Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Gevolgen whiplash voor de lange termijn

Een aanrijding van achteren zoals bij een kop-staart botsing of kettingbotsing resulteert vaak ik nekklachten en andere klachten die wij whiplash klachten noemen. Vaak gaan whiplash klachten binnen een aantal maanden tot een jaar voorbij. Maar helaas is dit niet altijd het geval. Er ontstaat dan een chronische whiplash.

De vraag is nu wat de gevolgen zijn van een whiplash op lange termijn. Want whiplashklachten kunnen voor ernstige en blijvende beperkingen lijden, zoals op het gebied van werk en thuis.

Ervaart u whiplashklachten en wilt u weten wat de whiplashklachten op lange termijn zijn? Lijdt u letselschade door een whiplash? U leest alles over whiplash symptomen en het verhalen van letselschade op deze pagina.

Wat zijn de gevolgen van een whiplash op lange termijn?

Veelvoorkomend letsel na een aanrijding bestaat uit nekklachten, hoofdpijnklachten en andere klachten die tezamen bekend staan als whiplashklachten.

De meest voorkomende klachten bij een whiplash zijn naast nekpijn en hoofdpijn:

 • rugklachten
 • concentratieproblemen
 • vermoeidheid
 • het niet kunnen verdragen van licht en prikkels

 

Deze whiplash symptomen zijn heel vervelend en leiden vaak tot allerlei problemen, zoals op het werk, maar ook op het gebied van huishoudelijke taken en hobby's. Maar wat zijn nu de gevolgen van een whiplash op lange termijn?

Gaan de whiplash klachten niet over, dan spreken wij van een chronische whiplash. Helaas komt deze aandoening vaak voor en de gevolgen hiervan zijn niet te onderschatten. De gevolgen van een whiplash op lange termijn kunnen namelijk zijn:

 • gedeeltelijke of zelfs volledige arbeidsongeschiktheid
 • chronische vermoeidheid
 • het niet langer kunnen verrichten van het huishouden
 • moeten staken van hobby's
 • niet of minder goed kunnen verzorgen van kinderen
 • sociaal isolement omdat u niet tegen prikkels in gezelschap kunt
 • depressiviteit

 

Helaas ontkennen verzekeraars vaak het causaal verband tussen een aanrijding en uw whiplashklachten, ten onrechte! Ons letselschade bureau weet echter precies om te gaan met deze discussie en helpt u graag met het verhalen van uw letselschade.

De gevolgen van een whiplash op lange termijn en schadevergoeding

Een van de gevolgen van een whiplash op lange termijn is dat u arbeidsongeschikt raakt en veel kosten maakt. Dit heeft tot gevolg dat u in de financiële problemen komt. Helaas zien onze letselschade juristen dit (te) vaak gebeuren.

Verzekeraars ontkennen vaak dat er sprake is van een whiplash en al helemaal de gevolgen van een whiplash op lange termijn. Met name de medisch adviseur van een verzekeraar stelt dat er geen gevolgen van een whiplash op lange termijn zijn en dat het slechts gaat om tijdelijke klachten en beperkingen.

Helaas is de praktijk anders. Wij zien veel gevolgen van een whiplash op lange termijn, dit omdat de klachten nu juist wel lang aanhouden en soms ook niet meer verdwijnen.

Zijn er whiplash symptomen zoals nekklachten, hoofdpijn en schouderklachten, dan is er recht op een schadevergoeding. Deze verhaalt u door het aansprakelijk stellen van de persoon die u aangereden heeft. Maar u kunt er ook voor kiezen rechtstreeks de schadeverzekeraar van de tegenpartij aan te spreken, of uw svi- verzekering.

Letselschade claimen na een whiplash

Heeft u een whiplash opgelopen en lijdt u hierdoor letselschade? Het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval is niet eenvoudig. Laat u dit over aan een letselschade jurist van ons letselschadekantoor, dan zullen wij er alles aan doen om de schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft.

Onze letselschade juristen hebben meer dan 15 jaar ervaring in het verhalen van letselschade als gevolg van een whiplash. Wij weten precies wat te doen en doen onder andere het volgende voor u:

 • onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding
 • aansprakelijk stellen van de tegenpartij
 • na erkenning van aansprakelijkheid zorgen voor een voorschot op uw letselschadevergoeding
 • discussiëren met de letselschadeverzekering over het causaal verband tussen de aanrijding en uw whiplash symptomen
 • onderhandelen over de hoogte van de schade
 • indien nodig het inschakelen van onze medisch adviseur
 • ervoor zorgen dat u de slotbetaling ontvangt waar u recht op heeft

Welke schadeposten worden vergoed?

Staat de aansprakelijkheid van de tegenpartij vast? Dan is er recht op een schadevergoeding. Maar waar bestaat een letselschadevergoeding uit?

Letselschade wordt onderverdeeld in materiële schade en smartengeld. Een vergoeding van smartengeld is een vergoeding voor de persoonlijke gevolgen die het ongeluk voor u met zich meebrengt. Denk aan nekpijn en schouderklachten, maar ook voor verdriet omdat u na het ongeluk niet meer kunt doen wat u voor het ongeluk kon. Smartengeld is met andere woorden een vergoeding voor het u aangedane leed.

Materiële schade bestaat uit de financiële gevolgen van een ongeluk. De meest voorkomende letselschade bedragen zijn inkomensschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid, kosten van mantelzorg, kosten voor huishoudelijke hulp en medische kosten.

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht heeft? Onze letselschade juristen adviseren u graag en verhalen desgewenst de door u geleden letselschade op de aansprakelijke persoon of diens verzekering.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

De letselschade specialisten van ons kantoor helpen u geheel kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Hoe dit kan? Wij verhalen uw letselschadevergoeding en de kosten van onze rechtsbijstand op de letselschadeverzekering van de tegenpartij. Zo maakt u dus nooit kosten voor onze hulp.

Inmiddels stonden wij door de jaren heen al meer dan 3.000 slachtoffers van een ongeluk bij. Wilt u ook hulp bij het claimen van een letselschadevergoeding? Neemt u dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

NIEUW: wij zijn nu ook in de avond en in het weekend bereikbaar. Per telefoon en per whatsapp. Direct een letselschade jurist aan de lijn voor een uitgebreid letselschade advies. Wij helpen u graag!

U vindt ons letselschadebureau door heel Nederland. Met 15 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Een intakegesprek kan echter ook gewoon bij u thuis plaatsvinden, waar in Nederland u ook woont.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland