Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door omvallende bouwkraan

Het gebeurt vaker dan gedacht, een bouwkraan die omvalt. Een omvallende bouwkraan kan zorgen voor ernstig letsel. Zowel voor omstanders als voor de kraanmachinist zelf. Maar wie is er nu aansprakelijk voor letselschade als een bouwkraan omvalt en welke letselschade wordt vergoed? Onze letselschade juristen informeren u en verhalen gratis uw letselschade.

Bouwkraan valt om, wie is aansprakelijk?

Een bouwkraan valt om en raakt u. Hierdoor raakt u gewond en loopt u letsel op. De kans is dan groot dat u hierdoor schade oploopt. Schade als gevolg van een omvallende bouwkraan, noemen wij letselschade.

De vraag is of u iemand aansprakelijk stellen kunt en zo ja, wie dat dan is. In de wet is opgenomen dat als een zaak schade aan iemand toebrengt, de bezitter van de zaak schuldig is aan een ongeval en dus aansprakelijk. Als een bouwkraan omvalt, kunt u dus in ieder geval de bezitter of eigenaar van de bouwkraan aansprakelijk stellen voor letselschade.

Vaak gebeurt een ongeluk met een bouwkraan tijdens werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie of bij een nieuwbouwproject. Stel een bouwkraan valt om door een fout van een medewerker, dan is naast de bezitter hiervan ook de werkgever aansprakelijk voor de opgelopen letselschade.

Bouwkraan valt om, wat doet een letselschade jurist?

Stel een bouwkraan valt om en u lijdt hierdoor letselschade, wat dan te doen? Hoe kun je iemand aansprakelijk stellen voor letselschade en hoe stel je een schadestaat op. Welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking en waar kunt je tegenaan lopen bij een letselschadeclaim?

Letselschade verhalen is niet zo eenvoudig. Dan is het fijn dat u aanspraak kunt maken op gratis juridische hulp van een letselschade jurist. Dit recht op gratis rechtsbijstand is opgenomen in het Burgerlijk Wetboek (BW) en wel in artikel 6:96 BW.

Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschadebureau, dan regelen wij alles voor u, van het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief en opstellen van een schadestaat, tot het onderhandelen met de letselschade verzekeraar en het zorgen dat u een maximale slotbetaling van uw letselschade uitkering ontvangt.

Bouwkraan valt om: bezitter is aansprakelijk

Valt een bouwkraan om omdat deze gebrekkig was? Dan is de bezitter van de bouwkraan aansprakelijk voor uw letselschade. Dit is geregeld in artikel 6:173 BW, dat over aansprakelijkheid van gebrekkige zaken gaat.

Artikel 6:173 BW betreft een zogenaamde risico aansprakelijkheid. Dit betekent dat schuld niet nodig is, alleen al het feit dat er schade ontstaat door een gebrekkige kraan is genoeg voor aansprakelijkheid. De bezitter hoeft het gebrek niet te kennen.

Wilt u weten of u aanspraak op schadevergoeding kunt maken? Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd 100% gratis bij letselschade.

Bouwkraan valt om door fout bestuurder

Een bouwkraan valt om door diverse oorzaken. Een van de meest voorkomende redenen van een omvallende bouwkraan is een fout van de kraanbestuurder. Maar wie is er dan aansprakelijk voor letselschade? Is dit de kraanbestuurder of kunt u ook iemand anders aansprakelijk stellen voor schade door een ongeval?

Is de bestuurder van de kraan in loondienst? In de wet is geregeld dat u de werkgever aansprakelijk stellen kunt voor de letselschade die u lijdt. Werkgevers zijn namelijk aansprakelijk voor fouten gemaakt door haar medewerkers.

Lijdt u dus schade door een kraanongeval, dan kunt u naast de bezitter van de kraan ook de werkgever van de kraanmachinist aansprakelijk houden voor uw schade.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is u een ongeluk overkomen door een omvallende kraan? Alle letselschade bedragen komen dan voor vergoeding in aanmerking. Daarbij gaat het niet alleen om alle kosten die u maakt, zoals medische kosten en kosten voor de inschakeling van een hulp in het huishouden. Ook schade zoals loonschade en schade door een studievertraging worden vergoed door de schadeverzekeraar van de tegenpartij.

Naast deze materiële schadeposten kunt u aanspraak op smartengeld maken. Maar wat is smartengeld eigenlijk? Een smartengeldvergoeding is een schadevergoeding voor alle gevolgen van een ongeval welke niet op geld zijn te waarderen. Daarbij kunt u denken aan:

  1. angstklachten
  2. psychische klachten zoals een ptss
  3. pijnklachten
  4. verdriet omdat u hobby's niet meer kunt verrichten of arbeidsongeschikt bent geraakt
  5. boosheid en frustratie

 

Al deze schadeposten, zowel de materiële schade als het smartengeld, worden op de schadestaat gezet. Deze schadestaat is de basis voor onderhandelingen met de letselschade jurist van de aansprakelijkheidsverzekering.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

8 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland