Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Kosten letselschade advocaat

Een letselschade advocaat is duur en je kunt beter een letselschade bureau in de arm nemen! Dit horen wij vaak. Inderdaad zijn advocaten vaak duur. Er zijn ook letselschade advocaten die hoge uurtarieven hebben. Daarnaast zijn er no cure no pay advocaten die zelfs een deel van uw letselschade vergoeding vragen.

Toch is de stelling dat advocaten duur zijn niet helemaal juist. Maar wat zijn bij inschakeling van een letselschade advocaat de kosten?

Wat de kosten van een letselschade advocaat ook zijn, bij ons werken wij altijd kosteloos voor u. Wij zijn geen standaard letselschadebureau. Bij ons wordt u namelijk geholpen door een letselschade advocaat en altijd 100% kosteloos!

Wie betaalt bij een letselschade advocaat de kosten?

Er zijn advocaten op diverse rechtsgebieden. Bij arbeidsrecht en persoon- en familierecht betaalt u inderdaad een hoog uurtarief. In het geval van letselschade claimen na een ongeluk ligt dit echter anders.

Als slachtoffer van een auto ongeluk, fietsongeval of bedrijfsongeval krijgt u vaak te maken met een letselschade jurist van een schadeverzekeraar. Deze heeft veel kennis van het letselschade recht. De taak van een dossierbehandelaar aan de kant van een verzekeraar is ook om zo weinig mogelijk schadevergoeding te betalen.

De wetgever beschermd slachtoffers van een ongeluk. Daarom is in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek opgenomen dat slachtoffers van een ongeval recht hebben op gratis rechtsbijstand. De enige voorwaarde voor het verkrijgen van kosteloze hulp bij letselschade is dat een ander aansprakelijk is voor de letselschade. Bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding of een arbeidsongeval. In het laatste geval is immers de werkgever aansprakelijk.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Indien een ander dus aansprakelijk is voor uw letselschade, dan heeft u recht op gratis rechtsbijstand. Hierbij kunt u kiezen tussen een aantal belangenbehartigers:

 • letselschade advocaat
 • letselschade jurist
 • rechtsbijstandsverzekeraar
 • letselschadebureau

 

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan weet u zeker dat u geholpen wordt door een ervaren en deskundige letselschade specialist. Al onze letselschade experts zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten en hebben een Universitaire opleiding genoten.

Het voordeel van een letselschade advocaat en een letselschade jurist van een letselschade bureau is dat een advocaat gespecialiseerd in letsel zo nodig naar de rechtbank kan om te procederen. Een letselschade jurist kan dit niet.

Van belang is ook dat letselschade advocaat een beschermd beroep is. Dit betekent dat er controle is op deze werkzaamheden en u zeker weet dat u geholpen wordt door een echter expert in letselschade.

Kiest u dus voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan kiest u voor een ervaren, deskundige en betrouwbare letselschade advocaat.

Letselschade advocaat no cure no pay

Ons letselschade bureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit is een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Wij garanderen dat wij u altijd gratis bijstaan bij uw letselschade claim. U komt bij ons dus nooit voor verassingen te staan. Sinds een aantal jaren is het letselschade advocaten toegestaan om onder bepaalde voorwaarden te werken op basis van no cure no pay. Ook letselschade bureaus werken geregeld op deze no cure no pay basis.

Bij no cure no pay wordt u niet gratis geholpen. Alleen als de aansprakelijkheid niet rond komt of er geen (volledige) schadevergoeding betaalt u geen of minder kosten. Maar wint u de zaak, dan wordt er een deel van uw letselschadevergoeding ingehouden.

In de meeste letselschade zaken staat het vaak snel vast dat er aansprakelijkheid is. Het is daarom niet nodig om een letselschade advocaat no cure no pay in de arm te nemen bij letselschade door een ongeluk.

Wat doet een letselschade advocaat voor mij?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan nemen wij de gehele letselschade behandeling voor u uit handen. Dit betekent onder andere dat wij:

 • onderzoeken wie er aansprakelijk is
 • een aansprakelijkheidsbrief opstellen
 • een voorschot op uw letselschade vergoeding claimen
 • de schadestaat opstellen
 • indien nodig een medisch adviseur inschakelen
 • discussiëren en onderhandelen met de verzekeraar
 • ervoor zorgen dat u een zo hoog mogelijke slotbetaling ontvangt

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Wilt u ook gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Dan bent u bij onze letselschade advocaten bij het juiste adres. U maakt voor de hulp van onze letselschade advocaten geen kosten. Wij verhalen de kosten van onze letselschade advocaten rechtstreeks op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Ons letselschadebureau is aangesloten bij diverse keurmerken. Ook zijn wij onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit kantoor hanteert ook diverse keurmerken. Zo weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent voor het verhalen van letselschade.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland