Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Wat doet een letselschade expert?

Een letselschade expert is een belangrijk persoon als u een ongeval is overkomen. Een letselschade expert zorgt er namelijk voor dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Een letselschade expert van ons letselschadebureau kan u altijd volledig kosteloos helpen bij letselschade. Wij regelen alles voor u, van het aansprakelijk stellen tot het regelen van een zo hoog mogelijke schadevergoeding na een ongeluk.

Wat is een letselschade expert?

Een ongeluk brengt veel zorgen met zich mee. U bent gewond geraakt en/ of heeft klachten opgelopen en ondervindt hier veel hinder van. Maar letsel door een ongeluk zorgt ook voor schade. Dit wordt letselschade genoemd.

Een letselschade expert is iemand die u kan helpen bij het verhalen van uw letselschade. Hij staat u gedurende het gehele letselschade traject bij met advies en zorgt ervoor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Bij een letselschade expert wordt een onderscheid gemaakt tussen een:

 

Binnen ons letselschadebureau vindt u beiden, wij zijn namelijk een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland.

Hieronder vindt u alles over een letselschade expert, zoals wat een letselschade expert allemaal voor u kan doen en welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen na een ongeluk.

Wat doet een letselschade expert?

Na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval komt er veel op u af. U zit met vragen en lijdt ook nog eens schade. Dan is het wel zo fijn als u het verhalen van letselschade kunt overlaten aan een letselschade expert. Maar wat doet een letselschade expert allemaal voor u?

Een letselschade expert is een aanspreekpunt voor u als letselschadeslachtoffer. Hij of zij beantwoordt uw vragen en regelt wat u nodig heeft na een ongeluk. Uw letselschade expert:

 1. onderzoekt wie schuldig is bij een kop- staatbotsing, voorrangssituatie of frontale aanrijding
 2. stelt een onderzoek in naar de zorgplicht van de werkgever bij een bedrijfsongeval
 3. stelt een aansprakelijkheidsbrief op en stelt de tegenpartij aansprakelijk
 4. regelt een voorschot op uw letselschadevergoeding
 5. onderhandelt met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding
 6. stelt een schadestaat op en gaat uw letselschade berekenen
 7. schakelt indien nodig een medisch adviseur in
 8. zorgt voor inschakeling van een arbeidsdeskundige bij arbeidsongeschiktheid
 9. beantwoordt al uw vragen
 10. zorgt voor een maximale schadevergoeding

 

Wilt u ook de gratis juridische hulp van een letselschade expert na een aanrijding, arbeidsongeval of hondenbeet? Een letselschade expert van ons letselschadebureau helpt u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Al meer dan 3.000 mensen gingen u voor.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Is de aansprakelijkheid erkend door de letselschade verzekering? Dan maakt u aanspraak op een letselschadevergoeding. Maar waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Als u een schadevergoeding eisen wilt, dan is het belangrijk om te weten dat een schadevergoeding bestaat uit 2 hoofdcategorieën:

 1. materiële schadeposten
 2. immateriële schadeposten

 

Materiële schadeposten kenmerken zich door het feit dat deze letselschade bedragen op geld waardeerbaar zijn. Met andere woorden, je kunt deze letselschade berekenen. Een voorbeeld van materiële schade is inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. Andere materiële schadeposten die een letselschade expert voor u verhaalt zijn:

 1. medische kosten. Het kan dan gaan om het eigen risico, maar ook op kosten die u maakt voor de fysiotherapeut of andere behandelaren
 2. reiskosten
 3. kosten voor huishoudelijke hulp. Dit kan een professional zijn, maar ook voor overname van huishoudelijke taken door familie of vrienden krijgt u een vergoeding
 4. kosten voor overname van onderhoudstaken van uw huis en tuin. Dit wordt ook wel verlies aan zelfwerkzaamheid genoemd
 5. (extra) kinderopvang
 6. een ziekenhuisdaggeldvergoeding
 7. studievertraging

 

Naast materiële schade is er ook immateriële schade, beter bekend als smartengeld. Een smartengeldvergoeding is bedoelt om het leed dat u is aangedaan enigszins te verzachten. Bent u gewond geraakt door een ongeluk of heeft u hieraan klachten overgehouden zoals nekklachten als gevolg van een whiplash, dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding.

Waar vind ik een letselschade expert?

Letselschade Kompas is een letselschadekantoor met landelijke dekking. Dit betekent dat u dus overal in Nederland een beroep op ons kan doen, waar u ook woont. Met meer dan 15 bezoeklocaties in Nederland zijn ook altijd in de buurt. Maar een letselschade expert van ons kantoor komt ook graag bij u thuis langs voor een uitgebreid intakegesprek. Geen probleem!

Letselschade vergoeding eisen na een ongeluk

Wilt u ook letselschade eisen nadat u aangereden bent of u een ongeluk op het werk is overkomen? Onze letselschade experts helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

NIEUW: u kunt ons ook iedere avond en in het weekend bellen en een whatsapp bericht sturen. U heeft dan direct contact met een letselschade expert van ons letselschadebureau.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland