Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Den Bosch

Hoe voorzichtig u ook bent, anderen doen dit helaas niet altijd. U lijdt dan zonder dat u er iets aan kunt doen letselschade. Dan is het fijn als u het claimen van een letselschade vergoeding over kunt laten aan een letselschade advocaat in Den Bosch van ons letselschadebureau.

Onze letselschade specialisten helpen u altijd geheel kosteloos bij het verhalen van letselschade. Hoe dit mogelijk is leest u hieronder!

Kosten letselschade advocaat Den Bosch

Vaak kiezen mensen voor een letselschade jurist van een letselschadebureau omdat ze er van uitgaan dat een letselschade advocaat duur is. Een letselschade advocaat in Den Bosch van ons letselschadebureau helpt u echter volledig kosteloos.

Wij kunnen u 100% kosteloos helpen bij letselschade op grond van de wet. In artikel 6:96 lid 2 staat namelijk dat de kosten voor het vaststellen van aansprakelijkheid en het verhalen van schade onderdeel zijn de schade. Met andere woorden, wij kunnen de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade en de kosten van rechtsbijstand.

Zoekt u een letselschade advocaat in Den Bosch? Onze letselschade specialisten helpen u altijd kosteloos!

Wanneer letselschade advocaat Den Bosch inschakelen?

Krijgt u te maken met letselschade door toedoen van een ander, dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. De aansprakelijk gestelde persoon zal in de meeste gevallen de aansprakelijkstelling doorsturen naar zijn of haar schadeverzekeraar.

Een letselschade jurist van een letselschade verzekering zal uw letselschadeclaim in behandeling nemen. Deze persoon is bekend met regelen van letselschade en zal er alles aan doen om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Daarom is het verstandig om zo spoedig mogelijk na een aanrijding, ongeval op het werk of hondenbeet contact op te nemen met een letselschade advocaat in Den Bosch van ons kantoor.

Schakelt u kosteloos een letselschade specialist van ons letselschadekantoor in, dan nemen wij alle werkzaamheden voor u uit handen. Uw letselschade advocaat in Den Bosch:

 • onderzoekt wie aansprakelijk is
 • stelt een aansprakelijkheidsbrief op
 • gaat de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • regelt na erkenning een voorschot op uw letselschadevergoeding
 • schakelt zo nodig een medisch adviseur of arbeidsdeskundige in
 • voert de correspondentie met de verzekeraar van de tegenpartij
 • Discussieert en onderhandelt met de letselschade jurist van de verzekeraar
 • zorgt ervoor dat u een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw letselschadevergoeding ontvangt.

 

Wilt u ook kosteloze rechtsbijstand van een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Den Bosch? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en gaan direct voor u aan de slag, altijd 100% kosteloos!

Waar vind ik een letselschade advocaat in Den Bosch?

U vindt de letselschade advocaten in Den Bosch aan de Pettelaarpark 84, 5216 PP te 's-Hertogenbosch. Het kantoor ligt in de buurt van het Mövenpick hotel en langs de A2. Er is voldoende parkeergelegenheid op ons eigen parkeerterrein.

Uiteraard verwelkomen wij u graag op ons letselschadebureau. Maar wij begrijpen goed dat u met uw letsel liever heeft dat wij naar u toekomen. Dit is voor ons geen enkel probleem. Daarom is het bij Letselschade Kompas regel dat een letselschade expert naar u toekomt.

Bij u thuis bespreken wij wat er precies gebeurt is, welk letsel u bij het ongeluk heeft opgelopen en welke gevolgen dit voor u heeft, persoonlijk en financieel.

Na de uitgebreide intake bij u thuis gaan wij direct voor u aan de slag!

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is erkenning van de aansprakelijkheid een feit? Dan gaan wij voor u de letselschade berekenen. Dit doet uw letselschade advocaat in Den Bosch door het opstellen van een schadestaat.

Op de schadestaat staan alle letselschade bedragen die in uw persoonlijke situatie van toepassing zijn. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen materiële schadeposten en smartengeld.

De meest voorkomende materiële schadeposten zijn:

 • inkomensschade doordat u arbeidsongeschikt bent geraakt door een aanrijding of arbeidsongeval
 • pensioenschade
 • schade als gevolg van een studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten gemoeid met het inschakelen van huishoudelijke hulp
 • mantelzorg
 • (extra) kinderopvang
 • onderhoudskosten van uw huis en tuin
 • repartiekosten van uw fiets na een fietsongeluk
 • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis

Wat is smartengeld?

Naast vergoeding van materiële schade maakt het smartengeld onderdeel uit van een letselschade vergoeding. Maar wat is smartengeld eigenlijk?

Smartengeld is een vergoeding voor schade die niet op geld waardeerbaar is, het is een vergoeding voor emotionele schade, het leed dat u als gevolg van een ongeluk lijdt en nog zal lijden.

Onderdeel van een smartengeldvergoeding zijn:

 1. pijnklachten
 2. angstklachten zoals rijangst na een scooterongeluk of angst voor honden na een hondenbeet
 3. psychische klachten
 4.  boosheid en verdriet om wat er gebeurd is

Wat te doen bij een aanrijding?

Een auto- ongeluk, scooterongeluk of fietsongeluk. Als u betrokken raakt bij een verkeersongeluk, dan komen er veel vragen bij u op. Wie is schuldig bij een aanrijding, hoe kan ik de tegenpartij aansprakelijk stellen en op welke letselschadevergoeding heb ik recht? Met andere woorden: wat te doen bij een aanrijding?

Uiteraard helpt uw letselschade advocaat in Den Bosch u bij het claimen van letselschade na een aanrijding. Maar hij of zij heeft wel de nodige informatie nodig om u te kunnen helpen. Daarom adviseren wij u bij een aanrijding met de auto, een fietsongeluk of aanrijding op de scooter als volgt:

 1. Vul altijd een schadeformulier in en laat deze ook door de tegenpartij ondertekenen.
 2. Vraag getuigen om een verklaring af te leggen. Dit kan belangrijk zijn bij discussie over de toedracht van de aanrijding.
 3. Ontstaat er discussie over de schuldvraag of is er sprake van doorrijden na een aanrijding? Bel dan ter plaatse de politie zodat deze een onderzoek kunnen instellen.
 4. Maak foto's van uw letsel en de schade aan de voertuigen die bij het verkeersongeluk betrokken zijn.
 5. Ga met uw letsel altijd direct langs een arts en laat uw letsel in uw medisch dossier noteren. Dit is met name van belang bij whiplash symptomen en ander niet-objectiveerbaar letsel
 6. Wacht niet te lang met het inschakelen van uw letselschade advocaat in Den Bosch. Hoe eerder u ons inschakelt hoe eerder wij voor u aan de slag kunnen en hoe groter de kans dat wij al uw letselschade kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of dienst schadeverzekering.
Wie is schuldig bij aanrijding met fietser?

In het geval van een kop-staartbotsing is het vrij eenvoudig wie er schuldig is bij een aanrijding. Hetzelfde geldt bij een voorrangsfout tussen 2 motorvoertuigen, bijvoorbeeld bij een aanrijding tussen een auto en scooter. De bestuurder die de voorrangsfout maakt of de kettingbotsing veroorzaakt is fout en moet de letselschade van het verkeersslachtoffer vergoeden. Maar wie is er nu schuldig bij een aanrijding met een fietser?

Bent u als fietser aangereden, dan is het voor de schuldvraag door wie u op de fiets aangereden bent. Is dit een andere fietser? Bij een aanrijding tussen fietsers is de fietser die de verkeersfout gehouden de letselschade van de tegenpartij te vergoeden.

Bijzonder is de situatie waarbij u als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig wordt. Want dan is de bestuurder van de auto, scooter of motor altijd (gedeeltelijk) schuldig aan het ongeluk, of in ieder geval aansprakelijk voor de letselschade van de fietser. Hoe is dit nu mogelijk?

In artikel 185 Wegenverkeerswet is een beschermende bepaling opgenomen voor fietsers en voetgangers die aangereden worden. Voor de wet zijn deze weggebruikers namelijk kwetsbare verkeersdeelnemers. Dit houdt in dat zij extra beschermd worden tegen letselschade als gevolg van een aanrijding.

De bijzondere bescherming van artikel 185 wvw houdt in dat als u aangereden door een auto bent door (mede) uw eigen schuld, de schade die u door het fietsongeluk lijdt toch deel betaald wordt, namelijk voor ten minste 50%. Is er sprake van ernstig letsel en/ of zijn de gevolgen van het ongeval fors voor het verkeersslachtoffer, dan kan het percentage oplopen tot zelfs 100%.

Doorrijden na aanrijding

Er geldt een verplichte verzekering voor motorvoertuigen. Maar wat nu bij doorrijden na een aanrijding. Uiteraard moet u aangifte doen, maar de kans dat de doorrijder gevonden wordt is klein. Betekent dit dat u uw schade zelf moet dragen?

Doorrijden na een aanrijding gebeurt steeds vaker. Al in 2020 bleek dat circa 3 personen per dag doorrijden na een aanrijding. Inmiddels is dit aantal toegenomen en rijden er dagelijks 4 mensen door na een aanrijding. Dit is dus ruim 1200 bestuurders per jaar.

Bent u het slachtoffer van doorrijden na een aanrijding? Dan is er toch een kans dat u een schadevergoeding eisen kunt. U kunt namelijk een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze betaalt, onder voorwaarden, de letselschade die u aan de aanrijding over hebt gehouden.

Om voor een letselschade uitkering op grond van het Waarborgfonds in aanmerking te komen, dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • er dient binnen 14 dagen aangifte van het doorrijden na een aanrijding te zijn gedaan
 • de schade wordt alleen vergoed als u kunt bewijzen dat de tegenpartij is doorgereden
 • alleen schade veroorzaakt door een motorvoertuig wordt vergoed.

 

Zie voor alle voorwaarden de website van het Waarborgfonds Motorverkeer.

Contact met de beste letselschade advocaat in Den Bosch

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding, hondenbeet of arbeidsongeval? Uw letselschade advocaat in Den Bosch van ons letselschadebureau helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Mensen lezen ook:

👨‍⚖️Letselschade advocaat Amersfoort

👨‍⚖️Letselschade advocaat Alkmaar

🚎Ongeval in openbaar vervoer

👩‍🦽blijvende invaliditeit

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland