Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door bedrijfsongeval Amsterdam

Er is u in Amsterdam een bedrijfsongeval overkomen en hieraan heeft u letsel overgehouden. Alle schade die u ten gevolge van dit letsel lijdt, dient door de werkgever vergoed te worden. Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Een bedrijfsongeval in Amsterdam

U bent voor uw werk een gevel aan het renoveren in Amsterdam, maar valt van de stijger doordat deze ondeugdelijk was of niet goed geborgd was door uw collega. Of u lijdt schade door een bedrijfsongeval in de Amsterdamse haven.

Door een bedrijfsongeval in Amsterdam kunt u letsel oplopen. U vraagt zich dan wellicht af wat u nu kunt doen om uw letselschade te verhalen. De letselschade juristen van Letselschade Kompas helpen u graag.

Niet alleen na een bedrijfsongeval in Amsterdam kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Dit is ook mogelijk bij letselschade door een fout van een collega of als u onder werktijd een verkeersongeluk in Amsterdam overkomt.

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over letselschade claimen na een bedrijfsongeval in Amsterdam. Heeft u vragen of wilt u gratis hulp bij het verhalen van schade na een ongeluk op het werk in Amsterdam? Neen dan contact met ons letselschadebureau op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Wat is een bedrijfsongeval in Amsterdam?

Een bedrijfsongeval in Amsterdam, ook wel arbeidsongeval genoemd, vindt jaarlijks tienduizenden keren plaats. In Amsterdam vinden veel verschillende bouwwerkzaamheden plaats waarbij regelmatig ongevallen ontstaan. Maar ook in de haven of in fabrieken en zelfs op kantoor kan u een bedrijfsongeval in Amsterdam overkomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een val van een stijger, een aanrijding met een heftruck of een machine waarmee een ongeval ontstaat.

Een bedrijfsongeval is dus een ongeluk op het werk waaraan u letsel overhoudt. Een bedrijfsongeval in Amsterdam ontstaat meestal doordat de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Maar ook letsel veroorzaakt door een collega valt onder een bedrijfsongeval waarvoor uw de werkgever aansprakelijk stellen kunt.

Veel voorkomend letsel bij een bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval in Amsterdam kunt u ernstig letsel oplopen. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • crush letsel
 • hersenletsel
 • Gebroken ledematen
 • Amputatie van vingers
 • Dwarslaesie
 • Zenuwletsel

 

Letsel als gevolg van een bedrijfsongeval kan tot schade leiden. Maar wanneer is de werkgever hier nu voor aansprakelijk?

Zorgplicht werkgever

Niet bij ieder bedrijfsongeval kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Dit is alleen het geval bij schending van de zorgplicht van de werkgever. Maar houdt deze zorgplicht in?

De zorgplicht van de werkgever vinden wij in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Het 1e lid van dit artikel luidt:

"De werkgever is verplicht de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de arbeid doet verrichten, op zodanige wijze in te richten en te onderhouden alsmede voor het verrichten van de arbeid zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken als redelijkerwijs nodig is om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt."

Met andere woorden dient de werkgever ervoor te zorgen dat u veilig uw werk kan doen. Schendt hij deze zorgplicht en overkomt u hierdoor een bedrijfsongeval in Amsterdam, dan is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.

Arbeidsongeschikt door bedrijfsongeval Amsterdam

Wanneer u letsel heeft opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval in Amsterdam, is een logisch gevolg dat u (tijdelijk) niet meer in staat bent om uw werkzaamheden te verrichten.

Indien u niet meer in staat bent om uw werkzaamheden van voor het ongeval te verrichten, kan er sprake van verlies aan verdienvermogen (inkomensschade). Bijvoorbeeld omdat overwerk niet doorbetaald wordt of omdat u een bonus misloopt. Bent u na 1 jaar nog arbeidsongeschikt door het bedrijfsongeval in Amsterdam, dan mag uw werkgever het salaris met 30% korten.

Ook indien u gedeeltelijk niet in staat bent uw werkzaamheden te verrichten, spreken we van verlies aan verdienvermogen. Verlies aan verdienvermogen is onderdeel van uw letselschade vergoeding.

Werkgever aansprakelijk stellen

De werkgever aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wat u is overkomen op het werk en welke schade u hierdoor lijdt. Ook wordt de verjaring gestuit en wordt er een schadevergoeding geclaimd.

U kunt de werkgever aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval in Amsterdam, maar ook indien u letsel oploopt als gevolg van

 • een fout van een collega
 • verkeersongeluk onder werktijd

 

Stel u wordt in een loods aangereden door een collega met een heftruck. Of in de bouw laat iemand iets van 2 hoog op uw vallen met letsel tot gevolg. U kunt dan uw collega aansprakelijk stellen. De kans dat hij of zij verzekerd is tegen aansprakelijkheid is echter klein. Werkgevers zijn echter over het algemeen verzekerd tegen aansprakelijkheid.

Op grond van de wet zijn werkgevers ook aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een fout van een collega. U kunt dus de werkgever hiervoor aansprakelijk stellen.

In de rechtspraak is bepaald dat uw werkgever u goed moet verzekeren tegen aansprakelijkheid als gevolg van een verkeersongeval. Voorwaarde is wel dat het verkeersongeval onder werktijd heeft plaatsgevonden. Bij woon- werk verkeer kunt u dus geen aanspraak maken op een schadevergoeding vanuit de werkgever.

Aansprakelijkheid werkgever voor ongeluk zzp'er

Wat als u zelfstandig ondernemer bent en u tijdens uw werkzaamheden voor een opdrachtgever een ongeval met letsel hebt opgelopen? Kan uw opdrachtgever dan wel aansprakelijk worden gesteld voor de door u geleden schade?

Niet alleen als u in loondienst bent kan uw werkgever aansprakelijk worden gesteld, maar ook als u als zelfstandig ondernemer (met of zonder personeel) bent ingehuurd en letsel oploopt onder werktijd.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u als zelfstandige uw letselschade niet kunt verhalen. De opdrachtgever is aansprakelijk voor uw letselschade. Dit is bepaald in de wet en wel in artikel 7:658 lid 5 BW.

Een letselschade jurist van Letselschade Kompas staat u ook graag bij als u als zelfstandige bij een bedrijfsongeval in Amsterdam betrokken bent geweest.

Gratis hulp bij een bedrijfsongeval in Amsterdam

Zoals eerder genoemd dient de verzekeraar van uw werkgever, na erkenning van de aansprakelijkheid, de door u gemaakte kosten te vergoeden die u als gevolg van het bedrijfsongeval in Amsterdam heeft gemaakt. Daarnaast dient de verzekeraar ook de juridische kosten te vergoeden voor de werkzaamheden die wij voor u verrichten. Dit betekent dus dat u zelf geen kosten maakt bij het inschakelen van een letselschadejurist of letselschadeadvocaat.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland