Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letselschade na een autobotsing

Een van de meest waarschijnlijke ongelukken is een automatische botsing. Vaak is de oorzaak van een auto ongeluk een achterop aanrijding of geen voorrang. Vaak is er niet alleen sprake van blikschade, maar kunt u ook klachten en verwondingen oplopen.

Bij een kop-staart botsing van kettingbotsing is het vaak de vraag wie is dubbel bij een aanrijding? Dit is in principe het achterste voertuig. Veelal is een aanrijding van achteren omdat het gevolg van een voldoende afstand bijvoorbeeld te laat zien dat u nog steeds staat voor een stoplicht of in de file staat.

Soms is er sprake van het afsnijden van het achterste voertuig of het afnemen van het remmen. In dat geval is het voorste voertuig een letselschade vergoeding te betalen.

Ook het schenden van de voorrangsregels is een oorzaak van een auto botsing. Zeker voorrangsregels bij rotondes, maar ook bij kruispunten leiden nog alleen tot aanrijdingen.

Bent u aangereden en is bekend wie schuldig is bij de aanrijding? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Uiteraard doet uw letselschade advocaat in Maastricht dit voor u. Deze stelt een aansprakelijkheidsbrief en schadestaat op en onderhandelt met de verzekeraar. Ook wordt er direct een voorschot voor u geregeld zodat u geen kosten hoeft voor te schieten.

Ik ben aangereden op de fiets wat moet ik doen?

Ik ben aangereden op de fiets, wat moet ik doen? Dit is een veel gestelde vraag aan onze letselschade specialisten. Een logische vraag, temeer nu je bij een fietsongeluk vaak letsel en dus ook schade oploopt. Bijvoorbeeld omdat je niet kunt werken door het letsel en mogelijke medische kosten.

Bent u als fietser aangereden , dan is het belangrijk om een ​​onderscheid te maken tussen een fietsongeluk met een auto of een aanrijding tussen fietsers.

Bent u als fietser aangereden door een auto of ander motorrijtuig? Dan geldt de regel van artikel 185 wvw . Deze regel houdt in dat als je als fietser aangereden wordt door een auto gebogen, er altijd recht is op een vergelijking. Het zorgt ervoor dat het motorvoertuig altijd (deels) aansprakelijk is. U letselschade advocaat in Maastricht informeert u graag over uw mogelijkheden.

Is er sprake van een aanrijding tussen fietsers ? Dan is artikel 185 wvw niet van toepassing maar artikel 6:162 BW. Praktisch is dat de fietser de verkeersfout heeft gemaakt, bijvoorbeeld door geen opening naar de binnenkant.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Helaas is een bedrijfsongeval zo gebeurd. Bijvoorbeeld door een val van een ladder of omdat u met uw hand in een machine komt. De werkgever is dan aansprakelijk. Werkgevers moeten namelijk alles in het werk stellen om een ​​bedrijfsgeval te voorkomen. Dit wordt de zorgplicht van de werkgever genoemd en is te vinden in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek.

Schendt de werkgever zijn zorgplicht, dan is er een verklaring van werkgeversaansprakelijkheid. Gelukkig zijn werkgevers afzonderlijk verzekerd tegen schade door een bedrijfsongeval. De letselschade verzekeraar betaald dan uw letselschade.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid . Dit is ook het geval indien:

  • u loopt een letsel op door een fout van een collega
  • bij letsel door een aanrijding onder werktijd

 

Bent u betrokken geraakt bij een arbeidsongeval? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Maastricht. Wij helpen u graag en altijd 100%!

Wat te doen bij een hondenbeet?

U bent aan het wandelen als u gebeten wordt door een hond. Van uw soort wordt gebeten door de hond van de buren. Een hondenbeet kan vervelend zijn voor letsel zorgen, maar is ook nog eens gevaarlijk. Er kan een ernstige infectie optreden waarvoor een tetanusprik noodzakelijk kan zijn.

Bent u of is uw kind gebeten door een hond? Dan is het voor de verhalen van letselschade van belang dat u:

  • weet wie de hondenbezitter is
  • er getuigen van de hondenbeet zijn
  • de gegevens van de hondenbezitter en de getuigen heeft
  • foto's van de hond en de bijtwond maakt

 

Op deze manier kunt u bewijzen dat er sprake is van een hondenbeet door de betreffende hond.

Hondenbezitters zijn aansprakelijk voor de schade die de hond een ander toebrengt. Dit staat in artikel 6:179 BW dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat.

Er geldt geen verplichte verzekering voor hondenbezitters. Wel valt de aansprakelijkheid voor hondenbeten onder de WA van de AVP verzekering. Is de hondenbezitter verzekerd, dan zal deze de schade als gevolg van de hondenbeet vergoeden.

Gratis rechtspraak van een letselschadeadvocaat te Maastricht

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten overgehouden aan een ongeluk? Dan heeft u ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Maastricht.

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij schade door een ongeluk. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en verhalen alle schade die u door een aanrijding, ongeluk op het werk van hondenbeet opgelost.

Mensen lezen ook:

🧑‍⚖️letselschade advocaat Heerlen

🧑‍⚖️letselschade advocaat Limburg

🚜 trekker ongeluk

🛵 scooter ongeluk

Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Maastricht

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Maastricht? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% inclusief.