Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Betrouwbare letselschade advocaat inschakelen

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeluk en hierdoor schade lijdt, dan kunt u waarschijnlijk letselschade claimen. Want na een aanrijding of ongeluk op het werk maakt u kosten of bent u zelfs arbeidsongeschikt geraakt. Het is dan fijn als een betrouwbare letselschade advocaat u helpt bij het verhalen van uw letselschade.

Wat is een betrouwbare letselschade advocaat?

Letselschade claimen is specialistenwerk. Vaak geeft u het verhalen van letselschade dan ook uit handen van een belangenbehartiger. Maar hoe weet u nu of de advocaat die u kiest ook de beste letselschade advocaat is en, ook belangrijk, een betrouwbare letselschade advocaat is?

Voor het verhalen van letselschade kunt u kiezen voor diverse soorten belangenbehartigers:

 • LSA advocaten
 • advocaten die zich bezighouden met letselschade
 • letselschade juristen aangesloten bij het NIVRE
 • niet aangesloten letselschade juristen
Een betrouwbare letselschade advocaat kiezen

Er zijn dus nogal wat keuzes. Maar wat is nu de beste keuze en waaraan moet een betrouwbare letselschade advocaat voldoen?

In Nederland zijn er een aantal advocaten die zich hebben gespecialiseerd in het claimen van letselschade na bijvoorbeeld een kop-staart botsing of arbeidsongeluk. Deze letselschade advocaten hebben zich verenigd in de Vereniging van Letselschade Advocaten.

Om lid te mogen worden van de LSA moet een letselschade advocaat een speciale opleiding volgend en dient deze belangenbehartiger ten minste 7 jaar ervaring te hebben in het verhalen van letselschade. Maar een LSA- advocaat is ook aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Een LSA advocaat is dus een echte specialist en mag zich gerust de beste letselschade advocaat van Nederland noemen. Ook staat deze persoon onder controle van de Orde van Advocaten en kan deze dan ook zeker een betrouwbare letselschade advocaat genoemd worden.Bij ons vindt u 3 LSA advocaten die u kunnen bijstaan bij uw letselschadeclaim.

LSA advocaat en Nivre expert

Een LSA advocaat is dus een betrouwbare letselschade advocaat. Daarnaast zijn er NIVRE experts. Dit zijn letselschade juristen. Deze dienen te voldoen aan opleidingsvereisten van het NIVRE. Ook staan zij onder toezicht van het NIVRE.

Bij ons letselschade bureau werken zowel LSA advocaten als NIVRE juristen.

Contact met een betrouwbare letselschade advocaat

Wilt u gratis juridische hulp van een betrouwbare letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons letselschadekantoor op. Bij ons vindt u ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaten die alles op alles zetten om uw schade maximaal te verhalen.

U vindt ons letselschade bureau op steeds meer plaatsen door heel Nederland. Inmiddels hebben wij 15 locaties door heel Nederland en zijn wij dus altijd in de buurt. Maar een afspraak met 1 van onze medewerkers kan ook gewoon bij u thuis plaatsvinden, waar in Nederland u ook woont.

Heeft u vragen over uw letselschadezaak? Bent u recentelijk aangereden of is u een bedrijfsongeval overkomen en wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag en verhalen uw letselschade geheel kosteloos op de aansprakelijke persoon doe diens schadeverzekering.

Bel voor een gratis intake of een letselschade advies 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

NIEUW: 's avonds en in het weekend kunt u via whatsapp direct in contact komen met een betrouwbare letselschade advocaat van ons kantoor. U vindt de button rechtsonder op deze pagina.

Wat doet een betrouwbare letselschade advocaat?

Schakelt u een betrouwbare letselschade advocaat van ons letselschadebureau in, dan verzorgen wij alles voor u. Van het onderzoeken van de aansprakelijkheid tot het onderhandelen over de hoogte van uw schadevergoeding.

Dit is wat een letselschade advocaat van ons letselschadekantoor allemaal voor u doet:

 • wij beginnen door te onderzoeken wie wij voor uw letselschade kunnen aanspreken
 • de tegenpartij of diens letselschadeverzekering wordt aansprakelijk gesteld door middel van een aansprakelijkheidsbrief
 • er wordt door uw betrouwbare letselschade advocaat na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op de schadevergoeding gevorderd
 • een schadestaat wordt opgesteld met daarom alle schadeposten die op uw situatie van toepassing zijn, zoals inkomensschade, medische kosten en smartengeld
 • uw letselschade advocaat onderhandelt met de letselschade jurist van de tegenpartij over de hoogte van de schadevergoeding
 • de slotbetaling van uw letselschadevergoeding wordt geclaimd op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering
Wanneer heb je recht op schadevergoeding?

Iedereen kan een ongeluk overkomen, maar dit betekent niet automatisch dat je recht op schadevergoeding hebt. Maar wanneer heb je dan recht op schadevergoeding? Dit is vaker dan je denkt!

Bij een kettingbotsing of voorrangsfout van een andere bestuurder staat de aansprakelijkheid snel vast en heeft u recht op een schadevergoeding. Maar wist u dan u als voetganger of fietser ook recht op schadevergoeding heeft als u zelf een verkeersfout maakt? Dit komt omdat u volgens de wet een "kwetsbare verkeersdeelnemer" bent. De enige voorwaarde is dat u als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuit bent.

Een ongeluk kan u ook op het werk overkomen. Maar wanneer heb je recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval? Dit is het geval als er sprake is van schending van de zorgplicht door de werkgever. Dit is het geval als:

 • U niet veilig met machines of gereedschap kunt werken
 • Er onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen zijn
 • De instructies over hoe het werk uit te oefenen niet schriftelijk gegeven zijn
 • Het toezicht op de werkzaamheden onvoldoend is

 

Tenslotte is er recht op een schadevergoeding bij een hondenbeet en als u valt door een gebrekkige weg, zoals een omhoog staande stoeptegel. In het geval van een hondenbeet kunt u de hondenbezitter aansprakelijk stellen. Als gevolg van een val over straat of op de weg kunt u de provincie of gemeente aansprakelijk stellen.

Bespreek uw situatie met een letselschade advocaat

Bent u op zoek naar een betrouwbare letselschade advocaat waaraan u uw letselschadezaak voor wilt leggen? Of bent u op zoek naar kosteloze rechtsbijstand voor het verhalen van uw letselschade? Neen dan contact met ons op!

Bel voor vragen of het maken van een afspraak 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland