Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis
Meer dan 20 jaar ervaring!
Hulp van ervaren letselschade advocaten
Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor
Soms is een medische expertise bij letselschade nodig. Hiervoor bestaan 2 redenen. Er is discussie over de medische gevolgen van een ongeluk, zoals bij een whiplash. Of een deskundige wordt gevraagd om de beperkingen voor de toekomst in kaart te brengen.
Een medische expertise bij letselschade wordt uitgevoerd door een deskundige op een bepaald medisch gebied. Zoals een neuroloog bij whiplashklachten en hersenletsel en een orthopedisch chirurg in het geval een breuk moet worden onderzocht.
Op deze pagina leest u wat een medische expertise is en hoe deze verloopt. Want een expertise is een belangrijk onderdeel van uw letselschade claim.
Heeft u hulp nodig van een letselschade advocaat of heeft u vragen over een medische expertise letselschade? Neem dan contact met ons op. Bel onderstaande telefoonnummer of klik op de link en omschrijf wat u is overkomen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Een medische expertise letselschade is een onderzoek door een medisch specialist. Deze wordt ingeschakeld om duidelijkheid te geven. Bijvoorbeeld of er in de toekomst nog een verergering van klachten kan komen. Of om een beslissing te nemen, zoals of de nekklachten het gevolg zijn van de aanrijding of niet.
Een medische expertise gebeurd meestal op gezamenlijk verzoek van de medisch adviseur van het slachtoffer en van de verzekeraar. Zij stellen hiervoor een vraagstelling op, welke bekend staat als de IWMD- vraagstelling.
In de IWMD vraagstelling staan 2 hoofdvragen:
Vervolgens worden er allerlei sub vragen gesteld. Deze gaan met name over de mate van beperkingen door het ongeluk en een antwoord op de vraag of de whiplash klachten van het ongeluk komen.
Een medische expertise duurt vrij lang. Dit heeft een aantal redenen. Zo is het aantal experts klein, maar moet deze persoon ook eerst uw dossier bestuderen alvorens u wordt uitgenodigd voor een gesprek.
In het gesprek met de deskundige wordt besproken wat u is overkomen en welke letsel u aan het ongeluk heeft overgehouden. Soms laat de deskundige ook een onderzoek uitvoeren, bijvoorbeeld het nemen van rΓΆntgenfoto's.
Is het expertise onderzoek klaar? Dan worden de bevindingen in een rapport gezet. Deze gaat eerst naar u toe. U heeft namelijk een blokkeringsrecht. Dit houdt in dat u tegen kunt houden dat het conceptrapport naar de medisch adviseurs gaat. Daarnaast krijgt u een correctiemogelijkheid. Soms staan er namelijk feitelijk onjuistheden in een rapport.
Blokkeert u het expertiserapport niet en zijn er geen verbeterpunten? Dan gaat het rapport naar beide medisch adviseurs die vervolgens aan uw letselschade jurist een medisch advies toestuurt.
Een medische expertise duurt met alle te nemen stappen geregeld meer dan 3 maanden.
Bij whiplash gaat het meestal om een achterop aanrijding. Hierbij komt door de klap grote druk op de nek te ontstaan met nekletsel tot gevolg. Deze nekklachten worden "whiplash klachten" genoemd.
Er is veel discussie over whiplash letsel. Verzekeraars stellen zich vaak op het standpunt dat nekklachten geen "structureel letsel" De medisch adviseur geeft dan aan dat er hooguit enkele maanden sprake kan zijn geweest van nekletsel. Dit ten onrechte!
Om uw schade bij whiplash letsel toch te verhalen, schakelt uw medisch adviseur vaak een medische expert in voor het laten uitvoeren van een "medische expertise whiplash." Dit onderzoek kan in onderling overleg met de verzekeraar overeen gekomen worden.
Wil de verzekeraar niet meewerken aan de medische expertise bij whiplash? Dan wordt de rechtbank verzocht om een onafhankelijke medische expertise in gang te zetten.
Een expertise onderzoek is een heel belangrijk onderdeel van uw letselschade claim. De inhoud van het onderzoeksrapport is tussen partijen namelijk zo goed als bindend. De mening van de expert dient als uitgangspunt voor het vaststellen van het causaal verband of voor het regelen van uw letselschade zaak.
Nekklachten na een achterop aanrijding, hersenletsel na een bedrijfsongeval of zenuwschade door een hondenbeet. Bij dit letsel wordt vaak schade geleden. Denk aan minder of geen loon door arbeidsongeschiktheid, medische kosten en reiskosten. Al deze schade wordt letselschade genoemd.
Letselschade bestaat uit materiΓ«le schade en smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor de pijn en angst die u door het ongeluk ervaart. Daarnaast is het een vergoeding omdat hobby's niet uitgevoerd kunnen worden of omdat iemand minder zin in het leven heeft door de aanrijding of het ongeluk op het werk.
Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau. Dus ook voor een letselschade advocaat Rotterdam kun je bij ons terecht. Omdat wij 15 afspraaklocaties door heel Nederland hebben, kun je echter door heel Nederland bij ons terecht. Van een letselschade advocaat in Groningen tot een letselschade advocaat in Den Haag. Wij komen overal!
"*" indicates required fields
Bent u op zoek naar een letselschade specialist bij u in de buurt? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos!
Bedankt voor je bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct een letselschade jurist aan de telefoon? Bel 0800 278 4626 (gratis).