Letselschade door whiplash

Whiplash letsel is een van de meest voorkomende letsels tijdens verkeersongevallen, met name bij een achterop aanrijding. Maar een whiplash komt ook bij ander ongevallen voor.

Een whiplash ontstaat doordat er (te) veel druk op de nek komt. Zo gaat de nek bij een verkeersongeval heel hard naar voren en vervolgens weer naar achteren. Hierdoor ontstaat er nekletsel. Dit noemen wij een whiplash of een WAD, een Whiplash Associated Disorder.

Een whiplash is heel vervelend letsel en kent meerdere varianten. Het kan gaan om een tijdelijke whiplash, deze gaat vanzelf weer over. Soms helaas is er sprake van een chronisch whiplash syndroom. De nekklachten zijn dan van blijvende aard.

De letselschade die u oploopt door een whiplash dient door de aansprakelijke partij vergoed te worden. Dit is echter niet eenvoudig, Een whiplash is namelijk niet zichtbaar op röntgenfoto’s, een MRI of een CT- scan. Het wordt ook wel niet- objectiveerbaar letsel genoemd. Verzekeraars grijpen dit ook altijd aan om een letselschadeclaim bij whiplash af te wijzen.

Gelukkig bestaat er jurisprudentie op basis waarvan uw letselschade vergoed moet worden, ook al is het whiplashletsel niet op foto’s of scans te zien. Bij Letselschade Kompas hebben wij ons hierin verdiept en gespecialiseerd. Onze methode om letselschade te verhalen bij whiplash letsel werkt bewezen!

Lijdt u letselschade als gevolg van een whiplash? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Bel 0800 278 4626 of mail ons!

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.