Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Arbeidsongeschikt door een ongeluk, wat nu?

U bent betrokken bij een verkeersongeluk of een ongeval op het werk. Als u hieraan letsel over hebt gehouden, dan kunt u wellicht schadevergoeding eisen. Een van de gevolgen van een ongeluk is arbeidsongeschiktheid. Dit kan hoge schade met zich meebrengen. Op deze pagina leest u hoe u deze inkomensschade, ook wel verlies aan verdienvermogen genoemd, kunt verhalen op de aansprakelijke partij.

Bent u ook arbeidsongeschikt geraakt door een ongeluk? Onze letselschade specialisten helpen u graag bij het verhalen van uw inkomensschade. Wist u dat u recht heeft op gratis juridische hulp bij letselschade? De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk voor een ongeluk is. Bijvoorbeeld na een kop-staart botsing of een ongeluk op het werk.

Arbeidsongeschikt door een ongeluk

U kunt door een bedrijfsongeval arbeidsongeschikt raken. Soms is deze arbeidsongeschiktheid tijdelijk, maar het kan ook zijn dat u voor langere tijd of zelfs voor altijd uitvalt voor uw werk. Er is dan sprake van letselschade. Dit noemen wij verlies aan verdienvermogen. Bent u arbeidsongeschikt door een bedrijfsongeval? Dan heeft u recht op een schadevergoeding als uw werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden.

Een werkgever schend zijn zorgplicht als hij niet alles in het werk heeft gesteld om het bedrijfsongeval te voorkomen. Bijvoorbeeld omdat de machine niet veilig (genoeg) was, uw geen of onvoldoende instructies heeft gehad, er onvoldoende toezicht was of omdat de werkomstandigheden niet optimaal waren.

In de meeste gevallen stellen onze letselschade advocaten vast dat er sprake is van onzorgvuldig handelen van de werkgever. U heeft dan dus recht op een vergoeding van uw letselschade. Ook uw schade als gevolg van arbeidsongeschiktheid valt onder letselschade die vergoed moet worden.

Wat is inkomensschade?

Inkomensschade wordt ook wel verlies aan verdienvermogen genoemd. Het kan dan gaan om het gehele inkomen of een deel daarvan. Enkele voorbeelden van inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid zijn:

 • Doorbetaling van 70% van uw loon na een aantal maanden of een jaar arbeidsongeschiktheid.
 • Het niet doorbetaald krijgen van onregelmatigheidstoeslag (ORT).
 • Niet in aanmerking komen voor een oudejaarsuitkering omdat u arbeidsongeschikt was voor een deel van het jaar.
 • Het niet meer of minder opbouwen van uw pensioen.
 • Het mislopen van bonussen, een dertiende maand en overige extra’s.
 • Inkomsten uit overwerk.

Wat te doen bij arbeidsongeschiktheid door een ongeluk?

Is uw arbeidsongeschiktheid het gevolg van een ongeluk, veroorzaakt door een derde? Dan is er recht op een compensatie van uw inkomensschade. U dient hiervoor de tegenpartij of diens verzekering aansprakelijk te stellen. Dit doet u met een aansprakelijkstelling.

Wordt de aansprakelijkheid voor de gevolgen van het ongeluk erkend, dan wordt het inkomensverlies vergoed. Dit wordt berekend door een vergelijking te maken tussen het inkomen vóór het u overkomen ongeluk en uw inkomen vanaf de datum van het ongeluk. Het verschil is letselschade door arbeidsongeschiktheid.

Inkomensschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid berekenen is niet eenvoudig. Is een ander aansprakelijk voor uw letsel en daarmee de arbeidsongeschiktheid? Dan kunt u gratis aanspraak maken op de hulp van ons letselschadebureau.

Overige schadeposten bij een ongeluk

Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid is 1 van de belangrijkste schadeposten die u na een ongeluk kunt verhalen. Er zijn echter nog meer schadeposten die voor een vergoeding in aanmerking komen. Een voorbeeld is schade als gevolg van een studievertraging. Daarnaast worden er na een auto ongeluk, scooterongeluk, fietsongeluk of arbeidsongeval diverse kosten gemaakt zoals:

 • medische kosten
 • verblijfkosten in het ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • reiskosten
 • huishoudelijke hulp
 • kosten voor onderhoud aan uw huis en tuin

 

Tenslotte is er na een ongeluk altijd recht op een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor het leed dat u door het ongeval is toegedaan.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist

Lijdt u inkomensschade door arbeidsongeschiktheid? Onze letselschade juristen staan u graag bij tijdens het verhalen van uw letselschade. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland