Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt na een ongeluk?

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding ontvangt? Een vraag die onze letselschade juristen geregeld krijgen. Dit hangt echter af van veel factoren.

Van belang voor de voor de vraag hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding krijgt is ten eerste het soort ongeval. Bij een kop- staart botsing bijvoorbeeld staat snel vast wie aansprakelijk is voor een ongeval. Maar soms ontstaat er discussie, bijvoorbeeld bij een voorrangssituatie of bij een bedrijfsongeval omdat niet duidelijk is of de zorgplicht van de werkgever geschonden is.

Is de aansprakelijkheid eenmaal erkend? Dan maakt het in principe niet uit hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding ontvangt. Het is namelijk gebruikelijk dat je na erkenning van aansprakelijkheid 1 of meerdere voorschotten op de letselschade vergoeding ontvangt. Vraag hiernaar bij ons team aan letselschade juristen!

 

Factoren bij vraag hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt

Naast het soort ongeval zijn er nog meer factoren van belang voor het antwoord op de vraag hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding krijgt. De belangrijkste zijn:

  • de aard en ernst van letsel
  • wel of niet discussie over de gevolgen van het ongeval
  • de letselschade jurist die u inschakelt

 

Hieronder zal op de diverse factoren worden ingegaan. Heeft u vragen of wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

De aard van het letsel

Hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding ontvangt hangt ten eerste af van de vraag om wat voor letsel het gaat. Dit komt omdat er soms veel onderzoek nodig is, namelijk naar de schadelijke gevolgen van het ongeval. Er dienen dan allerlei medische expertises uitgevoerd te worden en de medisch adviseur van uw letselschade jurist en de verzekeraar dient ingeschakeld te worden.

Is er sprake van licht letsel en niet van blijvend letsel, dan kan uw schadevergoeding vrij snel vastgesteld worden, meestal binnen enkele maanden. Maar heeft u ernstig en blijvend letsel aan een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet overgehouden, dan kan het jaren duren voordat de slotbetaling van uw letselschade vergoeding betaald wordt. Maar uiteraard ontvangt u wel 1 of meerdere voorschotten op uw letselschade.

Wel of niet discussie over de gevolgen van het ongeval

Het antwoord op de vraag hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt bij letselschade hangt ook af van de discussie over de gevolgen van het ongeval. Deze discussie doet zich met name voor bij whiplash klachten en andere zogenaamd "niet objectiveerbaar letsel".

Niet objectiveerbaar letsel is letsel dat je op het eerst oog niet ziet en zelf niet op een rΓΆntgenfoto of scan. Want bijvoorbeeld nekklachten en rugpijn zie je nu eenmaal niet op een foto.

Het probleem bij whiplash symptomen en ander niet objectiveerbaar letsel is dat een schadeverzekeraar het bestaan van dit letsel vaak ontkent. Er dienen dan allerlei expertises uitgevoerd te worden en soms zelfs een rechtszaak. Het duurt dan langer dan gemiddeld voordat u een slotbetaling op uw letselschadevergoeding ontvangt.

Is er een letselschade advocaat nodig om te procederen? Letselschade Kompas heeft eigen letselschade advocaten die wij voor u in kunnen schakelen.

Kies altijd voor een ervaren letselschade jurist

In Nederland kun je bij het claimen van letselschade kiezen uit veel soorten belangenbehartigers. Zo zijn er letselschade advocaten, rechtsbijstandsverzekeraars en letselschade juristen van letselschadebureaus. Maar wie kun je nu het beste kiezen?

Zowel een letselschade advocaat als een letselschade jurist hebben een Universitaire opleiding. Het enige verschil tussen een letselschade advocaat en letselschade jurist is dat een advocaat mag procederen en een letselschade jurist niet. U kunt beide dus kiezen voor het verhalen van letselschade.

Wel van belang is dat u kiest voor een ervaren en deskundige letselschade specialist. Want deze zal door zijn kennis en ervaring niet alleen sneller tot een regeling van uw letselschadeclaim komen, hij of zij zal ook zorgen dat de slotbetaling van de schadevergoeding het hoogst is.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor een letselschade jurist die is aangesloten bij het NivrΓ© of een letselschade advocaat aangesloten bij de LSA, de Nederlandse Vereniging van Letselschade Advocaten. Bij ons letselschadebureau vindt u beiden!

 

Mensen zoeken ook

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Hoe lang duur het voordat je

Schadevergoeding krijgt

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt en wat kan een letselschade jurist voor u betekenen? Onze letselschade juristen informeren u geheel kosteloos bij letselschade na een ongeluk.

Wij

zijn Letselschade Kompas, een letselschadebureau waar de beste letselschade juristen van Nederland gratis voor u werken als u gewond bent geraakt en gedeeltelijke schade. Door zekerheid ervaring in het claimen van letselschade weten wij hoe wij u het beste kunnen helpen en altijd volledig kunnen helpen!

Graag stellen wij onze letselschade juristen aan u voor!

WIJ

Toppadvocaten, hele contacten over en weer, Charlotte bedankt voor alles wat je bent een topper en Friso bedankt dat je attent bent op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede letselschade specialisten, ben blij dat dit letselschadebureau ingeschakeld heb!

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Duidelijk letselschade advies gekregen en altijd goed bereikbaar. Mijn volledige letselschade vergoed gekregen. Ik raad deze letselschade juristen zeker aan.

Bresilla Mulder

11 months geleden

Fijne mensen met veel kennis en ervaring. De heer Friso Brugman gaat direct voor mij aan de slag en heeft mijn schade snel en volledig verhaald op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn mevrouw advocaat El Haddad. Ik ben echt zeer goed te spreken over haar waarschijnlijkheid en de manier waarop ze je woord staat. Daarnaast heb je alle informatie die je nodig hebt en stelt je gerust. Al met al een topervaring!

Frank Witholt

54 years geleden

Volledige professionaliteit, professionele hulp van begin tot eind, zeer vriendelijke service. Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening en de benadering van de cliΓ«nt door de advocaten Brugman. Ik raad het iedereen aan. Bel ze en het helpt 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze zijn altijd precies op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Goede letselschade specialisten.

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ontdekt! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit werd beschreven. Ik zou niet geschoolden om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed ondersteund en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en alles is goed doorgenomen qua ongeval en evt geaccepteerde uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier gehartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht. De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mailcontact en de communicatie verloopt vaak via een afgestudeerde persoon. Al met al zeker een aanbeveling om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen.

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik vooruitgang geboekt in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden