Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Maastricht

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk en daarom op zoek naar een letselschade advocaat in Maastricht. Dit omdat u letsel aan het ongeluk heeft overgehouden en daardoor schade heeft geleden.

Onze letselschadespecialisten helpen u graag bij de verhalen van uw letselschade. Dit doen wij altijd volledig kosteloos voor u. Ons kantoor is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit maakt ons geen standaard letselschadekantoor, maar een letselschade bureau waar wij voor u gratis een letselschade advocaat in Maastricht kunnen inschakelen!

Bij ons krijgt u dus gegarandeerd de beste rechtsbijstand bij uw letselschadeclaim.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Letselschade claimen is niet eenvoudig en werk van specialisten. Een dergelijke specialist vindt u bij ons letselschade bureau. Want wij werken alleen met deskundige letselschade advocaten in Maastricht met jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade. Maar wanneer kunt u een letselschade advocaat inschakelen?

Soms is er sprake van licht letsel dat na een aantal dagen tot een week geweken is. U kunt dan best zelf een letselschadeclaim indienen. Maar vaak duren klachten en beperkingen na een ongeluk langer en er kan zelfs sprake zijn van blijvend letsel. Dan is het verstandig om een letselschade advocaat in Maastricht te schakelen.

Wat doet een letselschade advocaat?

Schakelt u een letselschade advocaat van ons kantoor in, dan nemen wij alle zorgen voor u uit handen. Want een ongeluk heeft al genoeg persoonlijke gevolgen. Laat ons dan de financiële gevolgen van het ongeval bij u uit handen nemen.

Onze letselschade advocaten in Maastricht:

 • bekijken wie er aansprakelijk is voor uw letselschade
 • gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • zorgen na erkenning van de aansprakelijkheid voor een voorschot
 • voeren de correspondentie met de schadeverzekering van de aansprakelijk gestelde persoon
 • stellen een schadestaat op en gaan uw letselschade berekenen
 • zorgen ervoor dat uw letselschade volledig vergoed wordt

Letselschade na een auto botsing

Een van de meest voorkomende ongelukken is een autobotsing. Vaak is de oorzaak van een auto ongeluk een achterop aanrijding of het niet verlenen van voorrang. Vaak is er niet alleen sprake van blikschade, maar kunt u ook klachten en verwondingen oplopen een verkeersongeluk. Er is dan recht op schadevergoeding als een ander het auto ongeluk veroorzaakt heeft of als u in bezit bent van een svi verzekering.

Bij een kop-staart botsing van kettingbotsing is het vaak de vraag wie is schuldig is bij een aanrijding? Dit is in principe het achterste voertuig. Veelal is een aanrijding van achteren immers het gevolg van onvoldoende afstand houden.

Soms is er echter sprake van het afsnijden van het achterste voertuig of het plotseling remmen. In dat geval is het voorste voertuig gehouden een letselschade vergoeding te betalen.

Naast een achterop aanrijding is het schenden van de voorrangsregels is een oorzaak van een auto botsing. Zeker het negeren van de voorrangsregels bij rotondes, maar ook bij kruispunten leiden regelmatig tot aanrijdingen met letsel tot gevolg.

Bent u aangereden en is bekend wie schuldig is bij de aanrijding? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Uiteraard doet uw letselschade advocaat in Maastricht dit voor u. Deze stelt een aansprakelijkheidsbrief en schadestaat op en onderhandelt met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding. Ook wordt er direct een voorschot voor u geregeld zodat u geen kosten hoeft voor te schieten.

Wie is schuldig bij een aanrijding met een fietser?

Ik ben aangereden op de fiets, wat moet ik doen? Dit is een veel gestelde vraag aan onze letselschade advocaten in Maastricht. Een logische vraag, temeer nu je bij een fietsongeluk vaak letsel en dus ook schade oploopt.

Bent u als fietser aangereden , dan is het belangrijk om een ​​onderscheid te maken tussen een fietsongeluk met een auto of een aanrijding tussen fietsers.

Bent u als fietser aangereden door een auto of ander motorrijtuig? Dan geldt de regel van artikel 185 wvw. Deze regel houdt in dat als een fietser aangereden door een auto wordt, er altijd recht is op schadevergoeding. Dus ook als u zelf een verkeersfout maakt. U letselschade advocaat in Maastricht informeert u graag over uw mogelijkheden.

Is er sprake van een aanrijding tussen fietsers ? Dan is artikel 185 wvw niet van toepassing maar artikel 6:162 BW. Schuldig en aansprakelijk is de fietser die de verkeersfout heeft gemaakt.

Letsel door een bedrijfsongeval in Maastricht

Helaas is een bedrijfsongeval zo gebeurd. Bijvoorbeeld door een val van een ladder of omdat u met uw hand in een machine komt. Maar u kunt ook letsel oplopen door een fout van een collega of bij een verkeerongeluk onder werktijd. De werkgever is dan aansprakelijk als hij niet aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Bij een fout van een collega of een ongeluk in het verkeer is de werkgever zelfs altijd gehouden een letselschade uitkering te doen.

Werkgevers moeten op grond van de zorgplicht als werkgever alles in het werk stellen om een ​​bedrijfsgeval te voorkomen. Dit wordt de zorgplicht van de werkgever genoemd. Deze zorgplicht is te vinden in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek.

Schendt de werkgever zijn zorgplicht, dan is er een sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Gelukkig zijn werkgevers veelal verzekerd tegen schade door een bedrijfsongeval. De letselschade verzekeraar betaalt dan uw letselschade.

Lijdt u schade door een bedrijfsongeval? Laat een letselschade advocaat in Maastricht van ons kantoor u helpen bij het verhalen van uw letselschade. Meer dan 3.000 slachtoffers van een ongeluk gingen u voor en wij helpen u altijd volledig kosteloos.

Wat te doen bij een hondenbeet?

U bent aan het wandelen als u gebeten wordt door een hond. Of u wordt gebeten door de hond van de buren. Een hondenbeet kan voor vervelend en zelfs blijvend letsel zorgen, maar is ook nog eens gevaarlijk. Er kan namelijk een ernstige infectie optreden waarvoor een tetanusprik noodzakelijk kan zijn.

Bent u of is uw kind gebeten door een hond? Dan is het voor de verhalen van letselschade van belang dat u:

 • weet wie de hondenbezitter is
 • er getuigen van de hondenbeet zijn
 • de gegevens van de hondenbezitter en de getuigen heeft
 • foto's van de hond en de bijtwond maakt

 

Op deze manier kunt u bewijzen dat er sprake is van een hondenbeet door de desbetreffende hond.

Hondenbezitters zijn aansprakelijk voor de schade die de hond een ander toebrengt. Dit staat in artikel 6:179 BW dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat. Er geldt geen verplichte verzekering voor hondenbezitters. Wel valt de aansprakelijkheid voor hondenbeten onder de AVP verzekering. Is de hondenbezitter verzekerd, dan zal deze de schade als gevolg van de hondenbeet vergoeden.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland