Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

U bent voor uw werk een gevel aan het renoveren in Amsterdam, maar valt van de stijger af doordat deze niet goed geborgd was door uw collega. Door dit bedrijfsongeval in Amsterdam loopt u letsel op en u vraagt zich af wat u nu kunt doen om uw letselschade te verhalen. De letselschade juristen van Letselschade Kompas helpen u graag.

Wat is een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval, ook wel arbeidsongeval genoemd, vindt jaarlijks tien duizenden keren plaats. In Amsterdam vinden veel verschillende bouwwerkzaamheden plaats waarbij regelmatig ongevallen ontstaan. Maar ook in de haven of in fabrieken en zelfs op kantoor kan u een bedrijfsongeval in Amsterdam overkomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een val van een stijger, een aanrijding met een heftruck of een machine waarmee een ongeval ontstaat.

Soorten letsel bij een bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval in Amsterdam kunt u ernstig letsel oplopen. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • crush letsel
  • hersenletsel
  • Gebroken ledematen
  • Amputatie van vingers
  • Dwarslaesie
  • Zenuwletsel

Ik kan niet meer werken door een bedrijfsongeval, wat nu?

Wanneer u letsel heeft opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval in Amsterdam, is een logisch gevolg dat u (tijdelijk) niet meer in staat bent om uw werkzaamheden te verrichten. Indien u niet meer in staat bent om uw werkzaamheden van voor het ongeval te verrichten, is er sprake van verlies aan verdienvermogen (inkomensschade). Ook indien u gedeeltelijk niet in staat bent uw werkzaamheden te verrichten, spreken we van verlies aan verdienvermogen. Verlies aan verdienvermogen is onderdeel van uw letselschade vergoeding.

Wie is aansprakelijk voor het bedrijfsongeval in Amsterdam?

Artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek stelt dat een werkgever zorgplicht heeft voor zijn personeel. Zorgplicht betekent dat de veiligheid van de werknemer voorop dient te staan. De werkgever moet dus voorkomen dat de werknemer schade zal lijden tijdens zijn werkzaamheden.

Wanneer u letsel heeft opgelopen tijdens een bedrijfsongeval in Amsterdam, zal u kosten maken voor medische behandelingen, maar ook voor bijvoorbeeld hulp in de huishouding indien u dit nodig heeft. Om deze kosten voor u vergoedt te krijgen, zal uw werkgever aansprakelijk gesteld moeten worden voor het u overkomen ongeval. In de meeste gevallen heeft uw werkgever een verzekering afgesloten voor dergelijke gebeurtenissen. De verzekeraar van uw werkgever zal de letselschade claim in behandeling nemen voor uw werkgever. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw werkgever persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld.

Wanneer de aansprakelijkheid door de verzekeraar van uw werkgever wordt erkend, zal de verzekeraar alle door u gemaakte kosten als gevolg van het ongeval vergoeden.

In welke gevallen kan mijn werkgever aansprakelijk worden gesteld?

Uiteraard kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor een bedrijfsongeval in Amsterdam als u tijdens werktijd een ongeval is overkomen. Maar ook als u tijdens werktijd een auto- ongeval of wordt aangereden op de fiets is de werkgever aansprakelijk voor de schade die u hierdoor lijdt.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een collega een fout maakt waardoor u letsel oploopt. Werkgevers zijn op grond van de wet aansprakelijk voor alle schade die haar medewerkers aan een ander toebrengen, ook aan collega’s! Dus ook in dit geval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Aansprakelijkheid opdrachtgever voor zzp’er

Wat als u ZZP-er bent en u tijdens uw werkzaamheden een ongeval hebt opgelopen? Kan uw opdrachtgever dan nog wel aansprakelijk worden gesteld?

Niet alleen als u in loondienst bent kan uw werkgever aansprakelijk worden gesteld, maar ook als u als ZZP-er bent ingehuurd en u werkzaamheden verricht die een andere werknemer net zo goed had kunnen doen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u als ZZP-er uw letselschade niet kunt verhalen. De opdrachtgever is aansprakelijk voor uw letselschade. Een letselschade jurist van Letselschade Kompas staat u ook graag bij als u als ZZP-er een bedrijfsongeval in Amsterdam heeft gehad.

Kosten voor uw letselschadetraject

Zoals eerder genoemd dient de verzekeraar van uw werkgever, na erkenning van de aansprakelijkheid, de door u gemaakte kosten te vergoeden die u als gevolg van het ongeval heeft gemaakt. Daarnaast dient de verzekeraar ook de juridische kosten te vergoeden voor de werkzaamheden die wij voor u verrichten. Dit betekent dus dat u zelf geen kosten maakt bij het inschakelen van een letselschadejurist of letselschadeadvocaat.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Schade melden

Bent u gewond geraakt bij een bedrijfsongeval en lijdt u hierdoor schade?

Onze letselschade juristen helpen u graag. Is er een letselschade advocaat nodig? Geen probleem, Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Indien nodig schakelen wij een van onze letselschade advocaten in.