Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Wat te doen na een bedrijfsongeval in Alblasserdam?

Als u gewond bent geraakt bij een bedrijfsongeval in Alblasserdam, dan is de kans groot dat u door het letsel schade lijdt. Dit kunnen schade in het inkomen en bijvoorbeeld medische kosten zijn. Maar er zijn nog veel meer letselschade bedragen die kunnen spelen. Verderop deze pagina leest u er alles over.

Letselschade verhalen na een bedrijfsongeval is geregeld in de wet en wel in artikel 7:658 BW. Dit artikel gaat over de zorgplicht van de werkgever. Op grond van dit wetsartikel dient u als letselschadeslachtoffer 2 dingen te bewijzen:

 • dat u onder werktijd een bedrijfsongeval is overkomen
 • dat u aan het arbeidsongeval letsel over hebt gehouden

 

Vaak is het direct duidelijk dat u een ongeluk op het werk is overkomen en hierbij gewond bent geraakt. Maar soms ligt dit anders. Daarom is het belangrijk om bij een bedrijfsongeval in Alblasserdam altijd getuigen te vragen een verklaring af te leggen en indien mogelijk een schadeformulier of incidentenformulier in te vullen.

Aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval in Alblasserdam

Indien u een bedrijfsongeval in Alblasserdam is overkomen, is de vraag uiteraard wie aansprakelijk is voor letsel. Ook het antwoord op deze vraag vinden wij in artikel 7:658 BW.

Er rust een zorgplicht op werkgevers. Het betreft een zware zorgplicht die inhoud dat een werkgever er alles aan moet doen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Uit de jurisprudentie (rechtspraak) blijkt dat deze zorgplicht werkgever het volgende inhoudt:

 • er dient voldoende toezicht op werkzaamheden te zijn
 • u dient afdoende instructies te hebben gehad
 • machines dienen beveiligd tegen ongevallen te zijn
 • de werkplek dient veilig te zijn. Denk aan de vloer die niet nat mag zijn en beschermende kleding en schoenen

 

Voldoet de werkgever niet aan zijn zorgplicht? Dan is er sprake van aansprakelijkheid van een werkgever. Dit wordt ook wel werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Schadevergoeding claimen na een bedrijfsongeval in Alblasserdam

Is de werkgever aansprakelijk voor de door u geleden letselschade na een bedrijfsongeval in Alblasserdam? Dan kunt u een schadevergoeding eisen. Na het arbeidsongeval is er immers vaak sprake van arbeidsongeschiktheid, tijdelijk of voor lange tijd. Daarnaast maakt u allerlei kosten zoals medische kosten en kosten voor hulp in het huishouden of met betrekking tot het onderhoud van de woning en tuin.

Naast deze materiΓ«le letselschade bedragen, is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Deze schadevergoeding ziet op een vergoeding voor pijnklachten als gevolg van het bedrijfsongeval, angstklachten en psychische klachten. Is er sprake van letsel of klachten na een ongeluk, dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding.

Wanneer is er sprak van werkgeversaansprakelijkheid?

Werkgeversaansprakelijkheid is er uiteraard als de werkgever aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval in Alblasserdam. Maar een werkgever is vaker aansprakelijk voor een ongeluk, namelijk als:

 • een collega een fout maakt waardoor u gewond raakt
 • u onder werktijd letsels oploopt door een verkeersongeluk

 

Ook in al deze gevallen is de werkgever aansprakelijk voor de letselschade die u door het ongeluk onder werktijd oploopt.

Wanneer bedrijfsongeval melden?

Het is verstandig om zo spoedig mogelijk uw arbeidsongeval bij de werkgever te melden. Vaak is dit niet nodig omdat u bijvoorbeeld naar de spoedeisende hulp wordt gebracht door de werkgever. In andere situaties is het echter verstandig om een ongeluk te melden.

Soms echter moet de werkgever een bedrijfsongeval melden. Dit is een wettelijke verplichting. Een bedrijfsongeval melden dient te geschieden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie en wel in de volgende gevallen:

 • u heeft blijvend letsel aan het bedrijfsongeval overgehouden
 • er is sprake (geweest) van een ziekenhuisopname als gevolg van het bedrijfsongeval in Alblasserdam
 • bij een dodelijk bedrijfsongeval
Gratis hulp van een letselschade advocaat in Alblasserdam

Bent u betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval in Alblasserdam? Dan wilt u uiteraard een schadevergoeding eisen voor uw loonschade, medische kosten en de overige schadelijke gevolgen van het ongeluk op het werk.

Wist u dat u bij een bedrijfsongeval gratis aanspraak kunt maken op de hulp van een letselschade advocaat in Alblasserdam? Hiervoor kunt u terecht bij een letselschade advocaat van ons letselschadebureau. Bij ons werken namelijk ervaren en deskundige letselschade advocaten die u gratis helpen bij het verhalen van letselschade.

Voor de dichtstbijzijnde letselschade advocaat in Alblasserdam kunt u terecht bij onze letselschade advocaten in Rotterdam. Een van deze advocaten komt bij u langs voor een intakegesprek en zorgt ervoor dat uw letselschade voortvarende en maximaal verhaald wordt.

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Formulier sluiten

Letselschade door een bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval Alblasserdam

Heeft u letsel overgehouden aan een bedrijfsongeval in Alblasserdam? Onze letselschade advocaten in Rotterdam helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.