Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Nijmegen

Als u bij een ongeval in Nijmegen gewond bent geraakt en klachten heeft, dan is het fijn als u geholpen wordt door een letselschade advocaat in Nijmegen. Deze neemt het verhalen van de financiële gevolgen van een ongeval op zich en behartigt uw belagen tegenover de letselschade verzekeraar.

Bij Letselschade Kompas Brugman helpen wij u graag en altijd 100% kosteloos! Onze kosten verhalen wij met uw letselschade op de aansprakelijke persoon.

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Nijmegen

Zoekt u een letselschade advocaat in Nijmegen voor het verhalen van letselschade? Letselschade Kompas helpt graag. Onze letselschade specialisten staan aan uw zijde gedurende het gehele letselschade proces.

Wij werken altijd 100% kosteloos voor u bij het verhalen van letselschade na een ongeval. De rechtsbijstandskosten worden vergoed door de aansprakelijke partij of svi- verzekering!

Wat heeft een letselschade advocaat in Nijmegen te bieden?

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. U wordt daarom bij uw letselschade claim niet bijgestaan door een letselschade jurist, maar door een letselschade advocaat in Nijmegen.

Daarnaast hebben wij onze eigen medisch adviseur en een heel netwerk aan deskundigen op het gebied van arbeid, zorg en aanpassingen in woningen of van een auto.

Bij Letselschade Kompas kunnen wij u dus meer dan alleen adviseren op het gebied van letselschade. Wij zorgen ook dat u bij de juiste specialisten terecht kunt en adviseren u bij problemen op het werk of met overheidsinstanties. Zoals het UWV of de gemeente (WMO).

Letselschade advies van letselschade advocaat Nijmegen

Wilt u een vrijblijvend letselschade advies? Heeft u vragen het verhalen van letselschade of wilt u een second opinion van uw lopende letselschade dossier? Uw letselschade advocaat in Nijmegen helpt u graag.

Uiteraard bent u van harte welkom op onze afspraak locatie in Nijmegen:

 1. Jonkerbosplein 52, 6534 AB Nijmegen

Maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of een intakegesprek. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Wat doet een letselschade advocaat in Nijmegen?

Letselschade claimen is een ingewikkeld proces. En dan heeft u ook nog een letselschade jurist van een verzekeraar tegenover u. Dit is een ongelijke strijd! De verzekeraar heeft immers veel kennis van het letselschade recht.

Zonder de juiste hulp ontvangt u vaak niet waar u recht op heeft na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Schakelt u een letselschade advocaat in Nijmegen in, dan staat u sterk. Wij weten immers precies waar u recht op heeft en hoe ervoor te zorgen dat u een eerlijke letselschade vergoeding ontvangt.

Wij staan u bij tijdens het volledige letselschade traject. Dit houdt in dat wij:

Wat is letselschade?

U lijdt schade door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Maar wat is letselschade eigenlijk?

Letselschade is de schade die u na een ongeluk lijdt omdat u daarbij gewond bent geraakt. Een letselschade vergoeding bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd.

De hoogte van een letselschade vergoeding hangt af van diverse factoren. De belangrijkste zijn

 1. de ernst van het letsel,
 2. de duur van het letsel en of er al dan niet sprake is van blijvend letsel.
 3. gevolgen van het letsel
 4. looptijd van de schade

Uit welke letselschade bedragen bestaat een schadevergoeding?

Letselschade bestaat uit veel soorten schadeposten. Uw letselschade advocaat in Nijmegen onderzoekt samen met u welke letselschadeposten in uw geval van toepassing zijn.

De belangrijkste letselschade bedragen zijn:

 • Schade door arbeidsongeschiktheid (inkomensschade)
 • Het eigen risico
 • Eigen bijdragen medicijnen
 • Medische hulpmiddelen
 • Facturen van behandelaars
 • Reiskosten
 • (Extra) kinderopvang
 • Hulp in het huishouden
 • Studievertraging
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Kosten gemaakt in het ziekenhuis (tv, parkeerkosten)
 • Smartengeld

 

Bent u gewond geraakt bij het ongeluk? Dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding. De aard en ernst van het letsel maakt niet uit. Zowel bij een whiplash, een breuk of hersenletsel is er recht op smartengeld.

Verschil kop-staart botsing en kettingbotsing

Een aanrijding in Nijmegen bestaat vaak uit een voorrangsfout, kettingbotsing of kop- staart botsing. Maar wat is een kop-staart botsing eigenlijk en wat is een kettingbotsing?

Het verschil tussen beide is dat bij een kop-staart botsing er 2 auto’s betrokken zijn. Bij een kettingbotsing zijn ten minste 3 auto’s bij het auto ongeluk betrokken.

Is iemand bij u achterop gereden bij een kop-staart botsing of kettingbotsing? Dan is op grond van artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens het voertuig dat achter op is gereden aansprakelijk voor de schade die u door de aanrijding lijdt.

Letselschade na een achterop aanrijding kan direct bij de WAM- verzekeraar van de tegenpartij verhaald worden. Uw letselschade advocaat in Nijmegen gaat uw letselschade claimen op deze verzekeraar en zorgt ervoor dat u een maximale letselschade vergoeding ontvangt.

Schade inzittendenverzekering (SVI)

Er is niet altijd een aansprakelijke partij bij een verkeersongeval. Dit is het geval als u betrokken bent bij een eenzijdig auto ongeluk of als uw zelf schuldig bent aan een aanrijding.

In beide gevallen is er geen tegenpartij om aansprakelijk te stellen. Veel autobezitters hebben naast de verplichte WAM verzekering echter ook een vrijwillige schade inzittenden verzekering (SVI) afgesloten.

Op grond van de svi verzekering heeft u recht op een letselschade vergoeding. De toedracht maakt daarbij niet uit, dus zowel bij een eenzijdig ongeluk als bij het zelf veroorzaken van een aanrijding is er recht op een letselschadevergoeding.

De svi verzekering geldt voor de bestuurder en zijn of haar passagiers. Bij een scooter of motor heet deze verzekering de schade opzittende verzekering. Uw letselschade advocaat in Nijmegen van ons letselschadebureau adviseert u graag bij het verhalen van letselschade na een aanrijding.

Als fietser aangereden in Nijmegen

Als u als fietser aangereden bent door een fietser of ander motorvoertuig, dan kunt u altijd letselschade claimen. Ook als u door rood licht gereden bent of geen voorrang verleend hebt. Dit is opgenomen in artikel 185 Wegenverkeerswet.

De enige voorwaarde voor toepassing van artikel 185 Wegenverkeerswet is dat u als fietser aangereden door auto bent of door een ander motorvoertuig. U ontvangt dan ten minste 50% van uw letselschade vergoed en met de billijkheidscorrectie kan dit oplopen tot 100%!Is uw kind als fietser aangereden door een auto? Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd alle schade die zij door een aanrijding lijden vergoed!

Letselschade door een bedrijfsongeval in Nijmegen

Er is u op het werk een ongeval overkomen. Als er sprake is van een bedrijfsongeval, dan is er recht op een letselschadevergoeding. Maar wat is een bedrijfsongeval eigenlijk?

Van een bedrijfsongeval wordt gesproken als u tijdens de uitvoering van uw werk gewond raakt, bijvoorbeeld door een gebrekkige zaak (machine, steigerongeval) of omdat u een heftruckongeluk overkomt. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Een werkgever moet er voor zorgen dat u in de uitoefening van uw werk geen ongeval kan overkomen. Raakt u toch gewond door een bedrijfsongeval? Dan heeft u recht op een compensatie van uw schade als er sprake is van een schending van de zorgplicht werkgever.

De zorgplicht werkgever is geschonden als:

 • machines en gereedschap gebrekkig is
 • er onvoldoende toezicht is op het werk
 • schriftelijke instructies ontbreken
 • u geen veiligheidskleding krijgt

 

In al deze gevallen is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid en kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Maar ook als de werkgever zijn zorgplicht niet geschonden heeft, kan er sprake zijn van werkgeversaansprakelijkheid:

 • letselschade veroorzaakt door een fout van een collega
 • als u onder werktijd een verkeersongeluk is overkomen.

 

Is u een ongeval op het werk overkomen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Nijmegen. Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade 100% kosteloos werkgever.

Gebeten door een hond in Nijmegen

Bij een hondenbeet kunt u de hondenbezitter aansprakelijk stellen. Dit staat in artikel 6:179 BW. Hierin is opgenomen dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier veroorzaakt aan zaken, maar ook aan personen.

Bij letselschade omdat u door een hond gebeten bent kunt u dus de eigenaar van de hond een aansprakelijkstelling sturen.

Bent u gebeten door een hond? Onze letselschade advocaten in Nijmegen helpen u graag bij een hondenbeet. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op. Ook voor als u aangereden bent of een bedrijfsongeval is overkomen!

Contact met de beste letselschade advocaat in Nijmegen

Lijdt u letselschade in Nijmegen door een aanrijding of een eenzijdig verkeersongeluk? Bent u gewond geraakt door een hondenbeet of zijn er verwondingen en klachten als gevolg van een ongeluk op het werk? Schakel dan een letselschade advocaat in Nijmegen van ons letselschadebureau in.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland