Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Tilburg

Er is u in Tilburg een ongeval in het verkeer of op het werk overkomen. Of u bent aangevallen door een hond of gestruikeld op de weg. In al deze gevallen kunt u kosteloos aanspraak maken op rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Tilburg.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Tilburg?

Wilt u weten wie wij zijn en wat wij voor u kunnen betekenen bij letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Neemt u dan contact met onze letselschade advocaten in Tilburg op.

Letselschade Kompas heeft meerdere locaties in Nederland. Uw letselschade advocaat in Tilburg kunt u bezoeken aan de Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14, 5038 JL te Tilburg.

Uiteraard begrijpen wij dat u met uw verwondingen en klachten niet eenvoudig naar ons letselschadebureau in Tilburg kunt komen. Daarom komt uw letselschade advocaat in Tilburg gewoon bij u thuis voor een vrijblijvend letselschade advies of een intakegesprek.

Inschakelen letselschade advocaat Tilburg

Een aanrijding, een bedrijfsongeval of een hondenbeet kan iedereen overkomen. Indien u hierbij gewond raakt en schade lijdt, dan is er recht op een schadevergoeding. Maar letselschade verhalen, hoe doe je dat eigenlijk?

Gelukkig kan onze letselschade advocaat in Tilburg u hierbij helpen. Geheel kosteloos! Gedurende het volledige letselschade traject staan wij u bij en wij zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt die u toekomt.

Letselschade Kompas geen standaard letselschadebureau. Het is een merknaam van Brugman Letselschade Advocaten. Een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade claimen. Bij ons wordt u daarom in Tilburg bijgestaan door een letselschade advocaat.

Wat doet een letselschade advocaat in Tilburg?

Nadat u ons heeft ingeschakeld stellen wij direct de tegenpartij aansprakelijk. Soms is dit een natuurlijke persoon, maar het kan ook om een werkgever of verzekeraar gaan.

Is de aansprakelijkheid erkend? Dan gaan wij direct voor u aan de slag en gaan wij uw letselschade berekenen. Uw schadeposten worden geïnventariseerd en in een schadestaat opgenomen. Deze vormt de basis van de afwikkeling van uw letselschade.

Na bijvoorbeeld een aanrijding van achteren of bedrijfsongeval maakt u direct kosten en lijdt u schade. Daarom regelt uw letselschade advocaat in Tilburg ook direct een voorschot op de totale schade voor u. Zo blijft u niet met schade zitten.

Uiteraard onderhandelen wij ook voor u met de letselschade verzekeraar van de tegenpartij over de hoogte van uw letselschade vergoeding. Door jarenlange ervaring en expertise zorgen wij ervoor dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Bij letsel door een aanrijding op de fiets, een auto ongeluk of ongeval op het werk dient uw volledige letselschade vergoed te worden. Letselschade bestaat uit:

 

Onder kosten vallen onder andere de medische kosten die gemaakt worden, kosten voor (extra) kinderopvang en kosten voor een hulp in het huishouden.

Is er sprake van arbeidsongeschiktheid na een ongeluk, dan ontstaat er inkomensschade. Dit kan van korte duur zijn, bijvoorbeeld bij licht letsel of tijdelijk letsel. Bij zwaar letsel gaat het vaak om blijvende arbeidsongeschiktheid.

Soms ontstaan er dan ook conflicten met de werkgever of het UWV. Ook daar kunnen wij u bij helpen!

Smartengeld is die schade die niet op geld te waarderen is. Het gaat om emotionele schade. Heeft u nekpijn na een ongeval of bent u gewond geraakt? Dan heeft u altijd recht op een smartengeldvergoeding!

Wat te doen bij een aanrijding in Tilburg?

Bent u slachtoffer geworden van een aanrijding in Tilburg? Dan heeft u vast veel vragen, zoals wie is schuldig bij een aanrijding en wie betaalt mijn letselschade. En wat te doen bij arbeidsongeschiktheid door een ongeval? Welke letselschade bedragen worden er nog meer betaald en wat is smartengeld precies?

Al deze en nog veel meer vragen kunt u stellen aan uw letselschade advocaat in Tilburg van ons letselschadekantoor. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Wellicht is de belangrijkste vraag nog wel "wat te doen bij een aanrijding." Want er komt veel op u af. Lijdt u letselschade door de aanrijding in Tilburg en omstreken, dan kunt u een letselschade advocaat inschakelen. Maar ook deze heeft wel uw hulp nodig. Want zonder voldoende informatie is het voor iedere belangenbehartiger lastig uw letselschade te verhalen.

Om succes letselschade te kunnen verhalen adviseren wij u als volgt:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • zorg dat ook de tegenpartij zijn handtekening onder het aanrijdingsformulier zet
 • bent u betrokken bij een fietsongeluk? Vul ook dan het schadeformulier in
 • vraag getuigen van het verkeersongeluk een getuigenverklaring af te leggen
 • maak foto's van de materiële schade en uw eigen schade
 • ga altijd langs een arts met uw klachten en beperkingen, doe dit met name bij whiplash klachten en andere niet-objectiveerbaar letsel
 • schakel zo snel mogelijk uw letselschade advocaat in Tilburg in. Hoe eerder wij ingeschakeld worden, hoe beter wij kunnen zorgen voor een maximale schadevergoeding

Wat te doen bij een aanrijding van achteren?

Het is een van de meest voorkomende oorzaak van een aanrijding met letsel, de aanrijding van achteren. Zo komen er binnen de bebouwde kom relatief veel kop-staarbotsingen voor. Bijvoorbeeld omdat iemand te laat ziet dat u stilstaat voor een zebrapad of rood stoplicht. Maar ook op de snelweg komt een achterop aanrijding veel voor, bijvoorbeeld een kettingbotsing omdat het achterste voertuig de file te laat ontdekt en bij u achterop rijdt.

De vraag is nu wie schuldig is bij een aanrijding van achteren. Het antwoord vinden wij in artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Dit artikel luidt:

"De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is"

Uit dit wetsartikel valt af te leiden dat schuldig bij een aanrijding is de persoon die achterop rijdt. Uitzondering op deze regel bestaat bij:

 1. afsnijden van het achterste voertuig
 2. het plotseling zonder reden remmen van het eerste voertuig

 

Bent u van achteren aangereden? Ook dan geldt dat het invullen van een schade- aanrijdingsformulier van groot belang is. Bel bij twijfel of doorrijden na een aanrijding altijd direct de politie voor een beurtonderzoek.

Wie is schuldig bij aanrijding met fietser?

Bij een aanrijding tussen 2 auto's of tussen andere motorvoertuigen is schuldig de persoon die de voorrangsfout maakt of bumper kleeft. Wordt u echter als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig, dan geldt er een bijzondere regeling welke te vinden is in artikel 185 Wegenverkeerswet (WVW).

Op grond van artikel 185 WVW hebben kwetsbare verkeersdeelnemers altijd recht op een letselschade vergoeding als ze aangereden worden. Er is echter wel een voorwaarde aan verbonden. Deze regeling kan alleen ingeroepen worden als het gaat om een aanrijding als voetganger of fietser met een auto of ander motorvoertuig.

De regeling van artikel 185 wvw houdt in dat u ook bij eigen schuld aan een aanrijding schadevergoeding claimen kunt, namelijk tenminste 50% van de geleden letselschade. Dit percentage kan zelfs oplopen tot 100% in het geval van toepassing van de billijkheidscorrectie.

Wat te doen bij bedrijfsongeval

De afgelopen jaren gebeurde er in Nederland zo'n 196.000 bedrijfsongevallen met letsel tot gevolg. Ruim 100.000 van de slachtoffers raakte tijdelijk arbeidsongeschikt door het werk. Bij een aantal medewerkers wat het letsel van dien aard dat er sprake was van letselschade.

Lijdt u letselschade als gevolg van een ongeluk op het werk, kunt u gratis een letselschade advocaat in Tilburg van ons kantoor inschakelen. Deze zal uw letselschade verhalen op de werkgever.

Niet voor alle bedrijfsongevallen kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Pas als er sprake is van een schending van de zorgplicht is er recht op schadevergoeding en is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid

 

In 2021 rapporteerden 196 duizend werknemers van 15 tot 75 jaar in Nederland in de voorgaande twaalf maanden slachtoffer te zijn geweest van een of meerdere ongevallen tijdens het werk. Bij bijna de helft, 96 duizend personen, leidde het ongeval niet tot arbeidsverzuim. Bij de overige 100 duizend personen leidde het ongeval tot ten minste één dag verzuim. Het merendeel van hen - 74 duizend -  gaf aan dat ze vier dagen of meer verzuimden.

De zorgplicht van de werkgever

Op uw werkgever rust een zorgplicht. Voldoet hij hier niet aan, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Maar waaruit bestaat die zorgplicht?

De rechten en plichten bij een bedrijfsongeval vinden wij in artikel 7:658 BW. Op basis hiervan omvat de zorgplicht dat:

 • gereedschap en machines goed onderhouden zijn
 • er voldoende schriftelijke instructies zijn gegeven over hoe het werk uit te voeren en dat deze ook bij alle medewerkers bekend zijn
 • het toezicht op het werk voldoende is.

 

In de praktijd blijkt dat u bijna altijd recht op schadevergoeding hebt na een bedrijfsongeval en u de werkgever aansprakelijk stellen kunt.

Contact met de beste letselschade advocaat in Tilburg

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding, hondenbeet of arbeidsongeval? Uw letselschade advocaat in Arnhem van ons letselschadebureau helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland