Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Letselschade verhalen
Een scooterongeluk, wat nu?

U bent betrokken geraakt bij een scooterongeluk. Hieraan heeft u verwondingen en klachten overgehouden. Het gevolg is dat u medische kosten en andere kosten maakt. Daarnaast kunt u niet werken door het scooter ongeluk waardoor u inkomensschade heeft.  Of u heeft aan het ongeluk met de scooter een studievertraging opgelopen. Wie betaalt deze schade en waaruit bestaat de schadevergoeding?

Heeft de andere bestuurder het ongeval veroorzaakt, dan krijgt u alle letselschade vergoed. Maar ook bij een eenzijdig ongeval of als u het scooterongeval tijdens het werk is overkomen (bezorger) dan ontvangt u een schade vergoeding. U leest er alles over in deze bijdrage.

Gratis juridische hulp bij een scooter ongeluk

Is de tegenpartij aansprakelijk of was u tijdens de aanrijding aan het werk? Dan kunnen gratis uw letselschade claimen. Dit heeft voor u grote voordelen:

  • u hoeft niet uit te zoeken wie aansprakelijk is
  • wij voeren de discussies met de verzekeraar voor u
  • u kunt zich richten op het herstel van uw letsel
  • onze letselschade advocaten weten waar u recht op heeft

 

Onze letselschade juristen nemen het hele letselschade traject voor u uit handen. Eventueel procederen wij voor u, want wij hebben ook letselschade advocaten in dienst. Letselschade Kompas is namelijk een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten.

Vul ons contactformulier in en wij gaan voor u aan de slag. Bellen kan natuurlijk ook: 0800 278 4626 (gratis).

Scooter ongeluk, wie is aansprakelijk?

Bij een scooterongeluk is de bestuurder aansprakelijk die de verkeersfout maakt. Bent u bijvoorbeeld met de scooter aangereden door een auto, dan is de autobestuurder aansprakelijk voor de letselschade. Mits deze geen voorrang verleende of bij een achterop aanrijding.

Gaat het om een scooterongeluk tussen 2 scooters, dan geldt hetzelfde. Werd u geen voorrang verleend dan is de tegenpartij aansprakelijk voor de schade die door de aanrijding geleden wordt.

Omdat alle motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, kan de letselschadeclaim direct bij de autoverzekeraar of scooterverzekeraar van de tegenpartij ingediend worden. Dit is fijn, zeker als de bestuurder niet de eigenaar van het voertuig is.

Scooterongeluk tijdens werk? Werkgever is aansprakelijk!

Is het scooter ongeluk u tijdens het werk overkomen, bijvoorbeeld omdat u aan het bezorgen was of omdat u naar een klant reed? Dan is de werkgever aansprakelijk voor de schade die u door de aanrijding lijdt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd

Werkgevers zijn in de meeste gevallen goed verzekerd tegen aansprakelijkheid. Het is dus geen probleem om uw werkgever aansprakelijk te stellen op grond van werkgeversaansprakelijkheid.

Wat te doen na een scooter ongeluk?

Als u op de scooter aangereden bent door een auto of andere scooter, dan is het verstandig om het volgende in acht te nemen:

  • vul altijd een schade- aanrijdingsformulier in
  • laat het aanrijdingsformulier ondertekenen
  • maak foto’s van de plek van het ongeluk
  • zijn er getuigen? Schrijf de contactgegevens op
  • bel bij twijfel altijd de politie
  • noteer het kenteken van de tegenpartij
  • laat het letsel nakijken door een arts
  • Schakel direct een letselschade jurist in

Door voorgaande stappen te nemen voorkomt u discussie met de tegenpartij of diens verzekeraar. Met een letselschade jurist van Letselschade Kompas weet u dat u krijgt waar u recht op heeft na een aanrijding.

Schadevergoeding letselschade

Een schadevergoeding bij letselschade bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade staat beter bekend als smartengeld. Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor smart, pijnklachten, angstklachten en psychisch letsel. Bent u gewond geraakt bij een aanrijding, dan is er altijd recht op smartengeld.

Materiële schade bestaat uit alle kosten die u maakt doordat u op scooter aangereden door een auto bent. Bij het letselschade berekenen wordt rekening gehouden met de volgende schadeposten:

  • inkomensschade
  • pensioenschade
  • studievertraging
  • wettelijk verplicht eigen risico
  • reiskosten
  • mantelzorg
  • (extra) kinderopvang
  • huishoudelijke hulp
  • onderhoudskosten
  • huis en tuin
  • ziekenhuisdaggeldvergoeding
  • revalidatiecentrumdaggeldvergoeding
  • kosten zonder nut
Gratis letselschade berekenen

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht heeft? Laat uw letselschade berekenen door onze letselschade juristen. Ook het smartengeld berekenen wij voor u. Stuur ons een bericht en vertel ons wat u is overkomen en wij gaan uw letselschade berekenen. Vervolgens claimen wij uw letselschade indien gewenst op de aansprakelijke partij.

Wat doet een letselschade jurist?

Schakelt u een letselschade jurist van Letselschade Kompas in, dan kiest u niet voor zomaar een letselschade bureau. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de bekendste en meest gerenommeerde advocatenkantoren in Nederland.

Het voordeel voor u is dat u letselschade claimen gebeurt door een kosteloze letselschade advocaat. U krijgt hiermee de beste rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade na een scooterongeluk.

Onze letselschade specialisten helpen u tijdens het gehele letselschade traject:

  • wij stellen de tegenpartij aansprakelijk
  • er wordt een voorschot op de letselschade geregeld
  • de discussie met de verzekeraar wordt door ons gevoerd
  • u weet zeker dat uw schade maximaal vergoed wordt
Contact met uw letselschade specialist

Bent u als scooter aangereden bent door een auto of andere scooter en wilt u uw letselschade claimen na een scooterongeval? Wij helpen u graag. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. U wordt dan nog dezelfde dag teruggebeld door uw letselschade jurist van ons letselschadebureau.

Bij je thuis of op locatie
Binnen 24 uur geholpen
€€ Geheel kosteloos

Wij zijn erg flexibel en operationeel in heel Nederland. Zo kunnen wij bij u thuis, of bij ons op locatie komen. Wij beschikken over een aantal divers gelegen afspraaklocaties in heel Nederland. Liever thuis? Geen enkel probleem!

Wij kunnen u binnen 24 uur van dienst zijn door een intake in te plannen, deze kunnen wij geheel vrijblijvend en bovendien kosteloos met u inplannen, bij ons of op locatie.

Een vraag die wij vaak vragen is hoe het kan dat een letselschade advocaat gratis kan werken voor een letselschadeslachtoffer. Dit komt omdat wij onze rechtsbijstand verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Daarom betaalt u dus gegarandeerd niks voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten
Letselschade op de
Scooter

U bent betrokken geraakt bij een scooter ongeluk. Hieraan heeft u verwondingen of klachten overgehouden. U kom dan onder medische behandelingen en kunt misschien zelfs uw werk tijdelijk of voor langere tijd niet verrichten. Er is dan sprake van letselschade. Bent u op de scooter aangereden? Dan maakt u meestal aanspraak op een letselschade vergoeding. Onze letselschade juristen en letselschade advocaten adviseren en claimen uw letselschade.