Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade en bijstandsuitkering

Een auto ongeluk omdat u van achteren aangereden bent, een hondenbeet of een bedrijfsongeval. Indien u slachtoffer bent van een schade- evenement, dan kunt u vaak een letselschade vergoeding claimen.

In het geval van een bijstandsuitkering mag u vaak geen ander inkomen hebben, maar hoe zit het nu met letselschade en een bijstandsuitkering? Moet er verrekening plaatsvinden of mag u de volledige schadevergoeding houden? U leest het op deze pagina.

Is u een ongeluk overkomen en lijdt u hierdoor schade? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade verhalen.

Schadevergoeding letselschade en bijstandsuitkering

Een schadevergoeding bij letselschade bestaat uit diverse categorieën:

 

In het geval van letselschade en een bijstandsuitkering mag u vaak niet de volledige schadevergoeding ontvangen. Welke schadevergoeding u mag houden hangt vaak af van de gemeente waarin u woont. Zo heeft iedere gemeente beleid over wat u van een letselschadevergoeding bij een bijstandsuitkering mag houden.

Voor zover een letselschadevergoeding ziet op gemaakte kosten, worden deze kosten vaak niet in mindering gebracht op de bijstandsuitkering. Het gaat immers om een vergoeding van reeds gemaakte kosten en niet om inkomen. De gemeente mag deze kosten in de regel dan ook niet verrekenen met uw bijstandsuitkering.

Bij een letselschadevergoeding en een bijstandsuitkering mogen gemaakte kosten dus niet verrekend worden. Dit deel van de schadevergoeding mag u houden.

Zijn er inkomsten naar uw bijstandsuitkering en kunt u dit werk niet langer verrichten, zoals een vrijwilligersvergoeding? In dit geval is het belangrijk dat uw belangenbehartiger contact zoekt met de gemeente om te bespreken of en zo ja in welke mate er een verrekening van de letselschadevergoeding met de bijstandsuitkering plaats zal vinden.

Onderdeel van een letselschadevergoeding is ook het smartengeld. Maar mag u deze schadevergoeding nu houden of dient deze letselschade met de bijstandsuitkering verrekend te worden?

Letselschadevergoeding smartengeld en bijstandsuitkering

Smartengeld is een vergoeding van het leed dat u door het ongeluk is aangedaan. Bent u gewond geraakt of zijn er klachten zoals whiplashklachten  ontstaan door ongeluk, dan heeft u recht op een smartengeldvergoeding.

Een smartengeldvergoeding is geen inkomen. Toch wordt door de gemeente deze vorm van een letselschade vergoeding verrekend met een bijstandsuitkering. Iedere gemeente heeft eigen beleid als het gaat om het verrekenen van een smartengeldvergoeding en een bijstandsuitkering. Er is namelijk sprake van beleidsvrijheid.

Wilt u weten wat uw rechten zijn bij letselschade en een bijstandsuitkering? Neemt u dan contact op met ons team van letselschadespecialisten. Wij helpen u graag en altijd geheel kosteloos.

Letselschade melden bij bijstandsuitkering

In bijna iedere gemeente bestaat er een meldingsplicht als u een letselschade vergoeding en tegelijkertijd een bijstandsuitkering ontvangt. De meldplicht is bedoeld om te onderzoeken of u uw schadevergoeding mag houden of dat er een (gedeeltelijke) verrekening plaats dient te vinden.

Meldt u het verkrijgen van een letselschade uitkering niet aan de bijstand? Dan kunt u uw bijstandsuitkering verliezen of er wordt een korting toegepast. Vertel het uw letselschade jurist daarom altijd als u een bijstandsuitkering ontvangt.

Gratis hulp van een belangenbehartiger

Een vergoeding van letselschade en een bijstandsuitkering vereist deskundigheid op dit gebied. U wilt immers voorkomen dat de uitkeringsinstantie uw uitkering kort of zelfs stopzet. Daarom is het belangrijk dat u bij letselschade en een bijstandsuitkering de hulp inschakelt van een ervaren en deskundige belangenbehartiger.

Bij ons letselschadebureau hebben wij jarenlanger ervaring in het verhalen van letselschade als gevolg van een ongeval. Daarnaast weten wij precies wat te doen bij letselschade en een bijstandsuitkering.

Wist u dat wij u kosteloos kunnen helpen bij letselschade? In de wet is namelijk opgenomen dat de kosten van een letselschade jurist vergoed dienen te worden door de schadeverzekering van de aansprakelijke persoon.

Wilt u ook kosteloze rechtsbijstand na een ongeluk? Onze letselschade juristen verhalen uw letselschade 100% kosteloos na een verkeersongeluk, ongeluk op het werk of hondenbeet. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

 

 

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland