Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wanneer kun je schade claimen bij de tegenpartij?

U kunt op diverse manieren letselschade oplopen, zoals door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een hondenbeet. Raakt u bij het ongeluk gewond of zijn er klachten, dan kunt u de opgelopen schade claimen bij de tegenpartij.

Letselschade claimen kan ik veel gevallen alleen als de tegenpartij schuldig is aan het ongeval. Dit is bijvoorbeeld het geval als u van achteren wordt aangereden of als de werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden. Daarnaast is een hondenbezitter altijd aansprakelijk voor de schade die het dier toebrengt.

In al deze gevallen kunt u schade claimen bij de tegenpartij. Maar soms kan dit ookΒ  terwijl u het wellicht niet verwacht. Want wordt u als fietser aangereden en heeft u zelf een verkeersfout gemaakt, dan is er toch recht op schadevergoeding. En wist u dat een werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor letselschade? Dit komt door de zorgplicht als werkgever. Zelfs bij een verkeersongeval onder werktijd kunt u de werkgever aansprakelijk stellen.

Kosteloos schade claimen bij tegenpartij!

U kunt dus vaker letsel schade claimen op de tegenpartij dan u wellicht dacht. Daarbij komt ook nog eens dat onze letselschade u kosteloos kunnen helpen! Hoe dat kan leggen wij u hieronder graag uit.

In Nederland worden verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet goed beschermd door de wetgever. Dit is geregeld in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat namelijk dat naast de schade zelf voor vergoeding in aanmerking komen de redelijke kosten ter vaststelling van schade enΒ  aansprakelijkheid alsmede de redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte.

Met andere woorden, u kunt niet alleen uw schade claimen op de tegenpartij, maar ook de kosten van de letselschade jurist van ons letselschadebureau. Daarom kunnen wij altijd kosteloos uw belangen behartigen bij het claimen van schade op de tegenpartij.

Schade claimen bij de tegenpartij na een auto ongeluk

Jaarlijks gebeuren er vele verkeersongevallen. Het gaat dan niet alleen om auto ongevallen, maar zeker ook of een fietsongeluk of een aanrijding tussen een auto en voetganger. Is de tegenpartij schuldig bij het ongeval, dan kunt u de geleden en nog te lijden schade claimen bij de tegenpartij.

In Nederland zijn alle auto's en andere motorvoertuigen verplicht verzekerd. Dit is geregeld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Op basis van deze wet kunt u rechtstreeks bij de schadeverzekering van de tegenpartij uw schade claimen. Er dient dan wel sprake te zijn van schuld aan het auto ongeluk. Wie schuldig is bij een auto ongeluk is uitgemaakt in een aantal wettelijke bepalingen:

  • voor een kettingbotsing of kop-staart botsing is artikel 19 Reglement verkeerstekens en verkeersregels belangrijk. Hierin staat namelijk dat motorvoertuigen voldoende afstand moeten houden. Gebeurt dit niet en is er sprake van een achterop aanrijding, dan is beginsel de bestuurder van het achterste voertuig schuldig en aansprakelijk voor de letselschade van het verkeersslachtoffer
  • Ook artikel 5 Wegenverkeerswet is van belang als het gaat om een verkeersongeluk. Dit artikel luidt: "Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.” Krijgt u dus geen voorrang, rijdt iemand te hard of is er sprake van ander gevaarlijk rijgedrag, dan is deze bestuurder schuldig en aansprakelijk voor de letselschade.

 

Schade claimen bij de tegenpartij door een fietsongeluk

Op de fiets ben je extra kwetsbaar. U geniet niet de bescherming die bijvoorbeeld automobilisten hebben. De kans op letsel als je als fietser aangereden wordt is dan ook bovengemiddeld groot. Dit is ook de wetgever zich bewust geweest toen hij artikel 185 Wegenverkeerswet in het leven riep.

In artikel 185 Wegenverkeerswet (wvw) staat dat motorvoertuigen aansprakelijk zijn voor de schade die zij veroorzaken aan zaken en personen, maar dan alleen als deze persoon voetganger of fietser is. Bent u dus als fietser aangereden door een auto, dan is de bestuurder van de auto gehouden ten minste een deel van de schade die u door het fietsongeluk lijdt te vergoeden.

Artikel 185 wvw is verder uitgewerkt in het zogenaamde Spoorboekje 185 wvw:

  • is bij een fietsongeval tussen een auto en fiets de autobestuurder schuldig bij de aanrijding? Dan wordt de volledige letselschade vergoed, zowel de materiΓ«le schade als het smartengeld
  • bent u als fietser mede schuldig aan de aanrijding? Dan wordt ten minste 50% van de letselschade vergoed
  • indien uw kind aangereden is en deze is jonger dan 14 jaar, dan wordt de volledige letselschade vergoed
Schade claimen bij de tegenpartij na een bedrijfsongeval

Onder omstandigheden kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Dit is het geval als de werkgever niet voldoet aan zijn zorgplicht. Is dit het geval, dan kunt u schade claimen bij de tegenpartij. Dit is in beginsel uw werkgever, maar deze is meestal goed verzekerd tegen aansprakelijkheid van medewerkers.

De aansprakelijkheid voor werkgevers, ook wel werkgeversaansprakelijkheid genaamd, vinden wij in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat werkgevers er voor moeten zorgen dat medewerkers veilig kunnen werken. Dit geldt voor personeel in loondienst, maar ook voor ingehuurde zelfstandig ondernemers.

De zorgplicht van de werkgever houdt onder andere in dat er veilig met machines gewerkt kan worden, dat beschermde kleding wordt verschaft en dat de werkplek ook verder veilig is. Wordt aan deze zorgplicht van werkgevers niet voldaan, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. U kunt dan uw schade claimen bij de werkgever en diens schadeverzekeraar.

Letselschade claimen bij een hondenbeet

De hond van de buren of visite die u aanvalt en bijt. U loopt in het park en wordt gebeten door een hond. Als gevolg van deze hondenbeet kunt u vervelend letsel oplopen met letselschade tot gevolg. De vraag is dan of u schade kunt claimen bij de tegenpartij en wie dit dan is.

In artikel 6:179 BW staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier aan zaken en personen toebrengt. Het is derhalve op grond van artikel 6:179 BW de hondenbezitter die aansprakelijk is voor uw letselschade.

Letselschade claimen na een hondenbeet is niet eenvoudig. Zo moet u bewijzen dat u gebeten bent door welke hond en moet vast komen te staan van wie de hond is. Lukt u dit, dan moet u er rekening mee houden dat er geen verplichte verzekeraar is voor hondenbezitters. Vraag daarom altijd goed of iemand verzekerd tegen aansprakelijkheid bij hondenbeten is. Want alleen dan kunt u succesvol schade claimen bij de tegenpartij.

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis juridische hulp voor het claimen van letselschade na een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Mensen zoeken ook

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat Amsterdam

πŸ‘¨β€βš–οΈletselschade advocaat Rotterdam

πŸš—door auto aangereden

πŸ₯‡beste letselschade advocaat

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Schade claimen

bij tegenpartij

Lijdt u letselschade door een verkeersongeluk, arbeidsongeval of bent u gebeten door een hond? Laat door ons uw schade claimen op de tegenpartij, altijd 100% kosteloos!

Wij

zijn Letselschade Kompas, een letselschadebureau waar de beste letselschade juristen van Nederland gratis voor u werken als u gewond bent geraakt en gedeeltelijke schade. Door zekerheid ervaring in het claimen van letselschade weten wij hoe wij u het beste kunnen helpen en altijd volledig kunnen helpen!

Graag stellen wij onze letselschade juristen aan u voor!

WIJ

Toppadvocaten, hele contacten over en weer, Charlotte bedankt voor alles wat je bent een topper en Friso bedankt dat je attent bent op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede letselschade specialisten, ben blij dat dit letselschadebureau ingeschakeld heb!

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Duidelijk letselschade advies gekregen en altijd goed bereikbaar. Mijn volledige letselschade vergoed gekregen. Ik raad deze letselschade juristen zeker aan.

Bresilla Mulder

11 months geleden

Fijne mensen met veel kennis en ervaring. De heer Friso Brugman gaat direct voor mij aan de slag en heeft mijn schade snel en volledig verhaald op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn mevrouw advocaat El Haddad. Ik ben echt zeer goed te spreken over haar waarschijnlijkheid en de manier waarop ze je woord staat. Daarnaast heb je alle informatie die je nodig hebt en stelt je gerust. Al met al een topervaring!

Frank Witholt

54 years geleden

Volledige professionaliteit, professionele hulp van begin tot eind, zeer vriendelijke service. Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening en de benadering van de cliΓ«nt door de advocaten Brugman. Ik raad het iedereen aan. Bel ze en het helpt 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze zijn altijd precies op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Goede letselschade specialisten.

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ontdekt! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit werd beschreven. Ik zou niet geschoolden om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed ondersteund en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en alles is goed doorgenomen qua ongeval en evt geaccepteerde uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier gehartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht. De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mailcontact en de communicatie verloopt vaak via een afgestudeerde persoon. Al met al zeker een aanbeveling om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen.

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik vooruitgang geboekt in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden