Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Tram ongeluk Amsterdam

Jaarlijks worden er om en nabij 150 personen behandeld in een ziekenhuis na een aanrijding met een tram en komen er zelfs 40 personen te overlijden na een tramongeval.

De meeste slachtoffers vallen na een tramongeluk in Amsterdam. Onze letselschade advocaten in Amsterdam kunnen u gratis helpen u het verhalen van uw letselschade na een aanrijding met een tram in Amsterdam.

Neem contact met ons op en wij gaan direct voor u aan de slag!

Wie is aansprakelijk na een tram ongeluk in Amsterdam?

Bent u gewond geraakt bij een tramongeluk in Amsterdam? Dan is er mogelijk recht op een letselschade vergoeding. In ieder geval is er recht op schadevergoeding bij een tramongeluk in Amsterdam als u:

 • reiziger van de tram was en gewond bent geraakt
 • u als voetganger of fietser aangereden bent door een tram in Amsterdam

 

Was u als automobilist betrokken bij een aanrijding met een tram? Dan is er alleen sprake van recht op schadevergoeding als de trambestuurder een verkeersfout gemaakt heeft. Niet de trambestuurder is aansprakelijk voor letsels als gevolg van een verkeersongeluk met de tram, maar diens werkgever. In Amsterdam is dit het Gemeentelijk Vervoersbedrijf, het GVB.

Letsel door tram ongeluk in Amsterdam

Aan een tramongeluk in Amsterdam kunt u letsel overhouden. Veelvoorkomende ongevallen met de tram zijn bijvoorbeeld:

 • Vallen doordat de trambestuurder een scherpe bocht neemt waar u niet op heeft gerekend.
 • Een val op het tramspoor waardoor u aangereden door de tram wordt.
 • Vallen in de tram wanneer de trambestuurder opeens hard optrekt of remt, bijvoorbeeld wanneer u aan het inchecken bent of uit wilt stappen.
 • Struikelen bij het in- of uitstappen

 

In als deze gevallen is er recht op een een letselschadevergoeding.

Welke regels gelden er bij een tramongeluk in Amsterdam?

Op grond van de wet wordt een tram niet gezien als een motorvoertuig. De algemene verkeersregels voor motorrijtuigen zijn dus niet van toepassing op een tram waardoor er speciale verkeersregels van toepassing zijn.

Een van de redenen waardoor er veel aanrijdingen met trams plaatsvinden is omdat niet iedereen op de hoogte is met deze bijzondere verkeersregels. Het is dan ook van belang voor de verkeersveiligheid dat de regels meer onder de aandacht gebracht worden in steden waar trams rijden, zoals in Amsterdam. In de wet zijn de verkeersregels die van toepassing zijn op trams vastgelegd in artikel 15 en 18 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1190. De volgende regels gelden bij een tram ongeluk in Amsterdam:

 • Een tram heeft te allen tijde voorrang op voetgangers, fietsers, scooters en auto’s.
 • Wanneer de tram afslaat naar links of rechts of de tram van links of rechts komt, de tram heeft altijd voorrang. Op deze regel bestaat een uitzondering: wanneer u op een voorrangsweg rijdt en de tram niet, dan heeft u voorrang.
 • Trambestuurders zijn gehouden aan alle verkeersborden en verkeerslichten.
Als fietser of voetganger aangereden? Altijd recht op schadevergoeding!

Een aanrijding met een tram zit in een klein hoekje. De binnenstad is druk en trams rijden hard. U kunt nog zo goed opletten, maar als fietser of voetganger bent u een kwetsbare verkeersdeelnemer. Om deze reden is er een speciale regeling in het leven geroepen voor kwetsbare verkeersdeelnemers. Door deze regeling, die te vinden is in artikel 185 wvw, worden de kwetsbare verkeersdeelnemers beschermd. Als u dus als fietser of voetganger aangereden wordt door een tram heeft daarbij altijd recht op een vergoeding van ten minste 50% van uw letselschade, zelfs als de trambestuurder geen enkele fout maakt.

Als u de trambestuurder ten onrechte geen voorrang heeft gegeven aangezien u zich niet bewust was van de bijzondere verkeersregels, ontvangt u alsnog een vergoeding van minimaal 50% van uw letselschade. Naar omstandigheden kan dit percentage oplopen tot maximaal 100%. Dit op grond van de billijkheidcorrectie.

Is u een ongeval overkomen met een tram? Neem telefonisch contact op met een van onze letselschade advocaten bij u in de buurt. Onze bezoeklocaties bevinden zich door heel Nederland waardoor wij altijd bij u in de buurt zijn. U kunt bellen naar 0800 278 4626 of vul ons online contactformulier in via deze link. We nemen vervolgens spoedig contact met u op.

Aanrijding tussen auto en tram, heb ik recht op schadevergoeding?

De bijzondere bescherming geldt zoals gezegd alleen bij fietsers en voetgangers en dus niet wanneer er sprake is van de aanrijding tussen een tram en een auto.

U heeft uiteraard wel recht op een schadevergoeding wanneer de trambestuurder een fout maakt. In sommige gevallen heeft u daarbij ook recht op een schadevergoeding wanneer u zelf als autobestuurder een fout maakt. In de meeste gevallen wordt door een autobezitter tegenwoordig een SVI-verzekering afgesloten. SVI staat voor schade inzittende verzekering. Wanneer u een dergelijke verzekering heeft afgesloten, ontvangen alle inzittenden van de auto ten tijde van het ongeval een schadevergoeding.

Daarnaast hebben passagiers van de auto te allen tijde recht op een schadevergoeding voor de door hun opgelopen letselschade. Hiervoor kunnen zij namelijk de bestuurder van de auto dan wel de bestuurder van de tram (het vervoersbedrijf) aansprakelijk stellen.

Contact met een letselschade advocaat in Amsterdam

Is u een tram ongeluk in Amsterdam overkomen? Ons letselschadekantoor helpt u graag. U wordt altijd geheel kosteloos geholpen door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat in Amsterdam.

Bel voor gratis rechtshulp bij letselschade als gevolg van een tram ongeluk in Amsterdam gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland