Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat kost een letselschade advocaat in Kerkrade?

Als je gewond raakt of er zijn klachten na een ongeluk, dan wil je uiteraard een schadevergoeding eisen van de aansprakelijke persoon. Maar letselschade claimen is niet eenvoudig. Daarom wil je natuurlijk de beste letselschade advocaat die er is. Maar wat kost een letselschade advocaat eigenlijk?

In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek is onder andere opgenomen dat de redelijke kosten die gemaakt moeten worden voor het verhalen en vaststellen van schade deel uitmaken van de schadevergoeding. Dit betekent dat je zelf geen kosten maakt voor de hulp van een letselschade advocaat in Kerkrade!

Onze letselschade specialisten helpen u dus volledig kosteloos bij letselschade. U maakt dus geen kosten voor onze rechtsbijstand.

Wat doet een letselschade advocaat in Kerkrade?

Een ongeluk kan grote gevolgen voor u met zich meebrengen. Zeker als u bij het ongeluk gewond bent geraakt of hieraan klachten heeft overgehouden. U bent dan volop bezig met behandelingen en ervaart allerlei beperkingen. Dan is het fijn als uw letselschade advocaat in Kerkrade zich voor u bezighoudt met het claimen van uw letselschade.

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan nemen wij alle financiΓ«le zorgen voor u uit handen:

 • onderzocht wordt wie de aansprakelijke partij is
 • er wordt een aansprakelijkheidsbrief opgesteld
 • na erkenning aansprakelijkheid regelen wij een voorschot op uw letselschade
 • wij voeren de discussie met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding
 • de letselschade wordt maximaal verhaald op de aansprakelijke partij

Wat te doen bij een aanrijding?

Het is iets dat je niet dagelijks meemaakt, een aanrijding. Zeker bij een aanrijding met letsel kan dit grote consequenties voor u hebben. Bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt bent en loonschade lijdt. Of omdat u medische kosten maakt en uw huishoudelijke taken niet kunt verrichten. Er ontstaan dan letselschade.

Uiteraard wilt u de letselschade die u door een aanrijding lijdt verhalen op de tegenpartij. Hiervoor is wel een aantal zaken belangrijk, met andere woorden, wat te doen bij een aanrijding?

Stel u heeft klachten overgehouden aan een auto ongeluk of bent gewond geraakt omdat u aangereden door een auto bent. Dan is het belangrijk dat u bewijst dat de tegenpartij aansprakelijk is. Want alleen als de tegenpartij schuldig is bij een aanrijding ontvangt u een schadevergoeding.

Om ervoor te zorgen dat wij voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunnen is het volgende van belang:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • laat het schade- aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij ondertekenen
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto's van de plaats van het ongeluk
 • ga altijd langs een arts met uw letsel
 • schakel tijdig uw letselschade advocaat in Kerkrade in

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bent u betrokken bij een auto botsing of als fietser aangereden, dan is een belangrijke vraag wie schuldig is bij een aanrijding. Deze vraag is soms snel te beantwoorden. Zo blijkt uit artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens dat bestuurders voldoende afstand moeten houden. Bij een aanrijding van achteren zoals een kettingbotsing of een kop- staartbotsing is het achteroprijdende voertuig dus schuldig aan de aanrijding.

Soms is de vraag wie schuldig is bij een aanrijding niet eenvoudig te geven. Want soms is het niet goed duidelijk wie er nu voorrang had. Dan is het verstandig de verkeerssituatie voor te leggen aan een letselschade specialist.

Bent u als fietser of voetganger aangereden? Dan is de vraag wie schuldig is aan een aanrijding minder van belang. In artikel 185 van de Wegenverkeerswet is namelijk opgenomen dat bij een aanrijding tussen een fietser en auto de automobilist altijd aansprakelijk is voor (een deel van) de letselschade. Hetzelfde geldt bij een aanrijding met een voetganger.

De speciale regeling van artikel 185 wvw is in het leven geroepen om fietsers en voetgangers te beschermen tegen letsel als gevolg van een verkeersongeluk. Op de fiets of als voetganger ben je immers kwetsbaarder dan een auto in het verkeer.

De regeling van artikel 185 wvw

De regeling van artikel 185 wvw ziet er als volgt uit:

 • Je bent als voetganger of fietser aangereden door een auto door diens fout: de letselschade wordt nu volledig vergoed. Dit betekent de materiΓ«le schade en het smartengeld.
 • Door toedoen van de fietser of voetganger ontstaat er een aanrijding. Ten minste 50% van de letselschade wordt vergoed. Bijvoorbeeld bij door rood licht rijden of als gevolg van het niet verlenen van voorrang.
 • Bij een aanrijding tussen een kind en een auto geldt dat alle letselschade vergoed wordt, de toedracht doet niet ter zake, behoudens 1 uitzondering, deze doet zich echter bijna nooit voor

 

Wat voor een auto geldt geldt ook voor een aanrijding als fietser met een scooter of ander motorvoertuig.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Ben je gebeten door een hond, dan kan dit voor vervelend letsel zorgen. Het kan namelijk gaan om een oppervlakkige hondenbeet, maar ook om een diepe bijtwond en zelfs spierschade en zenuwschade.

Lijdt u letselschade door een hondenbeet, dan is een aantal dingen van belang. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je weet van wie de hond is. Ook ligt de bewijslast van de hondenbeet bij het slachtoffer. Kijk daarom altijd of er getuigen zijn en schrijf de namen van deze personen op.

Aansprakelijk bij een hondenbeet is de bezitter van de hond. Er bestaat geen verplichte verzekering voor hondenbezitters, dus de aansprakelijkstelling mag direct naar de bezitter van de hond gestuurd worden.

Wilt u gratis hulp bij letselschade claimen na een hondenbeet? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Kerkrade. Onze letselschade specialisten helpen u graag

Gratis hulp bij letselschade

Bent u gewond geraakt bij een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Onze letselschade advocaten in Kerkrade helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor kosteloze rechtsbijstand of een gratis letselschade advies 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Kerkrade

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Letselschade advocaat Kerkrade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.