Aangereden in de auto

Een achterop aanrijding, een voorrangsfout of iemand die zonder uit te kijken uit een parkeervak rijdt. Het zijn zomaar voorbeelden van verkeersongevallen tussen ongevallen waar enkel auto’s, vrachtwagens, scooters of brommers bij betrokken zijn. Indien een ander verantwoordelijk is voor het ongeval, dan dient u schadeloos gesteld te worden. Dit betekent dat al uw letselschade door de aansprakelijke partij vergoed moet worden.

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen, afgekort de WAM. Op basis van de WAM kunt u uw letselschadeclaim direct bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij indienen. Dit dient u wel binnen 3 jaar na het ongeval te doen. De bezitter van de auto moet binnen 5 jaar na het ongeval aansprakelijk gesteld te worden.

De persoon die de verkeersfout maakt ontvangt in beginsel geen schadevergoeding. Dit is anders als er een schade-inzittendenverzekering is. In dat geval ontvangen alle inzittenden waaronder de bestuurder van het motorvoertuig een schadevergoeding. Bent u passagier (en dus niet de bestuurder) van een auto die betrokken is bij geraakt bij een ongeval? Dan wordt uw letselschade altijd vergoed op basis van de bedrijfsregeling 7 of te wel de schuldloze derden regeling.

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.