Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Aangereden door
Motor

Op de motor bent u kwetsbaar als u wordt aangereden of door een slecht wegdek valt. Ook al draagt u wellicht beschermende kleding, u kunt door een motorongeval vervelend letsel oplopen. Vaak is het letsel door de combinatie van kwetsbaarheid en de snelheid ernstiger dan letsel als u als bestuurder van een auto of fiets wordt aangereden.

Veel voorkomend letsel bij motorongevallen zijn een gebroken arm of been, een gebroken rug en hersenletsel.

Is een derde aansprakelijk voor de aanrijding? Of was het wegdek zo slecht dat de wegbeheerder hiervan een verwijt valt te maken? Dan heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. Deze schade bestaat enerzijds uit de kosten die u door het ongeval maakt. Denk hierbij aan medische kosten, verblijfkosten in het ziekenhuis, reiskosten en kosten voor verzorging, verpleging of hulp in het huishouden.

Bent u ook arbeidsongeschikt door het ongeval? Dan dient ook de schade die u hierdoor lijdt vergoed te worden. Tenslotte valt ook smartengeld onder de letselschade die u vergoed krijgt.

Letselschade Kompas claimt u schade na een motorongeval op de tegenpartij. U maakt voor ons rechtsbijstand geen kosten. De verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval betaalt uw rekening voor rechtsbijstand. Dit is een wettelijke verplichting. Onze rechtsbijstand voor u is dus gratis!

Een veel gestelde vraag bij motorongevallen is welke letselschade verhaalt kan worden. Dit is uiteraard heel persoonlijk en hangt erg af van de omstandigheden. Hieronder treft u een aantal schadeposten aan die aan de orde kunnen zijn bij letsel door een motorongeval:

 • Inschakelen van hulp in het huishouden.
 • Inschakelen van hulp in de tuin en bij het onderhoud van uw huis.
 • Kinderopvang tijdens ziekenhuisopname, ziekenhuisbezoek of tijdens revalidatie.
 • Verlies aan verdienvermogen als u door het letsel tijdelijk of langer niet meer kunt werken.
 • Pensioenschade.
 • Economische kwetsbaarheid omdat u met het letsel moeilijker werk kunt vinden.
 • Studievertraging.
 • Re-integratie kosten voor het begeleiden naar ander werk.
 • Verblijfkosten bij een opname in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.
 • Medische kosten.
 • Smartengeld.
 • Reiskosten.
 • Reparatiekosten motor, telefoon, motorkleding en helm.
 • Wettelijke rente.
 • Fiscale schade.

Is u een motorongeval overkomen en wilt u uw letselschade laten verhalen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact op met uw letselschade specialist van Letselschade Kompas. Wij helpen u graag! BelΒ 0800 278 4626Β (gratis) of stuur ons een mailbericht.

Bij je thuis of op locatie
Binnen 24 uur geholpen
€€ Geheel kosteloos

Wij zijn erg flexibel en operationeel in heel Nederland. Zo kunnen wij bij u thuis, of bij ons op locatie komen. Wij beschikken over een aantal divers gelegen afspraaklocaties in heel Nederland. Liever thuis? Geen enkel probleem!

Wij kunnen u binnen 24 uur van dienst zijn door een intake in te plannen, deze kunnen wij geheel vrijblijvend en bovendien kosteloos met u inplannen, bij ons of op locatie.

Een vraag die wij vaak vragen is hoe het kan dat een letselschade advocaat gratis kan werken voor een letselschadeslachtoffer. Dit komt omdat wij onze rechtsbijstand verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Daarom betaalt u dus gegarandeerd niks voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten
Ongevallen
Aangereden door motor

Op de motor bent u kwetsbaar als u wordt aangereden of door een slecht wegdek valt. Ook al draagt u wellicht beschermende kleding, u kunt door een motorongeval vervelend letsel oplopen. Vaak is het letsel door de combinatie van kwetsbaarheid en de snelheid ernstiger dan letsel als u als bestuurder van een auto of fiets wordt aangereden.