Aangereden op de fiets

Bij een aanrijding tussen een voetganger of fietser en een motorvoertuig raken eerstgenoemden meest gewond. De automobilist komt veelal met de schrik vrij.

De wetgever besefte zich dit ook en beschermd voetgangers en fietsers daarom tegen letsel als gevolg van deze verkeer ongevallen. Bent u als voetganger of op de fiets aangereden door bijvoorbeeld een auto? Dan ontvangt u behoudens uitzonderingen altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Zag u zelf een auto over het hoofd op de fiets? Dan ontvangt u dus een schadevergoeding van 50%. En dit percentage kan nog oplopen als de gevolgen van het ongeval heel ernstig zijn. Dit op basis van de billijkheidscorrectie die in de wet is opgelopen.

Kinderen nemen in het verkeer een extra kwetsbare positie in. Daarom bepaalt de wet dat kinderen tot 14 jaar in principe 100% van de geleden letselschade vergoed krijgen.

De regeling omtrent aanrijdingen tussen fietsers en voetgangers en motorvoertuigen vindt u in Wegenverkeerswet. Heeft u vragen over letselschade of wilt u uw letselschade na een verkeer ongeval laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschadespecialist? Neemt u dan contact op met ons op. Wij helpen u graag!

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.