Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen op bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Jaarlijks gebeuren er 200.000 bedrijfsongevallen met letsel of overlijden tot gevolg. In de meeste gevallen kunt u de letselschade of overlijdensschade verhalen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Op deze pagina vindt u er alle informatie over!

Waarom kiest u voor Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Letselschade verhalen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een letselschade claim indienen bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan in de volgende gevallen

 1. Een bedrijfsongeval door schending van de zorgplicht van een werkgever
 2. Een fout van een collega waarbij u letsel opgelopen heeft
 3. Wanneer u onder werktijd een verkeersongeval is overkomen en er geen verplichte verzekering is afgesloten

 

In al deze gevallen kunt u een letselschadeclaim indienen bij uw werkgever. Deze zal dan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in moeten schakelen. Bij het indienen van de schadeclaim en het laten verhalen van uw letselschade kunt u gratis gebruik maken van de juridische hulp van een letselschade jurist van ons letselschadebureau. Hoe dat kan? Wij leggen het u hier graag uit!

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de zorgplicht

Werkgevers dienen er voor te zorgen dat de kans op een bedrijfsongeval zo klein mogelijk is. Dit is een wettelijke verplichting en het niet voldoen aan deze zorgplicht brengt werkgeversaansprakelijkheid met zich mee.

De zorgplicht van de werkgever is opgenomen in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Hierin staat kort samengevat dat een werkgever er voor moet zorgen dat:

 1. bedrijfsmiddelen veilig gebruikt kunnen worden
 2. de werkplek zelf ook veilig is en er bijvoorbeeld geen gladde vloer is
 3. er duidelijke en schriftelijke veiligheidsinstructies zijn gegeven
 4. het toezicht op de werkzaamheden en het houden aan de veiligheidsinstructies wordt toegepast

 

Schending van de zorgplicht brengt aansprakelijkheid van de werkgever met zich mee. De meeste werkgevers zijn tegen aansprakelijkheid verzekerd. Deze verzekering wordt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering inschakelen bij fout collega

Soms kan een werkgever geen verwijt gemaakt worden van een bedrijfsongeval, maar is deze toch gehouden de letselschade van het slachtoffer te vergoeden. Dit wordt een risico aansprakelijkheid genoemd.

Risico aansprakelijkheid is er als een medewerker van de werkgever een fout maakt waardoor een derde letsel en schade oploopt. Dit kan een klant of leverancier zijn, maar ook een andere medewerker. Bijvoorbeeld omdat de ene medewerker per ongeluk een andere medewerker aanrijdt met een heftruck of hete thee over een collega heen laat vallen.

Ook letselschade veroorzaakt door een medewerker van een werkgeer wordt vergoed vanuit de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarbij komen zowel de materiële schade als het smartengeld voor vergoeding in aanmerking.

Letselschade door verkeersongeluk onder werktijd

Voor sommige beroepen bent u veel op de wet onder werktijd. Bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur of bezorger van pakketen of maaltijden. U loopt dan een vergroot risico op een verkeersongeluk dan andere medewerkers.

De Hoge Raad, Nederlands hoogste rechtsorgaan, heeft uitgemaakt dat op werkgevers een verplichting rust om medewerkers te verzekeren tegen letselschade als gevolg van een verkeersongeluk. Het dient dan wel te gaan om een aanrijding of eenzijdig ongeluk onder werktijd.

Is de werkgever niet verzekerd voor verkeersongevallen, dan is de werkgever aansprakelijk voor de letselschade die u als medewerker oploopt. In dit geval zal de werkgever de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in moeten schakelen.

Schadevergoeding eisen

Is de werkgever aansprakelijk voor de schade die u als gevolg van het bedrijfsongeval in Lijdt? Dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. De meeste werkgevers zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid door middel van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is dan ook deze verzekering die zorgt dat u schadeloos gesteld wordt.

Een schadevergoeding bij letselschade bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Onder materiële schade vallen:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • een studievertraging
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • kosten voor overname van huishoudelijke- en onderhoudstaken
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname

 

Naast deze materiële schade kunt u op grond van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook aanspraak maken op een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor het leed dat u door het arbeidsongeval is aangedaan, zoals pijnklachten, angstklachten en psychische problemen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en bedrijfsongevallenverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering betaalt alle schade die u door het arbeidsongeval hebt opgelopen. Daarnaast hebben een aantal werkgevers ook een bedrijfsongevallenverzekering. Maar wat is nu het verschil tussen beide verzekeringen?

De bedrijfsongevallenverzekering dekt niet alle schade, maar keert een letselschade uitkering uit afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit. Dit percentage wordt vermenigvuldigd met een verzekerd bedrag.

Een voorbeeld. Stel u komt lelijk ten val door een gebrekkige trap. Er is sprake van een percentage blijvende invaliditeit van 5% en er is een verzekerd bedrag van € 25.000,00. U ontvangt dan een letselschade uitkering van 5% x € 25.000,00 is € 1250,00.

Het behoeve geen betoog dat u met een bedrijfsongevallenverzekering veel slechter af bent dan bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waarbij de werkelijke letselschade vergoed wordt.

Contact met uw letselschade jurist

Ondervindt u klachten en beperkingen als gevolg van een bedrijfsongeval en wilt u uw letselschade verhalen op de werkgever? Wij onderzoeken de aansprakelijkheid en verhalen kosteloos de letselschade op bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Met meer dan 25 locaties door heel Nederland is er altijd een letselschade jurist van ons letselschadebureau in de buurt. Wij helpen u graag en altijd geheel kosteloos!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland