Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door aanrijding Utrecht

U heeft een aanrijding in Utrecht meegemaakt en hieraan letselschade overgehouden. Of het nu op de fiets aangereden bent, betrokken bent bij een auto ongeluk of aangereden door een bus of tram, in de meeste gevallen is er recht op schadevergoeding.

Bent u in aangereden in Utrecht? Onze letselschade advocaten helpen u graag en bijna altijd volledig kosteloos!

Wat te doen na een aanrijding in Utrecht?

U bent betrokken geraakt bij een aanrijding in Utrecht. Als u hieraan verwondingen en klachten hebt overgehouden, dan wilt u uiteraard uw schade vergoed hebben. Een letselschade jurist van ons letselschade bureau kan u hierbij helpen.

Letselschade claimen na een aanrijding in Utrecht is niet eenvoudig. Daarom adviseren wij u om altijd een schadeformulier in te vullen. Hierin kunt u aangeven wat er is gebeurd en wie schuldig is bij een aanrijding. Maar ook uw letsel en uw schade kunt u op het schade- aanrijdingsformulier kwijt. Laat u het schadeformulier ook door de tegenpartij ondertekenen, dan staat de inhoudt van het aanrijdingsformulier tussen partijen vast.

Naast het invullen van een schadeformulier is het van belang om getuigen om een verklaring te vragen en bij doorrijden na een aanrijding ter plaatse de politie te bellen!

Wat doet een letselschade advocaat in Utrecht voor mij?

Letselschade claimen is niet eenvoudig. U kunt echter gratis een letselschade jurist of letselschade advocaat in Utrecht inschakelen om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Kiest u voor een letselschade jurist in Utrecht van ons letselschadebureau, dan regelen wij alles voor u, van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het onderhandelen met de schadeverzekeraar over de hoogte van uw schadevergoeding. Maar ook regelen onze letselschade specialisten een voorschot op uw letselschade zodra de aansprakelijkheid erkend is.

Letselschade Kompas is onderdeel van een groot en bekend advocatenkantoor in Utrecht. Indien nodig schakelen wij een letselschade advocaat in Utrecht voor u in, volledig kosteloos!

Aanrijding in Utrecht met de auto

Jaarlijks gebeuren en duizenden auto ongelukken in Utrecht en omstreken. Soms is er alleen materiële schade, maar niet zelden is er ook sprake van letsel als gevolg van een aanrijding in Utrecht. De schade die hierbij geleden wordt is letselschade.

Van belang is dat in Nederland alle auto's verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid. Wordt u dus aangereden, bijvoorbeeld bij een kettingbotsing, dan kunt u altijd succesvol letselschade claimen. U kunt uw letselschade claim hierbij rechtstreeks bij de verzekeraar indienen.Was u als passagier betrokken bij een aanrijding in Utrecht? Dan is er altijd recht op een schadevergoeding. U kunt namelijk aanspraak maken op de 'Schuldloze derden regeling'. Uw letselschade jurist van ons kantoor helpt u graag bij het verhalen van uw letselschade.

Maakt u zelf een verkeersfout of bent u betrokken bij een eenzijdig ongeval? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op een letselschade uitkering vanuit uw schade inzittendenverzekering, afgekort een svi verzekering.

Een aanrijding in Utrecht op de fiets

Bent u als fietser aangereden in Utrecht? Dan is het belangrijk een onderscheid te maken tussen een aanrijding tussen fietsers en een fietsongeluk veroorzaakt door een auto.

In Nederland worden fietsers en voetgangers bijzonder goed beschermd door de wet en wel in artikel 185 Wegenverkeerswet. Artikel 185 wvw gaat over een ongeluk tussen een motorvoertuig en zogenaamde "zwakke verkeersdeelnemers". Wordt u als voetganger of fietser aangereden door een auto, dan ontvangt u altijd (een deel van) uw letselschade vergoed. De toedracht doet er daarbij niet toe.

De regeling van artikel 185 wvw ziet er als volgt uit:u bent aangereden in Utrecht op de fiets en het motorvoertuig is schuldig. U heeft dan recht op een volledige vergoeding van uw letselschadeals gevolg van een eigen verkeersfout overkomt u als fietser een aanrijding in Utrecht. Tenminste 50% van uw letselschade komt voor vergoeding in aanmerkingis uw kind tot 14 jaar aangereden? Dan wordt alle letselschade vergoed. De toedracht doet niet ter zake.

Aanrijding met de tram in Utrecht

Er gebeuren relatief veel aanrijdingen met de tram in Utrecht. Het kan dan zijn dat u door de tram aangereden in Utrecht wordt, of dat u als passagier in de tram zat toen deze aangereden werd.

Voor trams gelden bijzondere regels. Zo heeft een tram bijna altijd voorrang. Vindt er een aanrijding in Utrecht tussen een tram en auto plaats, dan is er meestal geen aansprakelijkheid aan de zijde van de trambestuurder.

Bij een aanrijding met de fiets is dat anders. Uw letselschade wordt dan altijd voor tenminste 50% vergoed.

Zat u in de tram toen deze betrokken was bij een aanrijding en bent u hierbij gewond geraakt? Viel u toen de tram hard remde? In al deze gevallen is het vervoersbedrijf gehouden uw letselschade te vergoeden. Dit op basis van de vervoersovereenkomst. Uw letselschade jurist of letselschade advocaat in Utrecht van ons kantoor helpt u hier graag bij.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland