Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door eenzijdig ongeval

Vaak is er een aansprakelijke partij om aansprakelijk te stellen. Bij een eenzijdig ongeval is dit lastiger. Want u kunt niemand aansprakelijk stellen bij een eenzijdig auto ongeluk. En wie is er aansprakelijk als u op straat valt?

Op deze pagina leest u alles over letselschade verhalen na een eenzijdig ongeval. Is u een eenzijdig ongeval overkomen? In de meeste gevallen kunnen wij u kosteloos helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Een eenzijdig ongeval met letsel, wat nu?

U heeft een eenzijdig ongeval meegemaakt. Een verkeersongeval waarbij geen enkele andere partij betrokken was, een hondenbeet, val van een paard of val over een stoeptegel.

Als gevolg van het eenzijdig ongeval lijdt u schade. Uiteraard wilt u deze letselschade verhalen. Wij laten u graag zien wat u kunt doen om uw schade bij een eenzijdig ongeval te verhalen.

Lijdt u schade na een eenzijdig ongeval? Schakel een letselschade jurist van ons letselschade bureau in. Bel 0800 278 4626 (gratis) of geef hier aan wat u is overkomen. U krijgt direct een reactie van een letselschade specialist van ons letselschadekantoor.

Kosteloos letselschade claimen bij eenzijdig ongeval

Op grond van de wet is er recht op gratis rechtsbijstand bij het verhalen van letselschade. Er dient dan wel een aansprakelijke partij te zien. Hiervan is bij een eenzijdig auto ongeluk echter geen sprake. In het geval van een val over een stoeptegel of een hondenbeet is deze er wel. Wij verhalen de kosten van rechtsbijstand dan op deze persoon of diens letselschadeverzekering.

Gelukkig staat in de meeste algemene voorwaarden van een svi verzekering dat ook de kosten van een letselschadde jurist onder de dekking van de verzekering valt. U kunt dus ook bij een eenzijdig auto ongeluk kosteloos gebruik maken van de dienstverlening van ons letselschadebureau.

Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons letselschadekantoor? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt dan direct contact met u op.

Wat is een eenzijdig auto ongeval?

Op het moment dat u de enige betrokken persoon bent, spreekt men van een eenzijdig ongeval. Een eenzijdig verkeersongeval ontstaat vaak door onoplettendheid of bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden waardoor het zicht op de weg verminderd. Niet alleen als bestuurder kunt u letsel oplopen door een eenzijdig verkeersongeval, ook de bijrijder en andere inzittenden kunnen letsel oplopen door het voorgevallen ongeval.

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Is het eenzijdig ongeval ontstaan door een fout van de bestuurder, dan kan de WAM verzekering aangesproken worden. In het geval er geen schuld is aan de zijde van de bestuurder, kan er echter vaak aanspraak gedaan worden op een schade inzittendenverzekering.

Na een eenzijdig auto ongeluk kan uw letselschade jurist van ons letselschadebureau de schade dus vaak voor u verhalen. Dit doen wij kosteloos voor u.

Letselschade door een eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval kunt u verwondingen of klachten oplopen. Er is in dit geval geen partij aansprakelijk voor de schade die u lijdt. Toch zijn er meerdere mogelijkheden om letselschade te verhalen bij een eenzijdig verkeersongeval, voor de bestuurder als passagiers!

Onze letselschade juristen geven u graag een gratis letselschade advies. Indien gewenst claimt ons letselschade bureau kosteloos uw letselschade na een auto ongeluk.

Wilt u weten hoe het kan dat wij gratis juridische hulp kunnen bieden bij letselschade claimen? Lees dat het artikel over kosteloze rechtsbijstand bij letselschade.

De schade-inzittendenverzekering (SVI)

Bij een eenzijdig auto ongeluk zal de schade binnen 3 jaar gemeld moeten worden. Melding wordt gedaan bij de schade- inzittendenverzekering.

In veel algemene voorwaarden staat dat letselschade door een eenzijdig ongeval zo spoedig mogelijk gemeld moet worden. Neem daarom direct na het verkeersongeval contact op met een letselschade specialist van ons letselschadebureau.

Schade ongevallenverzekering

Een ongevallen inzittendenverzekering is één van de andere aanvullende verzekeringen die u af kunt sluiten bovenop uw WA-verzekering. Bij de ongevallen inzittendenverzekering (OVI) wordt vooraf een bedrag afgesproken wat wordt uitgekeerd wanneer een inzittende van het voertuig (deels) blijvend invalide blijft of wanneer een inzittende van het voertuig komt te overlijden.

Let wel dat deze verzekering meestal niet voldoende uitkeert om de schade te dekken! Daar is een schade inzittendenverzekering (SVI) voor nodig.

Wat te doen bij een eenzijdig ongeval?

Er zijn gelukkig meerdere mogelijkheden om een letselschadevergoeding te claimen na een eenzijdig ongeval. Wel is het belangrijk dat u bewijst dat u een auto ongeluk is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Daarom is het belangrijk dat u:

 1. foto’s maakt van de locatie van het ongeluk
 2. getuigen vraagt om een getuigenverklaring
 3. de politie belt voor het opstellen van een proces-verbaal
 4. een arts uw letsel laat beoordelen
 5. een letselschade jurist inschakelt om u te helpen

 

Bij het nemen van deze maatregelen is de kans op het succesvol verhalen van uw letselschade bij een eenzijdig auto ongeluk het grootst.

Letselschade claimen bij eenzijdig ongeval

Er is een grote kans dat u bij het eenzijdig ongeluk gewond bent geraakt of hieraan klachten heeft overgehouden als nekklachten. Maar ook ernstig letsel komt voor bij een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld omdat u tegen de railing of een boom gereden bent door gladheid of olie op de weg. Als gevolg van dit letsel lijdt u schade, bijvoorbeeld voor medische behandelingen. Of u bent arbeidsongeschikt geraakt door het letsel. Dan wilt u uiteraard graag uw letselschade claimen. Hieronder vindt u de mogelijkheden!

Lijdt u letselschade door een eenzijdig ongeval? Laat onze letselschade juristen u helpen bij het claimen van uw letselschade. Wij onderzoeken of u recht heeft op een letselschade vergoeding en verhalen deze kosteloos voor u.

Letselschade claim op svi- verzekering

Nederlandse motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Daarnaast zijn er een aantal vrijwillige autoverzekeringen:

 • de schade-inzittendenverzekering (svi- verzekering)
 • ongevallenverzekering inzittenden
 • all- risk verzekering

 

Bij een all-riks verzekering wordt alleen de materiële schade aan het voertuig vergoed. Bij letselschade biedt deze vrijwillige verzekering geen grond om letselschade te claimen.

Een ongevallenverzekering inzittenden biedt alleen een eenmalige uitkering op basis van een percentage blijvende invaliditeit. U ontvangt dan een percentage van een verzekerd bedrag.

Is er sprake van letsel door een auto ongeluk? Dan biedt de schade- inzittendenverzekering de oplossing! De premie van deze verzekering is slechts enkele Euro’s per maand. Veel mensen bezitten dan ook een svi- verzekering.

De svi- verzekering biedt dekking voor letselschade, zowel voor de materiële schadeposten als de immateriële schadeposten (smartengeld). De toedracht van het ongeval maakt voor dekking niet uit. Bij ieder auto- ongeluk, ook bij een eenzijdig ongeval, kunt u een letselschade claim indienen bij de schade-inzittendenverzekering.

Gratis rechtsbijstand bij claim svi- verzekering

Bij de meeste verzekeraars zijn op de svi- verzekering ook de rechtsbijstandskosten meeverzekerd. Dit betekent dat u gratis aanspraak kunt maken op de hulp van een letselschade jurist naar keuze. De juridische hulp van ons Nederlands letselschade bureau is voor u dan ook altijd 100% kosteloos!

Als passagier betrokken bij een eenzijdig ongeval

Zat u als passagier in de auto welke betrokken was bij een eenzijdig ongeval? Dan kunt u uw letselschade op 2 manieren verhalen:

 1. op de svi- verzekering
 2. op de WAM- verzekering

 

Uiteraard kunt u als passagier ook een beroep doen op de schade inzittendenverzekering. Is het ongeluk echter te wijten door een fout van de bestuurder, dan kunt u ook rechtstreeks een letselschadeclaim indienen bij de aansprakelijkheidsverzekering van de auto.

Waarom een letselschade jurist inschakelen?

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. U krijgt te maken met een letselschade jurist van de autoverzekeraar. Deze zal alles in het werk stellen om de schade uitkering zo laag mogelijk te houden. Omdat de verzekeraar veel kennis in huis heeft van letselschade, is het verstandig om zelf ook deze kennis in huis te halen. Onze letselschade juristen hebben deze kennis!

Is er toch een letselschade advocaat nodig? Geen probleem! Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. U kunt altijd gebruik maken van de rechtsbijstand van een van deze ervaren en deskundige letselschade advocaten, 100% kosteloos!

Wat doet een letselschade jurist voor mij?

Wij staan u ter zijde gedurende het volledige letselschade traject. Dit houdt in dat wij:

 • onderzoeken of er recht is op schadevergoeding
 • de aansprakelijkstelling brief opstellen
 • aansprakelijk stellen
 • een voorschot letselschade voor u regelende schadestaat opstellen
 • onderhandelen met de verzekeraar
 • onze medisch adviseur inschakelen
 • uw letselschade maximaal verhalen
Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade advocaat? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos, ook bij een eenzijdig auto ongeluk. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht en wij gaan direct voor u aan de slag.

Letselschade Kompas & Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit heeft voor u grote voordelen. Wij kunnen altijd een letselschade advocaat inschakelen. Letselschade Kompas is dan ook geen regulier letselschade bureau, wij zijn veel meer! Want is procederen nodig? Dan schakelen wij een letselschade advocaat voor u in.

Wilt u liever dat een letselschade advocaat uw belangen behartigt? Geen probleem, dan schakelen wij deze gewoon voor u in, kosteloos!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland