Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door eenzijdig auto ongeluk

Ook in het geval van een eenzijdig auto-ongeval is er vaak recht op een schadevergoeding, de toedracht is daarbij niet belangrijk! De bestuurder en passagiers kunnen zich beroepen op de schade-inzittendenverzekering.

Passagiers hebben ook recht op een letselschadevergoeding op basis van de "Schuldloze derden regeling". Bij een eenzijdig auto ongeluk is er dus vaak recht op een letselschade vergoeding.

Schade claimen na een eenzijdig auto-ongeval

Een eenzijdig auto ongeluk kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat uw auto slipt bij gladheid en tegen de vangrail of een boom tot stilstand komt. De kans dat bij dit eenzijdig auto ongeluk letsel optreedt, is groot.

Bij een eenzijdig auto ongeluk is er geen aansprakelijke partij. Veel mensen hebben echter naar de verplichte WAM verzekering een vrijwillige schade inzittendenverzekering (SVI) afgesloten.

Op grond van de svi verzekering kunnen alle inzittenden een letselschade claim indienen bij de autoverzekering. De toedracht is daarbij in principe niet relevant.

Kosteloos letselschade claimen bij eenzijdig auto ongeluk

Op grond van de wet is er recht op gratis rechtsbijstand bij het verhalen van letselschade. Dit betreft dan het verhalen van letselschade op een aansprakelijke partij. Hiervan is bij een eenzijdig auto ongeluk echter geen sprake.

Gelukkig staat in de meeste algemene voorwaarden van een svi verzekering dat ook de kosten van een letselschadde jurist onder de dekking van de verzekering valt. U kunt dus kosteloos gebruik maken van de dienstverlening van ons letselschadebureau.

Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons letselschadekantoor? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt dan direct contact met u op.

Wat te doen bij een eenzijdig auto ongeluk?

Lijdt u schade als gevolg van een eenzijdig auto ongeluk, dan dient u de svi verzekering in  te schakelen. Dit doet u door middel van een brief, deze lijkt het meest op een aansprakelijkstelling.

Er zijn voorwaarden gesteld aan het inschakelen van de svi verzekering. Zo is er een termijn gesteld aan het doen van een aanvraag om schadevergoeding. Maar er kan ook discussie ontstaan tijdens het letselschade traject, bijvoorbeeld over het causaal verband of de hoogte van de schadevergoeding.

Om zoveel mogelijk discussie te voorkomen na een eenzijdig auto ongeluk, adviseren wij u:

 • foto's te maken van het ongeluk, bijvoorbeeld van de autoschade
 • altijd langs een arts te gaan met uw letsel. Doe dit in ieder geval bij whiplash klachten, rugpijn of hoofdpijnklachten
 • Wacht niet te lang met het inschakelen van ons letselschade bureau. Hoe eerder u onze letselschade juristen inschakelt, hoe eerder wij voor u een voorschot op uw letselschadevergoeding kunnen regelen.

De schade-inzittendenverzekering (SVI)

Als u een eenzijdig auto-ongeval heeft gehad, zal de schade binnen 3 jaar gemeld moeten worden bij de schade- inzittendenverzekering. In veel algemene voorwaarden staat echter dat schade en dus ook letselschade zo spoedig mogelijk gemeld moet worden. Neem daarom direct na het verkeersongeval contact op met een letselschade specialist van ons kantoor om uw rechten veilig te stellen.

Mocht u letsel hebben opgelopen na het eenzijdig auto ongeluk, dan is het van belang dat u direct bezoek brengt aan uw huisarts of een bezoek brengt aan de spoedeisend hulp bij het ziekenhuis.

Bij letsel kunt u denken aan spierpijn of botbreuken na het auto-ongeluk. Het is vooral van belang dat naar een arts gaat wanneer u whiplashklachten of andere “niet objectiveerbare klachten” ervaart. Symptomen van een whiplash zij:

 • nekpijn
 • hoofdpijn
 • duizeligheid
 • concentratieproblemen.

 

Het is van belang dat er zo snel mogelijk na het ongeval een medisch dossier wordt aangemaakt. Zo’n medisch dossier is de bewijsvoering in u zaak, het zal aantonen dat u letsel heeft opgelopen bij het ongeval.

Welke letselschade wordt vergoed na een ongeluk

In het geval van een eenzijdig auto ongeluk wordt dezelfde schade vergoed als bij een aansprakelijke persoon. Dit betekent dat de volgende letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • schade door een studievertraging omdat u later op de arbeidsmarkt komt, extra schoolgeld en nieuwe boeken
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • smartengeld
Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade advocaat? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos, ook bij een eenzijdig auto ongeluk. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland