Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Er gebeuren jaarlijks tienduizenden verkeersongevallen en raken ieder jaar meer dan 100.000 mensen gewond bij een bedrijfsongeval. Maar ook gebeuren er in Nederland ieder jaar weer circa 150.000 bijtincidenten met een hond. De vraag is dan, wanneer ga je een letselschade advocaat inschakelen?

Hieronder beantwoorden wij de vraag "wanneer een letselschade advocaat inschakelen". Het antwoord? U heeft bij letselschade door toedoen van een andere recht op gratis juridische hulp. Schakel daarom altijd een letselschade advocaat in!

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen na een ongeluk?

Uit de inleiding blijkt al dat er jaarlijks veel ongelukken gebeuren, in het verkeer, op het werk of thuis door een hondenbeet. Maar wanneer schakel je een letselschade advocaat in en wanneer niet?

Soms valt het gelukkig allemaal wel mee bij een ongeluk. Een schaafwond, blauwe plekken of een paar dagen last van uw nek na een achterop aanrijding. Het is dan niet altijd nodig om een letselschade advocaat in te schakelen. U kunt dan eventueel zelf een letselschadeclaim bij de schadeverzekering van de tegenpartij inschakelen.

Vaak is er echter meer aan de hand, wij spreken dan van letsel. Voorbeelden zijn aanhoudende nekklachten als gevolg van een kop-staart botsing, een beenbreuk of ander ernstig en soms zelfs blijvend letsel. Dan is het zeker verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Maar wat doet een letselschade advocaat dan en wat kost een letselschade advocaat?

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Nu wij antwoord hebben op de vraag: "wanneer heb ik een letselschade advocaat nodig" is het de vraag wat een letselschade advocaat kost. Veel mensen namelijk dat een letselschade advocaat duur is en kiezen er daarom voor geen letselschade vordering in te dienen of om de schade zelf te verhalen.

In Nederland kennen wij een uniek systeem als het om de kosten van een letselschade advocaat gaat. Er is namelijk een speciale regeling voor de kosten van een letselschade advocaat in de wet opgenomen.

In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek vinden wij deze regeling. In dit wetsartikel staat dat de kosten voor het verhalen van schade voor rekening van de aansprakelijke persoon komen. Ons letselschadebureau kan u dus geheel kosteloos helpen als u letsel opgelopen heeft door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Wilt u ook gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag en al meer dan 3.000 mensen gingen u voor!

Wat doet een letselschade advocaat?

De vraag "wanneer heb ik een letselschade advocaat nodig" is ook van belang voor wat een letselschade advocaat doet.

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten aan een ongeval overgehouden, dan komt er veel op uw af. Wellicht bent u zelfs arbeidsongeschikt door het ongeval en maakt u hoge medische kosten zoals het verplicht eigen risico.

Gaat u de tegenpartij aansprakelijk stellen, dan zal deze persoon de aansprakelijkheidsbrief beginsel aan zijn aansprakelijkheidsverzekering sturen. U krijgt dan te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar met veel ervaring en kennis op het gebied van letselschade betalen. Deze letselschade specialist zal er alles aan dien om de letselschade uitkering zo laag mogelijk te houden.

Kiest u voor een letselschade advocaat, dan regelt deze alles voor u:

 1. onderzoeken van de aansprakelijkheid
 2. opstellen aansprakelijkstelling
 3. tegenpartij aansprakelijk stellen
 4. regelen voorschot
 5. voeren correspondentie met de letselschadeverzekering
 6. opstellen schadestaat en letselschade berekenen
 7. zorgen voor een zo hoog mogelijke slotbetaling letselschade

 

Bij de vraag "wanneer een letselschade advocaat inschakelen" is dus ook belangrijk om te weten wat een letselschade advocaat voor u kan betekenen. Letselschade claimen kost immers veel tijd en het is dan fijn als iemand deze zorg voor u uit handen neemt.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Een letselschade vergoeding bestaat ten eerste uit kosten die u maakt na een ongeluk en de schadeposten die u hierdoor lijdt. Bijvoorbeeld inkomensschade door arbeidsongeschiktheid of medische kosten.

Letselschade bestaat uit materiële schadeposten en smartengeld. De meest voorkomende materiële schadeposten bij letselschade zijn:

 1. Schade omdat u inkomen heeft verloren
 2. Een studievertraging
 3. Het eigen risico van de zorgverzekering en andere medische kosten
 4. Reiskosten
 5. Kosten zonder nut, zoals doorlopende abonnementskosten
 6. Hulp in het huishouden
 7. Kosten die in het ziekenhuis gemaakt worden (tv, parkeerkosten)
 8. (Extra) kinderopvang.
 9. onderhoudskosten van uw huis en tuin
 10. reparatiekosten, bijvoorbeeld van uw fiets na een fietsongeluk

 

Naast materiële schadeposten bestaat letselschade uit smartengeld. Dit is een vergoeding voor pijnklachten die u aan bijvoorbeeld een auto ongeluk overhoudt. Maar het kan ook zijn dat er angstklachten zijn ontstaan of zelf psychische klachten. Smartengeld is ook een vergoeding voor deze klachten.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland