Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Aansprakelijkheid bij fietsongeval tussen fietsers

De aansprakelijkheid bij een ongeval tussen fietsers is geregeld in artikel 6: 162 van het Burgerlijk Wetboek. Op grond van deze wettelijke bepaling is de fietser die de verkeersfout gemaakt heeft gehouden de letselschade van de andere fietser te vergoeden! Zowel de materiële schade als het smartengeld!

Op deze pagina leest u alles over aansprakelijkheid bij een fietsongeval tussen fietsers en de schadeposten die onderdeel uitmaken van een schadevergoeding.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding tussen fietsers?

Stel, u rijdt op een fietspad en wordt aangereden door een andere fietser. U loopt hierdoor (ernstig) letsel op en lijdt schade. Kunt u deze fietser aansprakelijk stellen voor de letselschade dat u oploopt?

Aansprakelijkheid tussen fietsers hangt uiteraard af van de omstandigheden van het geval. Indien er sprake is van een fout aan de zijde van de tegenpartij, dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen.

Aansprakelijkheid bij een botsing tussen fietsers valt onder de WA- verzekering. Volgens het Verbond van Verzekeraars is meer dan 95% van de Nederlanders in het bezit van een WA- verzekering oftewel een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). De schade wordt dus meestal door de verzekeraar van de tegenpartij vergoed.

Lijdt u letselschade door een fietsongeluk? Neem dan contact met ons op. Omdat Letselschade Kompas een onderdeel is van Brugman Letselschade Advocaten, wordt u altijd bijgestaan door een erkende en deskundige letselschade advocaat.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of geef hier aan wat u is overkomen en wij nemen contact met u op!

Gratis juridische hulp bij een aanrijding tussen fietsers

Bent u gewond geraakt bij een fietsongeluk tussen fietsers? Indien u hierdoor letselschade opgelopen heeft, dan kunt u deze kosteloos laten verhalen door een letselschade jurist van ons letselschadebureau.

De aansprakelijkheid bij een fietsongeval tussen fietsers is niet altijd gemakkelijk te bewijzen. Een letselschade jurist kan hierbij van pas komen. Deze onderzoekt wie schuldig is bij een aanrijding en stelt de tegenpartij aansprakelijk.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade jurist van ons letselschadekantoor? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een whatsapp bericht of mailbericht en wij gaan direct voor u aan de slag.

Wat te doen  bij letselschade door een fietsongeluk?

Bent u betrokken bij een fietsongeluk tussen fietsers en lijdt u hierdoor schade? Dan wilt u uiteraard een schadevergoeding ontvangen. Maar wat is hiervoor nodig?

Het is van belang dat u beschikt over de gegevens van de wederpartij. Noteer daarom altijd diens naam, telefoonnummer en adresgegevens. Vraag eventueel naar een legitimatiebewijs.

U dient als verkeersslachtoffer te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het verkeersongeluk. Vul daarom altijd een schadeformulier in. Vaak wordt gedacht dat dit alleen bij een auto ongeluk van belang is, maar ook als u als fietser aangereden bent is het invullen van een schade-aanrijdingsformulier van belang.

Op een schadeformulier kunt u belangrijke informatie kwijt, zoals de verzekeringsgegevens van de tegenpartij, de toedracht van het fietsongeluk tussen fietsers en uw letsel.

Indien er getuigen aanwezig zijn welke het ongeval tussen fietsers hebben zien gebeuren, noteer dan ook de gegevens van deze getuige(n). Dit voorkomt discussie over de toedracht en dus de schuldvraag bij aansprakelijkheid bij een aanrijding tussen fietsers.

Hoe stel ik iemand aansprakelijk?

Is een ander schuldig aan de aanrijding tussen fietsers, dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen. Maar hoe stel je iemand aansprakelijk?

Aansprakelijk stellen bij een aanrijding tussen fietsers gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie over het ongeluk, zoals het letsel en de schade die u lijdt. Maar ook de aansprakelijkstelling zelf is onderdeel van deze brief.

Ook al is de aansprakelijke persoon verzekerd, de aansprakelijkstelling dient aan de fietser zelf gestuurd te worden. Deze stuurt op zijn of haar beurt de aansprakelijkheidsbrief naar de schadeverzekeraar.

Let wel op want niet iedereen is verzekerd tegen aansprakelijkheid. Indien u door een motorvoertuig aangereden wordt, dan geldt er een verplichte verzekering voor het motorvoertuig. Er is dan altijd een verzekeraar waar u terecht kunt voor het verhalen van letselschade.

Uit onderzoek blijft dat 640.000 Nederlandse huishoudens niet in het bezit zijn van een aansprakelijkheidsverzekering. Het is nu juist deze verzekering die letselschade als gevolg van een fietsongeval tussen fietsers dekt. Hetzelfde geldt voor letselschade als gevolg van een hondenbeet. Vraag daarom altijd goed of er een dergelijke verzekering is. Zo niet, dan draagt u zelf de schade die u door het fietsongeluk lijdt.

Schadeposten bij een fietsongeluk

Terwijl u aan uw herstel werkt, helpen onze letselschade juristen bij het claimen van uw schade. Er kan sprake zijn van (doorlopende) medische kosten ten gevolge van het u overkomen ongeval. U bent bijvoorbeeld gezien in het ziekenhuis en u wordt behandeld door een fysiotherapeut. Deze kosten dient de aansprakelijkheidsverzekeraar van de wederpartij – indien aansprakelijkheid erkend is – aan u te vergoeden.

Naast schade op medisch gebied, kan er tevens sprake zijn van een overname van huishoudelijke taken door uw partner, familie, vrienden of een schoonmaak(st)er. U heeft dan recht op een vergoeding van de kosten die u voor huishoudelijke hulp maakt.

Indien u niet meer in staat bent om te werken, kan er sprake zijn van verlies aan verdienvermogen. Ook deze inkomensschade dient, samen met de pensioenschade, vergoed te worden. Ben je student en kun je niet naar school door het ongeluk op de fiets, dan kan er een studievertraging ontstaan. Ook deze schade komt voor vergoeding in aanmerking.

Naast alle kosten en inkomensschade is er ook recht op een vergoeding van smartengeld. Dit is een vergoeding voor het leed dat u als gevolg van het fietsongeluk lijdt.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u op de fiets aangereden door een ander fietser en lijdt u dientengevolge letselschade? Onze letselschade advocaten en letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Wilt u ook gratis hulp bij het verhalen van letselschade? Meer dan 3.000 verkeersslachtoffers gingen u voor. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht en wij gaan direct voor u aan de slag met het verhalen van uw letselschade.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland