Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letselschade advocaat Hoorn

Bent u in Hoorn aangereden door een auto en heeft u hierbij letsel opgelopen? Bent u ten val gekomen door een hoger liggende stoeptegel voor de Park Schouwburg? Of heeft u misschien een ongeval gehad toen u aan het werk was in een winkel in de binnenstad van Hoorn?

Een letselschade advocaat kan u in deze gevallen helpen met uw letselschade claim. Omdat Letselschade Kompas onderdeel is van Brugman Letselschade Advocaten wordt u daarbij altijd geholpen door een deskundige letselschade advocaat in Hoorn.

Wat is letselschade en wat kan een letselschade advocaat in Hoorn doen?

Letselschade is de schade die u oploopt ten gevolge van een ongeval. Letselschade bestaat uit materiële en immateriële letselschade. Onder materiële letselschade wordt de schade aan bijvoorbeeld uw mobiele telefoon, kleding en andere bezittingen verstaan.

Immateriële letselschade (smartengeld) is de schade die u door het ongeval heeft opgelopen aan uw lichaam. Ook de pijn die u geestelijk en lichamelijk hebt ervaren waardoor uw levensvreugd verminderd is, valt onder immateriële letselschade.

Letselschade Kompas helpt u bij uw letselschade claim. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en onderhandelen met de letselschade verzekeraar of schade-inzittendenverzekeraar over uw schade. Dit doen wij altijd kosteloos voor u!

Wie is aansprakelijk voor de geleden schade?

Letselschade wordt doorgaans verhaald op de wederpartij. Dit betekent dat de wederpartij van het ongeval door ons aansprakelijk gesteld zal worden.

Uw letselschade advocaat in Hoorn stelt eigenlijk altijd de verzekeraar van de wederpartij aansprakelijk. Bij een letselschadezaak door ons behandeld, zal er dus nooit sprake zijn van een persoonlijke kwestie, maar zal het altijd gaan om verzekeringswerk. Dit is bijvoorbeeld fijn als het gaat om werkgeversaansprakelijkheid. Zo wordt de verhouding met de werkgever niet verslechterd.

Aansprakelijkheid aanrijding

Wanneer u wordt aangereden door een auto is de automobilist die u heeft aangereden aansprakelijk voor de schade die u door het ongeval oploopt. In geval van een verkeersongeval spreken wij de WAM-verzekering van de automobilist aan. Om de verzekeraar aansprakelijk te kunnen stellen, moeten wij wel over de juiste informatie met betrekking tot de verzekering beschikken.

Na de meeste verkeersongevallen wordt een schade aanrijdingsformulier ingevuld. Hierop worden de gegevens van de verzekeraar ingevuld, waardoor wij de verzekeraar van de wederpartij aansprakelijk kunnen stellen. Mocht er onverhoopt geen schade aanrijdingsformulier zijn ingevuld, maar is er wel politie aanwezig geweest? Dan is het voor ons eventueel nog steeds mogelijk om de gegevens van de wederpartij te achterhalen door het proces verbaal op te vragen bij de politie.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval

Indien u op uw werk een ongeval is overkomen, moet ook iemand aansprakelijk gesteld worden. Doorgaans stellen wij bij bedrijfsongevallen de verzekeraar van uw werkgever aansprakelijk. Uw werkgever dient verzekert te zijn tegen werkgeversaansprakelijkheid. Daarom is het ook bij een bedrijfsongeval geen probleem om een verzekeraar aansprakelijk te stellen.

Aansprakelijkheid bij andere ongevallen

Andere veel voorkomende ongevallen zijn hondenbeten, ten val komen door een stoeptegel die hoger ligt, maar ook bijvoorbeeld andere ongevallen waarbij dieren betrokken zijn.

In geval van een hondenbeet is het baasje van de hond aansprakelijk. Deze moet er immers voor zorgen dat hij zijn hond in toom houdt. Wanneer we iemand aansprakelijk moeten stellen voor een hondenbeet zal de WA-verzekering van de bezitter van de hond worden aangesproken.

Wanneer u ten val bent gekomen door een hoger liggende stoeptegel wordt de gemeente of provincie van de plaats of provincie waar het ongeval gebeurd is aansprakelijk gesteld. Zij dient er immers zorg voor te dragen dat haar inwoners veilig, zonder risico op vallen de straat op kunnen.

Uw letselschade procedure

Zodra u een letselschadejurist of letselschadeadvocaat van het Letselschade Kompas in de arm hebt genomen, begint uw verdere letselschade procedure. Wij proberen de procedure omtrent uw letselschade voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het is immers van belang dat u de tijd en ruimte krijgt om goed te herstellen van uw letsel.

Allereerst zullen wij een aansprakelijkstelling versturen naar de verzekeraar van de wederpartij. Wij zullen een intakegesprek met u inplannen bij u thuis, bij ons op kantoor of via een beeldbelafspraak. Tijdens dit intakegesprek bespreken we met u de schadeposten die van belang zijn voor uw letselschadedossier en de schadeposten die vergoedt kunnen worden door de wederpartij.

Nadat de aansprakelijkheid door de wederpartij is erkend, kunnen wij een schadestaat voor u maken. Een schadestaat is een overzicht van al uw schadeposten. Op een schadestaat worden verschillende schadeposten behandeld, denk hierbij aan de kosten die u moet maken voor medische behandeling bij een fysiotherapeut, maar ook het verlies van uw salaris wanneer u niet meer kunt werken zoals u voor het ongeval deed, of bijvoorbeeld studievertraging die u oploopt door het ongeval.

Tussentijds zal voldoende overleg met u zijn waar het gaat om goedkeuring van de opgestelde stukken. Wij zullen zonder uw goedkeuring niets naar de wederpartij verzenden.

Wat zijn de kosten voor een letselschadeadvocaat?

Wanneer de wederpartij de aansprakelijkheid heeft erkend, worden de kosten van uw schade vergoed evenals de kosten die wij maken. U hoeft dan dus niet zelf op te komen voor de kosten. Het is daarbij goed om te weten dat in meer dan 95% van alle letselschadezaken er niet naar de rechter gegaan hoeft te worden. U betaalt in dit geval helemaal niks voor de rechtsbijstand van uw letselschade advocaat in Hoorn.

Contact met uw letselschade advocaat in Hoorn

Lijdt u letselschade in Hoorn en omstreken en wilt u uw letselschade berekenen en verhalen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een letselschade advocaat en niet door een letselschade jurist. Dit heeft veel voordelen voor u als letselschade slachtoffer.

Een letselschade advocaat in Hoorn kan immers procederen en heeft een Universitaire opleiding genoten. Ook zijn letselschade advocaten gehouden jaarlijks veel cursussen en opleidingen te volgen. Hierdoor genieten wij in de basis meer kennis over het letselschaderecht.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade advocaat Hoorn

Wilt u uw letselschade claimen in Hoorn of uw letselschade berekenen?

Neem dan contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij komen gewoon bij u thuis dus u hoeft niet naar ons kantoor te komen, wel zo fijn als je herstellende bent van een ongeluk.