Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Hoorn

Bent u aangereden of bent u gewond geraakt door een bedrijfsongeval of hondenbeet?

Een letselschade advocaat in Hoorn helpt u bij het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Letselschade Kompas in Hoorn helpt u altijd 100% kosteloos bij het verhalen van letselschade na een ongeval.

Wat doet een letselschade advocaat in Hoorn voor mij?

Letselschade is de schade die u oploopt ten gevolge van een ongeval. Letselschade bestaat uit materiële en immateriële letselschade. Onder materiële letselschade wordt de schade aan bijvoorbeeld uw mobiele telefoon, kleding en andere bezittingen verstaan. Immateriële letselschade (smartengeld) is de schade die u door het ongeval heeft opgelopen aan uw lichaam. Ook de pijn die u geestelijk en lichamelijk hebt ervaren waardoor uw levensvreugd verminderd is, valt onder immateriële letselschade.

Letselschade Kompas helpt u bij uw letselschade claim. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en onderhandelen met de letselschade verzekeraar of schade-inzittendenverzekeraar over uw schade. Dit doen wij altijd kosteloos voor u!

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Hoorn

Letselschade Kompas vindt u gewoon in Hoorn aan de Nieuwe Steen 44 in Hoorn. Maar ons letselschadebureau vindt u ook aan de Dick Ketlaan 2 in Wognum.

U bent uiteraard van harte welkom in 1 van onze locaties. Wij begrijpen echter dat het voor u belastend kan zijn om naar ons toe te komen. U heeft immers verwondingen en klachten aan het ongeluk overgehouden. Daarom komen wij ook gewoon bij u thuis voor een gratis letselschade advies of een uitgebreide intake.

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat in Hoorn

In Nederland hebben verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet recht op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Dit is opgenomen in de wet. De kosten van een letselschadespecialist komen voor rekening van de aansprakelijk partij of diens schadeverzekering.

Uw letselschade advocaat in Hoorn helpt u dus altijd geheel gratis bij uw letselschadeclaim. Wilt u dat wij u ook helpen met het verhalen van uw letselschade? Meer dan 3.000 mensen in Hoorn en omstreken gingen u voor.

Wie is aansprakelijk voor letselschade?

Wie aansprakelijk is voor uw letselschade hangt af van het ongeluk dat u is overkomen. Bent u als fietser aangereden door een auto of was u betrokken bij een auto ongeluk of scooterongeluk? Voor motorvoertuigen in Nederland geldt een verplichte verzekering. De autoverzekering van de persoon die schuldig is bij een aanrijding kunt u dan aansprakelijk stellen.

In het geval van een bedrijfsongeval is in de regel de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade. Op een werkgever rust namelijk een zorgplicht welke inhoud dat de werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving. In de praktijk komt dit er op neer dat u de werkgever aansprakelijk stellen kunt voor letselschade na een arbeidsongeval.

Bent u gebeten door een hond? Voor letsel veroorzaakt door een hondenbeet is de hondenbezitter aansprakelijk. Deze persoon of diens aansprakelijkheidsverzekering betaalt dan de letselschade die u lijdt.

Meer over aansprakelijkheid leest u hieronder. Heeft u vragen of wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat in Hoorn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag en altijd geheel kosteloos.

Aansprakelijkheid aanrijding

Wanneer u wordt aangereden door een auto is de automobilist die u heeft aangereden aansprakelijk voor de schade die u door het ongeval oploopt. In geval van een verkeersongeval spreken wij de WAM-verzekering van de automobilist aan.

Om de verzekeraar aansprakelijk te kunnen stellen, moeten wij wel over de juiste informatie met betrekking tot de verzekering beschikken. Na de meeste verkeersongevallen wordt een schade aanrijdingsformulier ingevuld. Hierop worden de gegevens van de verzekeraar ingevuld, waardoor wij de verzekeraar van de wederpartij aansprakelijk kunnen stellen.

Mocht er onverhoopt geen schade aanrijdingsformulier zijn ingevuld, maar is er wel politie aanwezig geweest? Dan is het voor ons eventueel nog steeds mogelijk om de gegevens van de wederpartij te achterhalen door het proces verbaal op te vragen bij de politie.

Werkgeversaansprakelijkheid

Op werkgevers in Nederland rust een zorgplicht. Deze vinden wij in artikel 7:658 BW en houdt het volgende in:

  • machines en andere bedrijfsmiddelen moeten veilig gebruikt kunnen worden
  • de veiligheidsvoorschriften moeten voor medewerkers duidelijk zijn en op schrift worden verstrekt
  • het toezicht dient voldoende te zijn

 

In de praktijk blijkt dat de zorgplicht van de werkgever veelal geschonden wordt. U kunt dan de werkgever aansprakelijk stellen. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval is de werkgever gehouden een letselschade uitkering te doen. Dit is ook het geval als uw letsel opgelopen heeft door een fout van een collega. Bijvoorbeeld bij een heftruck ongeluk omdat een collega u van achteren aanrijdt.

Werkgevers hebben de plicht u te verzekeren voor letselschade als gevolg van een verkeersongeval onder werktijd. Ook bij een verkeersongeluk tijdens werk heeft u dus recht op een schadevergoeding. Dit geldt voor als u een eenzijdig verkeersongeluk is overkomen of bij eigen schuld aan een aanrijding.

Het letselschade traject

Zodra u een letselschadejurist of letselschadeadvocaat van het Letselschade Kompas in de arm hebt genomen, begint uw verdere letselschade procedure. Wij proberen de procedure omtrent uw letselschade voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het is immers van belang dat u de tijd en ruimte krijgt om goed te herstellen van uw letsel.

Allereerst zullen wij een aansprakelijkstelling versturen naar de verzekeraar van de wederpartij. Wij zullen een intakegesprek met u inplannen bij u thuis, bij ons op kantoor of via een beeldbelafspraak. Tijdens dit intakegesprek bespreken we met u de schadeposten die van belang zijn voor uw letselschadedossier en de schadeposten die vergoedt kunnen worden door de wederpartij.

Nadat de aansprakelijkheid door de wederpartij is erkend, kunnen wij een schadestaat voor u maken. Een schadestaat is een overzicht van al uw schadeposten. Op een schadestaat worden verschillende schadeposten behandeld, denk hierbij aan de kosten die u moet maken voor medische behandeling bij een fysiotherapeut, maar ook het verlies van uw salaris wanneer u niet meer kunt werken zoals u voor het ongeval deed, of bijvoorbeeld studievertraging die u oploopt door het ongeval.

Tussentijds zal voldoende overleg met u zijn waar het gaat om goedkeuring van de opgestelde stukken. Wij zullen zonder uw goedkeuring niets naar de wederpartij verzenden.

Mensen lezen ook:

Contact met uw letselschade advocaat in Hoorn

Lijdt u letselschade in Hoorn en omstreken en wilt u uw letselschade berekenen en verhalen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een letselschade advocaat en niet door een letselschade jurist. Dit heeft veel voordelen voor u als letselschade slachtoffer.

Een letselschade advocaat in Hoorn kan immers procederen en heeft een Universitaire opleiding genoten. Ook zijn letselschade advocaten gehouden jaarlijks veel cursussen en opleidingen te volgen. Hierdoor genieten wij in de basis meer kennis over het letselschaderecht.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland