Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Bent u aangereden op de fiets, betrokken bij een scooterongeluk of in de auto aangereden? Dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen. Maar hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt? Je leest het op deze pagina!

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt na een ongeluk?

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding ontvangt? Een vraag die onze letselschade juristen geregeld krijgen. Dit hangt echter af van veel factoren.

Van belang voor de voor de vraag hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding krijgt is ten eerste het soort ongeval. Bij een kop- staart botsing bijvoorbeeld staat snel vast wie aansprakelijk is voor een ongeval. Maar soms ontstaat er discussie, bijvoorbeeld bij een voorrangssituatie of bij een bedrijfsongeval omdat niet duidelijk is of de zorgplicht van de werkgever geschonden is.

Is de aansprakelijkheid eenmaal erkend? Dan maakt het in principe niet uit hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding ontvangt. Het is namelijk gebruikelijk dat je na erkenning van aansprakelijkheid 1 of meerdere voorschotten op de letselschade vergoeding ontvangt. Vraag hiernaar bij ons team aan letselschade juristen!

Factoren bij vraag hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt

Naast het soort ongeval zijn er nog meer factoren van belang voor het antwoord op de vraag hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding krijgt. De belangrijkste zijn:

  • de aard en ernst van letsel
  • wel of niet discussie over de gevolgen van het ongeval
  • de letselschade jurist die u inschakelt

 

Hieronder zal op de diverse factoren worden ingegaan. Heeft u vragen of wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

De aard van het letsel

Hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding ontvangt hangt ten eerste af van de vraag om wat voor letsel het gaat. Dit komt omdat er soms veel onderzoek nodig is, namelijk naar de schadelijke gevolgen van het ongeval. Er dienen dan allerlei medische expertises uitgevoerd te worden en de medisch adviseur van uw letselschade jurist en de verzekeraar dient ingeschakeld te worden.

Is er sprake van licht letsel en niet van blijvend letsel, dan kan uw schadevergoeding vrij snel vastgesteld worden, meestal binnen enkele maanden. Maar heeft u ernstig en blijvend letsel aan een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet overgehouden, dan kan het jaren duren voordat de slotbetaling van uw letselschade vergoeding betaald wordt. Maar uiteraard ontvangt u wel 1 of meerdere voorschotten op uw letselschade.

Wel of geen discussie over de gevolgen van het ongeval

Het antwoord op de vraag hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt bij letselschade hangt ook af van de discussie over de gevolgen van het ongeval. Deze discussie doet zich met name voor bij whiplash klachten en andere zogenaamd "niet objectiveerbaar letsel".

Niet objectiveerbaar letsel is letsel dat je op het eerst oog niet ziet en zelf niet op een röntgenfoto of scan. Want bijvoorbeeld nekklachten en rugpijn zie je nu eenmaal niet op een foto.

Het probleem bij whiplash symptomen en ander niet objectiveerbaar letsel is dat een schadeverzekeraar het bestaan van dit letsel vaak ontkent. Er dienen dan allerlei expertises uitgevoerd te worden en soms zelfs een rechtszaak. Het duurt dan langer dan gemiddeld voordat u een slotbetaling op uw letselschadevergoeding ontvangt.

Is er een letselschade advocaat nodig om te procederen? Letselschade Kompas heeft eigen letselschade advocaten die wij voor u in kunnen schakelen.

Kies altijd voor een ervaren letselschade jurist

In Nederland kun je bij het claimen van letselschade kiezen uit veel soorten belangenbehartigers. Zo zijn er letselschade advocaten, rechtsbijstandsverzekeraars en letselschade juristen van letselschadebureaus. Maar wie kun je nu het beste kiezen?

Zowel een letselschade advocaat als een letselschade jurist hebben een Universitaire opleiding. Het enige verschil tussen een letselschade advocaat en letselschade jurist is dat een advocaat mag procederen en een letselschade jurist niet. U kunt beide dus kiezen voor het verhalen van letselschade.

Wel van belang is dat u kiest voor een ervaren en deskundige letselschade specialist. Want deze zal door zijn kennis en ervaring niet alleen sneller tot een regeling van uw letselschadeclaim komen, hij of zij zal ook zorgen dat de slotbetaling van de schadevergoeding het hoogst is.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor een letselschade jurist die is aangesloten bij het Nivré of een letselschade advocaat aangesloten bij de LSA, de Nederlandse Vereniging van Letselschade Advocaten. Bij ons letselschadebureau vindt u beiden!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland