Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Kerkrade

Heeft u verwondingen opgelopen of heeft u klachten overgehouden aan een ongeluk en lijdt u hierdoor schade? Dan kunt u voor een letselschade advocaat in Kerkrade bij onze letselschade specialisten terecht.

Bij ons letselschade bureau wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Wij zijn namelijk onderdeel van 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade.

Lijdt u schade door een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten in Kerkrade helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Wat kost een letselschade advocaat in Kerkrade?

Als je gewond raakt of er zijn klachten na een ongeluk, dan wil je uiteraard een schadevergoeding eisen van de aansprakelijke persoon. Maar letselschade claimen is niet eenvoudig. Daarom wil je natuurlijk de beste letselschade advocaat die er is. Maar wat kost een letselschade advocaat eigenlijk?

In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek is onder andere opgenomen dat de redelijke kosten die gemaakt moeten worden voor het verhalen en vaststellen van schade deel uitmaken van de schadevergoeding. Dit betekent dat u zelf geen kosten maakt voor de hulp van een letselschade advocaat in Kerkrade!

Onze letselschade specialisten helpen u dus volledig kosteloos bij letselschade. U maakt dus geen kosten voor onze rechtsbijstand.

Wat doet een letselschade advocaat in Kerkrade?

Een ongeluk kan grote gevolgen voor u met zich meebrengen. Zeker als u bij het ongeluk gewond bent geraakt of hieraan klachten heeft overgehouden. U bent dan volop bezig met behandelingen en ervaart allerlei beperkingen. Dan is het fijn als uw letselschade advocaat in Kerkrade zich voor u bezighoudt met het claimen van uw letselschade.

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan nemen wij alle financiële zorgen voor u uit handen:

 • onderzocht wordt wie de aansprakelijke partij is
 • er wordt een aansprakelijkheidsbrief opgesteld
 • na erkenning aansprakelijkheid regelen wij een voorschot op uw letselschade
 • wij voeren de discussie met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding
 • de letselschade wordt maximaal verhaald op de aansprakelijke partij
Wat te doen bij een aanrijding?

Het is iets dat u niet dagelijks meemaakt, een aanrijding. Zeker bij een aanrijding met letsel kan dit grote consequenties voor u hebben. Bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt bent en loonschade lijdt. Of omdat u medische kosten maakt en uw huishoudelijke taken niet kunt verrichten. Er ontstaat dan letselschade.

Uiteraard wilt u de letselschade die u door een aanrijding lijdt verhalen op de tegenpartij. Hiervoor is wel een aantal zaken belangrijk, met andere woorden, wat te doen bij een aanrijding?

Stel u heeft klachten overgehouden aan een auto ongeluk of bent gewond geraakt omdat u aangereden door een auto bent. Dan is het belangrijk dat u bewijst dat de tegenpartij aansprakelijk is. Want alleen als de tegenpartij schuldig is bij een aanrijding ontvangt u een schadevergoeding.

Om ervoor te zorgen dat wij voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunnen is het volgende van belang:

 1. vul altijd een schadeformulier in
 2. laat het schade- aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij ondertekenen
 3. vraag getuigen om een getuigenverklaring
 4. maak foto's van de plaats van het ongeluk
 5. ga altijd langs een arts met uw letselschakel tijdig uw letselschade advocaat in Kerkrade in

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bent u betrokken bij een auto botsing of als fietser aangereden, dan is een belangrijke vraag wie schuldig is bij een aanrijding. Deze vraag is soms snel te beantwoorden. Zo blijkt uit artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens dat bestuurders voldoende afstand moeten houden. Bij een aanrijding van achteren zoals een kettingbotsing of een kop- staartbotsing is het achteroprijdende voertuig dus schuldig aan de aanrijding.

Soms is de vraag wie schuldig is bij een aanrijding niet eenvoudig te geven. Want soms is het niet goed duidelijk wie er nu voorrang had. Dan is het verstandig de verkeerssituatie voor te leggen aan een letselschade specialist.

Bent u als fietser of voetganger aangereden? Dan is de vraag wie schuldig is aan een aanrijding minder van belang. In artikel 185 van de Wegenverkeerswet is namelijk opgenomen dat bij een aanrijding tussen een fiets en auto  de automobilist altijd aansprakelijk is voor (een deel van) de letselschade. Hetzelfde geldt bij een aanrijding met een voetganger.

De speciale regeling van artikel 185 wvw is in het leven geroepen om fietsers en voetgangers te beschermen tegen letsel als gevolg van een verkeersongeluk. Op de fiets of als voetganger ben je immers kwetsbaarder dan een auto in het verkeer.

De regeling van artikel 185 wvw

De regeling van artikel 185 wvw ziet er als volgt uit:

 • U bent als voetganger of fietser aangereden door een auto door diens fout: de letselschade wordt nu volledig vergoed. Dit betekent de materiële schade en het smartengeld.
 • Door toedoen van de fietser of voetganger ontstaat er een aanrijding. Ten minste 50% van de letselschade wordt vergoed. Bijvoorbeeld bij door rood licht rijden of als gevolg van het niet verlenen van voorrang.
 • Bij een aanrijding tussen een kind en een auto geldt dat alle letselschade vergoed wordt, de toedracht doet niet ter zake, behoudens 1 uitzondering, deze doet zich echter bijna nooit voor.

 

Wat voor een auto geldt geldt ook voor een aanrijding als fietser met een scooter of ander motorvoertuig.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Bent u gebeten door een hond, dan kan dit voor vervelend letsel zorgen. Het kan namelijk gaan om een oppervlakkige hondenbeet, maar ook om een diepe bijtwond en zelfs spierschade en zenuwschade.

Lijdt u letselschade door een hondenbeet, dan is een aantal dingen van belang. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je weet van wie de hond is. Ook ligt de bewijslast van de hondenbeet bij het slachtoffer. Kijk daarom altijd of er getuigen zijn en schrijf de namen van deze personen op.

Aansprakelijk bij een hondenbeet is de bezitter van de hond. Er bestaat echter geen verplichte verzekering voor hondenbezitters, dus de aansprakelijkstelling mag direct naar de bezitter van de hond gestuurd worden.

Wilt u gratis hulp bij letselschade claimen na een hondenbeet? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Kerkrade. Onze letselschade specialisten helpen u graag

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland