Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Breda?

Als u na een ongeluk op zoek bent naar een belangenbehartiger voor het verhalen van uw letselschade, dan wilt u deze dicht bij huis. U bent bij ons dan aan het juiste adres. Ons letselschadebureau heeft onder andere een afspraak locatie in Tilburg aan de Hart van Brabantlaan 12-14. Minder dan een half uur rijden van Breda.

Uiteraard bent u van harte welkom bij onze letselschade advocaten in Tilburg, maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een gratis letselschade advies en uitgebreide intake. U kunt dus gewoon vanuit huis aan ons vertellen wat u is overkomen en welke schade u hierdoor lijdt.

Onze letselschade juristen en letselschade advocaten in Breda werken altijd volledig kosteloos voor u. Dit kunnen wij voor u doen omdat ons letselschadebureau de kosten die wij maken op de tegenpartij verhalen. Hierbij ligt het incassorisico bij ons, u betaalt dus nooit voor onze dienstverlening!

Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau. Wij zijn een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren. Daarom wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade van een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Breda? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en een van onze letselschade experts neemt contact met u op.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Breda

Helaas is er veel onwetendheid over de kosten die gemaakt worden in een letselschadezaak. Veel mensen denken nog altijd dat een letselschade advocaat veel geld kosten. Wij krijgen dan ook vaak de vraag: "wat kost een letselschade advocaat."

Wat veel mensen niet weten is dat in Nederland de vergoeding van kosten van rechtsbijstand in letselschade dossiers wettelijk geregeld is en wel in artikel 6:96 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.

Op basis van voornoemd wetsartikel maken de kosten van rechtsbijstand in letselschadezaken deel uit van de schade. Met andere woorden, u kunt de tegenpartij aansprakelijk stellen voor deze kosten. Omdat de meeste aansprakelijke personen verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, worden de kosten van rechtsbijstand meestal volledig vergoed door de letselschadeverzekering. Daarom betaalt u dus nooit voor de hulp van een letselschade advocaat in Breda. De enige voorwaarde is dat er een aansprakelijke partij is.

Soms kan er niemand aansprakelijk gesteld worden, bijvoorbeeld bij een eenzijdig ongeluk of na doorrijden na een aanrijding. Maar het kan ook zo zijn dat iemand zelf een aanrijding veroorzaakt.

Ook in deze situaties kan er recht op schadevergoeding zijn, namelijk als er een svi- verzekering is afgesloten. Op grond van deze verzekering worden ook vaak de advocaatkosten betaald.

Er zijn helaas nog steeds letselschade bureaus die werken op basis van no cure no pay. Wij adviseren hier nooit mee akkoord te gaan. Als er een aansprakelijke partij is heeft u immers recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Breda.

Schadevergoeding letselschade claimen

Als u betrokken bent bij een kop-staart botsing, een bedrijfsongeval of een hondenbeet, dan is het logisch dat u een schadevergoeding voor uw letselschade wilt claimen. Maar hoe claim je een schadevergoeding bij letselschade?

Schakelt u een letselschade advocaat in Breda van ons kantoor in, dan zullen wij uiteraard het gehele letselschade traject voor u uit handen nemen. Dat is wel zo prettig, want u wilt zich uiteraard volledig kunnen richten op een maximaal herstel.

De eerste stap bij een schadevergoeding voor letselschade claimen is dat uitgezocht moet worden wie aansprakelijk is. Vervolgens gaan wij de tegenpartij aansprakelijk stellen, dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Is er een erkenning van aansprakelijkheid, dan wordt er een schadestaat opgesteld met daarom alle letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Welke schadeposten onderdeel uitmaken van een letselschade vergoeding leest u hieronder.

Uiteindelijk wordt met de letselschade verzekeraar onderhandeld over de hoogte van de schadevergoeding en ontvangt u de letselschadevergoeding op uw bankrekening.

Welke letselschade bedragen vallen onder mijn schadevergoeding?

Onder een letselschade vergoeding vallen veel verschillende soorten letselschade bedragen. Welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen hangt af van uw persoonlijke situatie. In ieder geval is er altijd recht op smartengeld bij letsel, dit is een vergoeding voor de pijn en het psychisch leed dat u door het ongeluk lijdt.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie vallen de volgende letselschade bedragen onder de schadevergoeding:

 • loonschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • schade door een studievertraging
 • medische kosten als het eigen risico
 • reiskosten
 • (extra) kinderopvang
 • hulp in het huishouden
 • mantelzorg
 • kosten voor medicijnen en medische hulpmiddelen
 • reparatiekosten en vervangingskosten van een telefoon, fiets of kleding
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis

 

of bel direct

0800-27 84 626

Wat te doen bij een aanrijding?

Het gebeurt dagelijks. Iemand die met zijn telefoon bezig is en hierdoor niet op het verkeer let met als gevolg een kop-staart botsing. Of tekort afstand houden waardoor er in de file een kettingbotsing ontstaat. Als gevolg hiervan kunt u letsel oplopen. Voor het claimen van letselschade is het echter de vraag wat te doen bij een aanrijding?

Een aantal zaken zijn van belang als u bent aangereden. Op u rust namelijk de bewijslast dat de tegenpartij schuldig aan een aanrijding is. Daarom is het volgende van belang:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • laat het schade-aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij tekenen
 • vraag getuigen om gegevens zodat u om een getuigenverklaring kunt vragen
 • laat uw letsel direct na het ongeluk beoordelen door een arts. Dit is helemaal belangrijk bij whiplash klachten
 • schakel een letselschade advocaat in Breda in voor hulp bij uw letselschade claim

Gebeten door een hond

Bent u gebeten door een hond? Op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek is de bezitter van een dier aansprakelijk voor uw letselschade. Het is dus de hondenbezitter die uw letselschade na een hondenbeet moet vergoeden.

Helaas bestaat er geen verplichte verzekering voor bezitters van dieren. Daarom is het belangrijk dat u altijd navraagt of er een AVP- verzekering is of een WA-verzekering. In deze gevallen wordt de letselschadevergoeding namelijk door de aansprakelijkheidsverzekering betaald.

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Uw letselschade advocaat in Breda neem dan direct contact met u op.

of bel direct

0800-27 84 626
Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Breda

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Breda? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.