Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Schadevergoeding claimen

Er is u een ongeluk overkomen  en hierbij bent u gewond geraakt. U heeft dan veelal recht op een letselschade vergoeding. Deze pagina gaat over letselschade claimen. Waar bestaat schadevergoeding uit en wie heeft recht op een schadevergoeding bij letsel? Een antwoord op deze en vele andere vragen leest u hier!

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Letselschade claimen na een ongeluk

U kunt zonder uw schuld opeens betrokken zijn bij een aanrijding of een bedrijfsongeval. Of u wordt gebeten door een hond bij het wandelen of fietsen. Raakt u hierbij gewond, dan is er sprake van letsel. Voor de behandeling hiervan maakt u kosten, maar u kunt ook arbeidsongeschikt raken of een studievertraging oplopen. Daarom wilt u een vergoeding van letselschade claimen.

Letselschade claimen is niet eenvoudig. Want wie is aansprakelijk en hoe stel je een aansprakelijkstelling op?Kiest u voor een letselschade jurist of letselschade advocaat van Letselschade Kompas, dan nemen wij het letselschade claimen voor u uit handen. Wij stellen de aansprakelijke persoon aansprakelijk en zorgen direct voor een voorschot op uw letselschade. Ook stellen wij een schadestaat op waar alle letselschade bedragen opstaan en zorgen wij dat deze maximaal vergoed worden. Maar welke letselschade bedragen vallen er eigenlijk onder een letselschade vergoeding?

Letselschade bedragen claimen

 

Een letselschade claim bestaat uit alle kosten die u maakt en uit letselschade bedragen als inkomensschade, pensioenschade en een studievertraging. Daarnaast is er recht op smartengeld. Een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan bij bijvoorbeeld een kop-staartbotsing, arbeidsongeval of hondenbeet.

De meest bekende materiële letselschade bedragen zijn:

 1. inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 2. pensioenschade
 3. studievertraging
 4. medische kosten
 5. reiskosten
 6. kosten voor huishoudelijke hulp
 7. verzorgingskosten en verpleegkosten
Wat is smartengeld?

 

Al deze letselschade bedragen hebben gemeen dat ze op geld waardeerbaar zijn. Bij smartengeld is dit niet het geval. Smartengeld is een vergoeding voor al het leed en smart wat u is aangedaan door een ongeluk. Bijvoorbeeld omdat u aan een aanrijding whiplashklachten heeft overgehouden. Smartengeld is dan een vergoeding voor de nekpijn, de angstklachten en het verdriet dat u aan het ongeluk over heeft gehouden.

Smartengeld berekenen is niet eenvoudig. Want hoe bepaal je een schadevergoeding voor pijnklachten, verdriet of psychische klachten? Met andere woorden, hoe ga je deze letselschade claimen?

Smartengeld of ook wel immateriële schade claimen gebeurt door gebruik te maken van de smartengeld gids van de ANWB. Hierin staan duizenden gerechtelijke uitspraken over smartengeld. Uw smartengeldvergoeding wordt vastgesteld door te zoeken in de smartengeld gids naar een situatie die op uw ongeluk lijdt.

Wilt u uw smartengeld berekenen? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij uw letselschade berekenen en bepalen ook direct de hoogte van het smartengeld. Vervolgens gaan wij kosteloos uw letselschade claimen op de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekering.

De aansprakelijkheidsbrief bij letselschade claimen

Letselschade claimen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat wat voor ongeluk u is overkomen en wanneer het ongeluk is gebeurd. Verder staat er in deze letselschade claim:

 1. het letsel dat u heeft opgelopen
 2. de schade die u hierdoor lijdt
 3. het verzoek de letselschade te vergoeden
 4. een stuiting van de verjaring

 

Neemt u een letselschade specialist van Letselschade Kompas in de arm, dan stellen wij de aansprakelijkstelling voor u op.  Wij helpen u daarnaast bij het letselschade claimen. Wij stellen een schadestaat op, regelen direct een voorschot letselschade en discussiëren voor u met de letselschade verzekeraar. Zo zorgen wij ervoor dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.

Letselschade vergoeding aanrijding

 

Een aanrijding door niet verlenen van voorrang, een kettingbotsing door kijken op de mobiele telefoon of een eenzijdig ongeval door gladheid. U kunt gemakkelijk buiten uw schuld betrokken raken bij een aanrijding. Gelukkig heeft u dan wel bijna altijd recht op een schadevergoeding.

Bent u in de auto aangereden door een auto? Als u van achteren aangereden bent, dan is de vraag wie schuldig is bij de aanrijding. Het antwoord vinden wij in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Hierin staat dat bestuurder van auto's in staat moeten zijn de auto tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is. Het achterop rijdende voertuig is dus aansprakelijk bij een kop-staart botsing of kettingbotsing.

Bent u als fietser aangereden door een auto? Dan kunt u altijd letselschade claimen. De schuldvraag is alleen relevant voor het percentage van de schade die u vergoed krijgt. Bent u aangereden door een auto buiten uw schuld? Dan wordt de volledige schadevergoeding betaald. Bij eigen schuld aan het fietsongeluk is dit ten minste 50%

Bij kinderen tot 14 jaar en bij toepassing van de billijkheidscorrectie wordt (tot) 100% van de letselschadevergoeding betaald.

Affectieschade claimen na een ongeluk

Niet alleen het letselschadeslachtoffer heeft recht op een letselschadevergoeding. Per 1 januari 2019 hebben ook bij de Wet Affectieschade genoemde personen recht op een letselschadevergoeding die volledig bestaat uit smartengeld. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden:

 1. er is sprake van ernstig letsel of overlijden bij het letselschadeslachtoffer
 2. alleen kinderen, partners en ouders hebben recht op affectieschade.

 

Deze smartengeldvergoeding wordt affectieschade genoemd. Er is bij affectieschade recht op een bij het besluit vergoeding affectieschade vastgestelde schadevergoeding. Deze varieert tussen de € 12.500 en € 20.000 per persoon. Wilt u meer informatie over affectieschade of uw letselschade of affectieschade gratis laten verhalen door onze letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Een van onze letselschade specialisten neemt nog dezelfde dag contact met u op.

Contact met uw letselschade advocaat

Bij Letselschade Kompas heeft u het grote voordeel dat u altijd wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade in Nederland.

Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland. Met 15 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Neem daarom contact met ons op voor een intakegesprek bij ons op kantoor of bij u thuis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland