Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Letselschade na een mountainbike ongeluk

Mountainbiken is een populaire sport. In de bossen zijn hier vaak speciale routes voor aangelegd. Maar ook op de openbare weg kun je in Nederland prachtig op de mountainbike fietsen. Op MBTroutes.nl vind je de mooiste routes.

Helaas is er ook het gevaar op een mountainbike ongeluk. Wij zijn daarbij in de praktijk vaak ernstig letsel, zoals beenbreuken, een polsbreuk en zelfs hersenletsel of een dwarslaesie. Een ongeluk kan hiermee ook tot grote schade leiden. Maar wie is er nu schuldig aan een aanrijding?

Om voornoemde vraag te beantwoorden, onderscheiden wij 2 situaties:

 • u bent aangereden door een auto
 • er is sprake van een fietsongeluk tussen 2 fietsers

 

Hieronder gaan wij op beide situaties in.

Als fietser aangereden door auto

Fietsers en dus ook mountainbikers zijn voor de wet "kwetsbare verkeersdeelnemers". Dit omdat er bij een fietsongeluk vaak sprake is van ernstig letsel. Je bent op de fiets immers minder goed beschermd dan in de auto.

Om u voor letsel door een mountainbike ongeluk te beschermen is artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet) in het leven geroepen. Wordt u op de openbare weg door een autoΒ  aangereden, dan zegt deze wet dat u recht heeft op een schadevergoeding van uw letselschade. Dit ongeacht de toedracht!

De bescherming van artikel 185 wvw houdt concreet in:

 • is de auto schuldig aan de aanrijding? Uw letselschade wordt volledig vergoed
 • de bestuurder van de mountainbike is schuldig aan het ongeluk, deze ontvangt ten minste 50% van zijn of haar letselschade vergoed
 • kinderen tot 14 krijgen altijd een volledige schadevergoeding
Fietser aangereden door fietser

Een mountainbike ongeluk kan ook plaatsvinden tussen fietser. Als een fietser aangereden door een fietser wordt, is artikel 185 niet van toepassing. Dit artikel geldt alleen als u aangereden door een auto bent.

Wordt u als fietser aangereden door een fietser, dan gelden de algemene voorrangsregels. Dit is zo op de openbare weg, maar ook in het bos of in de duinen. Krijgt u dus ten onrechte geen voorrang met een mountainbike ongeluk tot gevolg, dan is er recht op een schadevergoeding. Dit is hetzelfde als een andere mountainbiker u aanrijdt bij het inhalen.

Letselschade claimen na mountainbike ongeluk

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Wordt u dus op de mountainbike aangereden door een auto, dan kunt u altijd een letselschade claim indienen. Een letselschade jurist van ons kantoor kan u hierbij gratis helpen. In de wet staat namelijk dat de aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet betalen.

Omdat alle motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn, kan het verzoek om een schadevergoeding rechtstreeks bij de letselschade verzekeraar ingediend worden.

Er bestaat geen verzekeringsplicht voor fietsers. Als het mountainbike ongeluk dus te wijten is aan een fietser, dan ontvangt u alleen een schadevergoeding van uw letselschade als de de aansprakelijke persoon verzekerd is. De hulp van onze letselschade juristen is ook in dit geval geheel kosteloos!

Wat doet een letselschade jurist

Bent u op de mountainbike aangereden door een auto of fietser? Schakelt u een letselschade jurist van ons kantoor in, dan zal deze u helpen bij het hele letselschade traject. Dit betekent dat wij:

 • uitzoeken wie aansprakelijk is
 • een aansprakelijkheidsbrief opstellen
 • de letselschade verzekeraar aansprakelijk stellen
 • zorgen voor een voorschot op uw letselschade
 • discussie voeren met de verzekeraar
 • zorgen voor een maximaal resultaat
Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschade bureau gespecialiseerd in het claimen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met maar liefst 10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Voor u heeft dit grote voordelen. Zo kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus.

Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade door

Een mountainbike ongeluk

Bent u op de mountainbike aangereden door een auto of fietser? Onze letselschade juristen helpen u volledig kosteloos bij het verhalen van uw letselschade.