Contact opnemen

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Ongevallen
Ongeval in de bouw

Het aantal ongevallen in de bouw is in 2018 met 3,5% toegenomen. Ook waren er in hetzelfde jaar 20 dodelijke slachtoffers in de bouw te betreuren.

Het aantal ongevallen neemt de laatste jaren toe en dat is een zorgelijke tendens. Met deze schokkende cijfers staat de bouw (opnieuw) te boek als de onveiligste sector!

Bovenstaande cijfers zijn afkomstig van het Ministerie SZW. Uit dit rapport blijkt ook dat de meeste bedrijfsongevallen in de bouw zich voordoen door:

 • Een val van minder dan 2,5 meter hoogte
 • Een val van meer dan 2,5 meter hoogte
 • Verstappen
 • Een wegschietend voorwerp
 • Een ongeval op de opslag, werkplaats of werf
 • Een fout van een collega
 • Onveilig materiaal

Is u zelf een bedrijfsongeval in de bouw overkomen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding van uw letselschade. Uw werkgever is namelijk bijna altijd aansprakelijk voor een ongeval op de bouw. Bijna iedere werkgever in de bouw is verzekerd voor ongevallen van haar medewerkers. Uw letselschade wordt dan ook vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar.

Op grond van de wet moet u bewijzen dat u tijdens het werk in de bouw en bedrijfsongeval is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Hierbij een aantal adviezen al u op de bouw een bedrijfsongeluk is overkomen:

 • Meld bij uw direct leidinggevende dat u een bedrijfsongeval is overkomen.
 • Vraag of collegaโ€™s het ongeval gezien hebben en of ze een getuigenverklaring willen opstellenโ€™.
 • Ga direct na het ongeval naar uw huisarts of de spoedeisende hulp. Het door u opgelopen letsel staat dan op papier!
 • Neem contact op met uw letselschade specialist van Letselschade Kompas

Zodra u contact met ons opneemt schakelen wij voor u een letselschade advocaat in van ons kantoor. Deze letselschade specialist gaat direct voor u aan de slag en verhaalt kosteloos uw letselschade voor u.

Bent u als zzpโ€™er op de bouw aan het werk? Dan geniet u dezelfde bescherming als uw collega in loondienst. Uw opdrachtgever is dan aansprakelijk voor uw letselschade ware hij uw werkgever. Ook als u zzpโ€™er in de bouw bent kunnen wij u dus kosteloos helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval in de bouw? Neemt u dan contact met ons op viaย 0800 278 46 26ย of mail ons. Wij helpen u graag!

Bij je thuis of op locatie
Binnen 24 uur geholpen
โ‚ฌโ‚ฌ Geheel kosteloos

Wij zijn erg flexibel en operationeel in heel Nederland. Zo kunnen wij bij u thuis, of bij ons op locatie komen. Wij beschikken over een aantal divers gelegen afspraaklocaties in heel Nederland. Liever thuis? Geen enkel probleem!

Wij kunnen u binnen 24 uur van dienst zijn door een intake in te plannen, deze kunnen wij geheel vrijblijvend en bovendien kosteloos met u inplannen, bij ons of op locatie.

Een vraag die wij vaak vragen is hoe het kan dat een letselschade advocaat gratis kan werken voor een letselschadeslachtoffer. Dit komt omdat wij onze rechtsbijstand verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Daarom betaalt u dus gegarandeerd niks voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten
Ongeval
In de bouw

Is u zelf een bedrijfsongeval in de bouw overkomen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding van uw letselschade. Uw werkgever is namelijk bijna altijd aansprakelijk voor een ongeval op de bouw. Bijna iedere werkgever in de bouw is verzekerd voor ongevallen van haar medewerkers. Uw letselschade wordt dan ook vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar.