Ongeval in de bouw

Het aantal ongevallen in de bouw is in 2018 met 3,5% toegenomen. Ook waren er in hetzelfde jaar 20 dodelijke slachtoffers in de bouw te betreuren.

Het aantal ongevallen neemt de laatste jaren toe en dat is een zorgelijke tendens. Met deze schokkende cijfers staat de bouw (opnieuw) te boek als de onveiligste sector!

Bovenstaande cijfers zijn afkomstig van het Ministerie SZW. Uit dit rapport blijkt ook dat de meeste bedrijfsongevallen in de bouw zich voordoen door:

– Een val van minder dan 2,5 meter hoogte
– Een val van meer dan 2,5 meter hoogte
– Verstappen
– Een wegschietend voorwerp
– Een ongeval op de opslag, werkplaats of werf
– Een fout van een collega
– Onveilig materiaal

Is u zelf een bedrijfsongeval in de bouw overkomen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding van uw letselschade. Uw werkgever is namelijk bijna altijd aansprakelijk voor een ongeval op de bouw. Bijna iedere werkgever in de bouw is verzekerd voor ongevallen van haar medewerkers. Uw letselschade wordt dan ook vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar.

Op grond van de wet moet u bewijzen dat u tijdens het werk in de bouw en bedrijfsongeval is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Hierbij een aantal adviezen al u op de bouw een bedrijfsongeluk is overkomen:

 • Meld bij uw direct leidinggevende dat u een bedrijfsongeval is overkomen.
 • Vraag of collega’s het ongeval gezien hebben en of ze een getuigenverklaring willen opstellen’.
 • Ga direct na het ongeval naar uw huisarts of de spoedeisende hulp. Het door u opgelopen letsel staat dan op papier!
 • Neem contact op met uw letselschade specialist van Letselschade Kompas

Zodra u contact met ons opneemt schakelen wij voor u een letselschade advocaat in van ons kantoor. Deze letselschade specialist gaat direct voor u aan de slag en verhaalt kosteloos uw letselschade voor u.

Bent u als zzp’er op de bouw aan het werk? Dan geniet u dezelfde bescherming als uw collega in loondienst. Uw opdrachtgever is dan aansprakelijk voor uw letselschade ware hij uw werkgever. Ook als u zzp’er in de bouw bent kunnen wij u dus kosteloos helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval in de bouw? Neemt u dan contact met ons op via 0800 278 46 26 of mail ons. Wij helpen u graag!

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.