Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Bij een auto ongeluk ontstaan er vaak verwondingen en klachten. Bijvoorbeeld whiplash klachten na een kop staart botsing. Als gevolg hiervan kunt u schade lijden welke schade letselschade wordt genoemd.

Om letselschade te kunnen claimen, dient de tegenpartij aansprakelijk gesteld te worden. Maar hiervoor is het wel noodzakelijk dat u kunt bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Daarom adviseren wij u bij een auto ongeluk om:

 • altijd een schadeformulier in te vullen. Hiermee staat de toedracht van het auto ongeluk vast
 • laat het schade-aanrijdingsformulier ondertekenen
 • is er sprake van doorrijden na een aanrijding? Bel altijd ter plaatse de politie
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • laat uw letsel beoordelen door een arts. Zijn er whiplashklachten? Meldt deze direct bij een arts
 • schakel zo snel mogelijk een letselschade advocaat in

Wat valt onder letselschade?

Onder letselschade vallen alle kosten die u maakt en alle schade die u door het ongeluk lijdt. Bij kosten kan onder andere gedacht worden aan medische kosten, zoals het eigen risico. Maar er kan ook sprake zijn van arbeidsongeschiktheid door een aanrijding of bedrijfsongeluk. In dat geval komt ook de loonschade voor vergoeding in aanmerking.

Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 • loonschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor verzorging en verpleging
 • kosten met betrekking tot onderhoud
 • smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, angst en psychische klachten zoals een ptss. Lees hier meer over smartengeld.

Wilt u schadevergoeding eisen na een ongeluk? Uw letselschade advocaat in Heerlen helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Een machine waarvan de veiligheid niet in orde is of een fout van een collega waardoor u gewond raakt. Een bedrijfsongeval zorgt meestal voor veel letsel en dus ook voor letselschade.

Bij een bedrijfsongeval is de werkgever in de regel aansprakelijk. Dit wordt een risico aansprakelijkheid genoemd. Alleen als hij aantoont dat hij aan zijn zorgplicht als werkgever heeft voldaan is er geen schadevergoedingsplicht.

De aansprakelijkheid van werkgevers staat in de wet. Werkgevers hebben op basis van artikel 7:658 BW de plicht om ervoor te zorgen dat machines in orde zijn en u veilig het werk kunt verrichten. Gaat het mis en lijdt u schade tijdens het werk, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Bent u gewond geraakt bij een bedrijfsongeval? Een letselschade advocaat in Heerlen helpt u graag. Bel voor gratis rechtsbijstand na een ongeluk 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Als u door een hond gebeten bent, dan is de bezitter van de hond aansprakelijk voor uw letselschade. Dit staat in artikel 6:179 welk wetsartikel over de aansprakelijkheid voor dieren gaat. Hierin staat dat een bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt aan zaken en personen.

Is er sprake van een hondenbeet, dan dient u de hondenbezitter aansprakelijk te stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Wel dient u te bewijzen dat u door de desbetreffende hond gebeten bent. Daarom is het goed om getuigen te vragen om een getuigenverklaring af te leggen.

Gratis rechtstand van een letselschade advocaat in Heerlen

Lijdt u schade door een ongeluk in Heerlen? Schakel dan een letselschade advocaat in Heerlen in. Wij helpen u graag! Onze letselschade specialisten claimen de schade gratis op de aansprakelijke partij.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Voor u de garantie dat u altijd wordt bijgestaan door de beste letselschade specialisten die er zijn.

Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Heerlen

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Heerlen? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.