Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Verlaten plaats ongeval na een aanrijding

Het verlaten van de plaats van het verkeersongeval is in Nederland strafbaar gesteld. Toch gebeurt het verlaten van de plaats van het ongeval steeds vaker. Het achterblijvende slachtoffer kan hierdoor nergens met zijn of haar schade terecht, zo wordt vaak gedacht.

Gelukkig zijn er toch mogelijkheden om uw letselschade te verhalen, ondanks het verlaten van de plaats van het ongeval. U kunt namelijk:

 1. een beroep doen op het Waarborgfonds
 2. aanspraak maken op een letselschade uitkering van de SVI verzekering
Aangifte verlaten plaats ongeval

U staat te wachten voor een rood stoplicht als er opeens iemand bij u achterop rijdt. Tot uw verbazing rijdt de tegenpartij door. Of u wordt als fietser aangereden door een auto of scooter en de bestuurder laat u gewond achter.

Je kunt het je niet voorstellen, maar het verlaten van de plaats van een ongeval gebeurt dagelijks circa 200 keer! Vaak gaat het dan om materiële schade zoals tegen een geparkeerde auto aanrijden, maar er is in veel gevallen ook sprake van letsel.

U wilt logischerwijze uw letselschade vergoed hebben. Dit kan onder andere door een letselschade claim in te dienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Maar hieraan zijn wel strenge voorwaarden verbonden.

Een van de belangrijkste voorwaarden bij verlaten van de plaats van het ongeval is dat u als verkeersslachtoffer zo spoedig mogelijk (0nverwijlt) aangifte doet van het verlaten van de plaats van het ongeval. Doe dit bij voorkeur nog dezelfde dag. Wacht u te lang, dan wordt de letselschadeclaim bij het Waarborgfonds afgewezen en blijkt u met uw letselschade zitten.

Aangifte doen van het verlaten van de plaats van het ongeluk is niet de enige voorwaarde die het Waarborgfonds stelt. Hieronder staan de belangrijkste voorwaarden op een rijtje.

Voorwaarden Waarborgfonds bij verlaten plaats ongeval

De belangrijkste voorwaarden om bij verlaten van de plaats van het ongeval een letselschade claim in te kunnen dienen bij het Waarborgfonds zijn:

 • Doe direct aangifte bij de politie
 • Er is een getuige van het ongeluk
 • U moet schade hebben
 • De schade moet veroorzaakt zijn door een motorvoertuig
 • De schade is in Nederland ontstaan

 

Voldoet u aan deze voorwaarden, dan komt u in aanmerking voor een letselschade vergoeding vanuit het Waarborgfonds.

Verlaten plaats ongeval en svi verzekering

Kunt u bij het verlaten van de plaats van het ongeval niet terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer? Een andere optie voor het verhalen van schade is uw svi verzekering aan te spreken.

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Deze schadeverzekering is niet bekend bij letselschade als gevolg van het verlaten van een ongeval. Maar gelukkig zijn veel mensen ook vrijwillig verzekerd tegen letselschade als gevolg van een auto ongeluk of scooterongeluk. Deze verzekering heeft de schade inzittendenverzekering, afgekort de svi verzekering.

De svi verzekering is een eigen verzekering die altijd een letselschadevergoeding uitkeert, dus ook als de tegenpartij is doorgereden na een ongeluk. Niet alleen de letselschade wordt vergoed op grond van deze verzekering, ook de kosten van een letselschade jurist van ons letselschadebureau.

Als passagier aangereden? Altijd recht op schadevergoeding.

Reed u als passagier mee en is er sprake van het verlaten van het ongeval door de tegenpartij? Dan bent u aan te merken als schuldloze derde. Dit houdt in dat uw letselschadevergoeding betaald wordt door de verzekeraar van het voertuig waarin u meereed. Uw letselschade wordt dus altijd betaald als u passagier bent.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding

Vergoed het Waarborgfonds of uw svi verzekering de letselschade? Dan is het de vraag op welke letselschadevergoeding u recht heeft.

Schadevergoeding bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Materiële schade bestaat uit kosten die u maakt door een aanrijding, zoals:

 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten van het huis en de tuin
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding

 

Naast alle kosten die door een ongeluk gemaakt worden is er ook recht op vergoeding van inkomensschade en schade door een studievertraging. Maar niet alleen materiële schade, ook immateriële schade oftewel smartengeld komt voor vergoeding in aanmerking.

Bespreek uw letselschade zaak met onze letselschade juristen

Is u tijdens een ongeluk overkomen en is er sprake van het verlaten van het ongeval door de tegenpartij?  In de meest gevallen is er recht op schadevergoeding. Wij onderzoeken graag voor u de mogelijkheden.

Wilt u kosteloze rechtsbijstand of uw letselschadezaak aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken wij naar de mogelijkheden en indien gewenst helpen wij u met uw letselschadeclaim.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland