben als fietser aangereden door een scooter, wat kan ik doen?

Bent u als fietser aangereden door een scooter? Uiteraard helpt een letselschade jurist van ons letselschadebureau u dan graag en gratis bij het verhalen van uw letselschade. Maar u kunt zelf ook veel doen om de kans op schadevergoeding te vergroten.

Om in aanmerking te komen voor een volledige schadevergoeding na een fietsongeluk, dient u te bewijzen wie schuld heeft bij een aanrijding. Daarom is het van belang dat er een schadeformulier ingevuld wordt.

Op een schade aanrijdingsformulier kunt u belangrijke informatie kwijt. zoals de toedracht van het fietsongeval, het letsel dat u hieraan over heeft gehouden en de schuldvraag. Wordt een aanrijdingsformulier door beide partijen ondertekend, dan is dit zelfs een dwingend bewijsmiddel tussen partijen. De toedracht staat dan vast.

Naast het invullen van het schadeformulier is het volgende van belang:

 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto's van de plek van het ongeval en van de voertuigen
 • ga altijd langs een arts met letsel, zeker bij whiplash klachten
 • schakel een letselschade jurist van ons kantoor zo spoedig mogelijk in. Hoe eerder wij u kunnen helpen, hoe groter de kans op het succesvol verhalen van letselschade.
Letselschade vergoeding claimen na een fietsongeluk

Staat vast dat u als fietser aangereden door een scooter bent en deze laatste een verkeersfout gemaakt heeft? Dan kunt u een schadevergoeding claimen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Schakelt u een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons kantoor in, dan regelen wij dit uiteraard voor u.

Na erkenning van de aansprakelijkheid kunt u een schadevergoeding claimen. Deze letselschade vergoeding bestaat uit alle kosten die u maakt, maar ook uit een vergoeding van inkomensschade en schade door een studievertraging.

Kosten die voor vergoeding in aanmerking komen zijn onder andere medische kosten, reiskosten en kosten voor hulp in het huishouden.

Een fietsongeval zorgt niet alleen voor materiële schade, maar heeft ook een impact op uw leven. Een aanrijding zorgt met andere woorden ook voor leed. Hiervoor is een smartengeldvergoeding bedoeld. Zowel bij licht letsel als ernstig en blijvend letsel is hier recht op.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas Rotterdam is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Met 30 letselschade juristen en letselschade advocaten vertegenwoordigen wij inmiddels meer dan 1500 verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden