Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Letselschade na een auto botsing

Een van de meest voorkomende ongelukken is een auto botsing. Vaak is de oorzaak van een auto ongeluk een achterop aanrijding of geen voorrang verlenen. Hierbij is er vaak niet alleen sprake van blikschade, maar kunt u ook klachten en verwondingen oplopen.

Bij een kop-staart botsing of kettingbotsing is het vaak de vraag wie is schuldig bij een aanrijding? Dit is in principe het achterste voertuig. Veelal is een aanrijding van achteren namelijk het gevolg van onvoldoende afstand houden of bijvoorbeeld te laat zien dat u stil staat voor een stoplicht of in de file staat.

Soms echter is er sprake van afsnijden van het achterste voertuig of plotseling remmen. In dat geval is het voorste voertuig gehouden een letselschade vergoeding te betalen.

Ook het schenden van de voorrangsregels is een oorzaak van een auto botsing. Zeker voorrangsregels bij rotondes, maar ook bij kruispunten leiden nog alleen tot aanrijdingen.

Bent u aangereden en is bekend wie schuldig is bij de aanrijding? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Uiteraard doet uw letselschade advocaat in Maastricht dit voor u. Deze stelt een aansprakelijkheidsbrief en schadestaat op en onderhandelt met de verzekeraar. Ook wordt er direct een voorschot voor u geregeld zodat u geen kosten hoeft voor te schieten.

Ik ben aangereden op de fiets wat moet ik doen?

Ik ben aangereden op de fiets, wat moet ik doen? Dit is een veel gestelde vraag aan onze letselschade specialisten. Een logische vraag, temeer nu je bij een fiets ongeluk vaak letsel en dus ook schade oploopt. Bijvoorbeeld omdat je niet kunt werken door het letsel en allerlei medische kosten maakt.

Bent u als fietser aangereden, dan is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen een fiets ongeluk met een auto of een aanrijding tussen fietsers.

Bent u als fietser aangereden door een auto of ander motorrijtuig? Dan geldt de regel van artikel 185 wvw. Deze regel houdt in dat als je als fietser aangereden door een auto bent, er altijd recht is op een schadevergoeding. Het maakt daarbij niet uit wie schuldig is aan de aanrijding, het motorvoertuig is altijd (deels) aansprakelijk. U letselschade advocaat in Maastricht informeert u graag over uw mogelijkheden.

Is er sprake van een aanrijding tussen fietsers? Dan is artikel 185 wvw niet van toepassing maar artikel 6:162 BW. Aansprakelijk is dan de fietser die de verkeersfout heeft gemaakt, bijvoorbeeld door geen voorrang te verlenen.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Helaas is een bedrijfsongeval zo gebeurd. Bijvoorbeeld door een val van een ladder of omdat u met uw hand in een machine komt. De werkgever is dan aansprakelijk. Werkgevers moeten namelijk alles in het werk stellen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Dit wordt de zorgplicht van de werkgever genoemd en is te vinden in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek.

Schendt de werkgever zijn zorgplicht, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Gelukkig zijn werkgevers meestal verzekerd tegen schade door een bedrijfsongeval. De letselschade verzekeraar betaald dan uw letselschadevergoeding.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Dit is ook het geval indien:

  • u letsel oploopt door een fout van een collega
  • bij letsel door een aanrijding onder werktijd

 

Bent u betrokken geraakt bij een arbeidsongeval? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Maastricht. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Wat te doen bij een hondenbeet?

U bent aan het wandelen als u gebeten door een hond wordt. Of uw kind wordt gebeten door de hond van de buren. Een hondenbeet kan voor vervelend letsel zorgen, maar is ook nog eens gevaarlijk. Er kan immers een ernstige infectie optreden waarvoor een tetanusprik noodzakelijk kan zijn.

Bent u of is uw kind gebeten door een hond? Dan is het voor het verhalen van letselschade van belang dat u:

  • weet wie de hondenbezitter is
  • er getuigen van de hondenbeet zijn
  • de gegevens van de hondenbezitter en de getuigen heeft
  • foto's van de hond en de bijtwond maakt

 

Op deze manier kunt u bewijzen dat er sprake is van een hondenbeet door de desbetreffende hond.

Hondenbezitters zijn aansprakelijk voor de schade die de hond een ander toebrengt. Dit staat in artikel 6:179 BW dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat.

Er geldt geen verplichte verzekering voor hondenbezitters. Wel valt aansprakelijkheid voor hondenbeten onder de WA of AVP verzekering. Is de hondenbezitter verzekerd, dan zal deze de schade als gevolg van de hondenbeet vergoeden.

Gratis rechtstand van een letselschade advocaat in Maastricht

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten overgehouden aan een ongeluk? Dan heeft u ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Maastricht.

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij schade door een ongeluk. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en verhalen alle schade die u door een aanrijding, ongeluk op het werk of hondenbeet lijdt.

of bel direct

0800-27 84 626
Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Maastricht

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Maastricht? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.