Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Breda

Iemand die niet oplet en bij u achterop rijdt. Een ongeluk op het werk of een hondenbeet terwijl u in het stadspark Valkenberg loopt. Een ongeluk kan u zomaar gebeuren en vaak is een ander hiervoor aansprakelijk.

Lijdt u letselschade door toedoen van een ander, dan is het fijn als een letselschadeadvocaat in Breda u helpt bij de verhalen van uw letselschade.

Onze ervaren en deskundige letselschade advocaten in Breda helpen u graag bij uw letselschadeclaim en altijd 100% kosteloos.

Waar vind ik een letselschade advocaat in Breda?

Een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet brengt veel zorgen met zich mee. U bent gewond, kunt misschien uw werk en/ of huishouden niet uitvoeren en staat onder behandeling van een arts of fysiotherapeut. En daarnaast maakt u ook nog eens kosten. Dan is het fijn als een letselschade advocaat in Breda de financiële zorgen uit handen kunt nemen.

Letselschadebureaus vindt u door heel Nederland. Maar u heeft waarschijnlijk het liefst een letselschade advocaat in Breda en omstreken zelf. Dan bent u bij ons letselschadebureau aan het juiste adres.

Onze letselschade advocaten werken in Breda en omstreken. Daarnaast komen wij gewoon bij u thuis voor een uitgebreide intake. Hierin bespreken wij wat u is overkomen en welke verwondingen en klachten u hieraan heeft overgehouden. Vervolgens gaat uw letselschade advocaat in Breda direct voor u aan het werk om uw letselschade te verhalen op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Breda

Helaas is er veel onwetendheid over de kosten die worden gemaakt in een letselschadezaak. Veel mensen denken nog altijd dat een letselschade advocaat in Breda veel geld kost. Wij krijgen dan ook vaak de vraag: "wat kost een letselschade advocaat ."

Wat veel slachtoffers van een ongeluk niet weten is dat in Nederland de vergoeding van kosten voor rechtsbijstand in letselschadedossiers wettelijk is geregeld en wel in artikel 6:96 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.

Op basis van voornoemd wetsartikel maken de kosten van rechtsbijstand in letselschadezaken deel uit van de schade. Met andere woorden, u kunt de tegenpartij aansprakelijk stellen voor deze kosten. Dit doet uw letselschade advocaat in Breda uiteraard voor u.

Omdat de meeste aansprakelijk gestelde personen verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, worden de kosten van rechtsbijstand meestal volledig vergoed door de letselschadeverzekering. Daarom betaalt u dus nooit voor de hulp van een letselschade advocaat in Breda van ons letselschade bureau.

De enige voorwaarde voor gratis rechtsbijstand bij letselschade is dat er een aansprakelijke partij is. Soms kan er niemand aansprakelijk gesteld worden, bijvoorbeeld bij een eenzijdig ongeluk of na doorrijden na een aanrijding. Maar het kan ook zo zijn dat iemand zelf een aanrijding veroorzaakt. Ook in deze situaties kan er recht op een verzekering zijn, namelijk als er een vrijwillige verzekering is afgesloten, zoals een schade inzittenden verzekering. Op grond van deze verzekering worden ook vaak de advocaatkosten betaald.

Er zijn helaas nog steeds letselschadebureaus die werken op basis van no cure no pay. Wij adviseren u hier nooit mee akkoord te gaan. Als er een aansprakelijke partij is, heeft u recht op gratis rechtsbijstand van een letselschadeadvocaat in Breda.

Letselschade vergoeding claimen

Als u betrokken bent bij een kop-staart botsing, een bedrijfsongeval of een hondenbeet, dan is het logisch dat u een schadevergoeding wilt claimen voor de opgelopen schade. Maar hoe claim je een schadevergoeding na een ongeval?

Schakelt u een letselschadeadvocaat in Breda in van ons kantoor in, dan zullen wij het gehele letselschadetraject voor u uit handen nemen. Dat is prettig, want u kunt zich dan volledig richten op een maximaal herstel.

De eerste stap bij een letselschadezaak is uitzoeken wie aansprakelijkheid is voor de letselschade. Vervolgens gaan wij de tegenpartij aansprakelijk stellen, dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Is er een erkenning van aansprakelijkheid, dan wordt er een schadestaat opgesteld met daarom alle letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Welke schadeposten onderdeel zijn van een letselschade vergoeding leest u hieronder.

Uiteindelijk wordt met de letselschade verzekeraar onderhandeld over de hoogte van de schadevergoeding en ontvangt u de compensatie waar u recht op heeft.

Waaruit bestaat een schadevergoeding?

Onder een letselschade vergoeding vallen veel verschillende soorten letselschade bedragen. Welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen hangt af van uw persoonlijke situatie.

In elk geval is er altijd recht op smartengeld bij letsel, dit is een vergoeding voor de pijn en het psychisch leed dat u door het ongeluk is aangedaan.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie vallen de volgende schadeposten onder een letselschade vergoeding:

 1. loonschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid
 2. pensioenschade
 3. schade door een studievertraging
 4. medische kosten als eigen risico
 5. reiskosten
 6. (extra) kinderopvang
 7. hulp in het huishouden
 8. mantelzorg
 9. kosten voor medicijnen en medische hulpmiddelen
 10. reparatiekosten en vervangingskosten van een telefoon, fiets of kleding
 11. kosten gemaakt in het ziekenhuis

Wat te doen als u aangereden bent?

Het gebeurt dagelijks. Iemand die met zijn telefoon bezig is met als gevolg een kop-staart botsing. Geen voorrang verlenen of te korte afstand houden met een kettingbotsing tot gevolg. Door een aanrijding kunt u letsel oplopen. Zo worden bij een aanrijding van achteren vaak whiplash klachten waargenomen.

Voor het claimen van letselschade is het echter de vraag wat te doen bij een aanrijding? Een aantal zaken zijn van belang als u bent aangereden. Zo dient u aan te tonen wie schuldig bij een aanrijding is. Daarom is het volgende van belang:

 1. vul altijd een schadeformulier in
 2. laat het schade-aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij ondertekenen
 3. vraag getuigen om gegevens zodat u om een ​​getuigenverklaring kunt vragen
 4. laat uw letsel direct na het ongeluk beoordelen door een arts. Dit is helemaal belangrijk bij whiplashklachten of ander niet objectiveerbaar letsel
 5. schakel een letselschade advocaat in Breda in voor hulp bij uw letselschadeclaim

Hiervoor is de kans op het succesvol verhalen van uw letselschade een stuk groter.

Letselschade door een hondenbeet

Bent u gebeten door een hond? Op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek is de bezitter van een dier aansprakelijk voor uw letselschade. Het is dus de hondenbezitter die uw letselschade na een hondenbeet moet vergoeden.

Helaas bestaat er geen verplichte verzekering voor bezitters van dieren. Daarom is het belangrijk dat u altijd vraagt ​​of er een AVP-verzekering of een WA-verzekering is. In deze gevallen wordt de letselschade namelijk betaald door de aansprakelijkheidsverzekering van de hondenbezitter.

Contact met de beste letselschade advocaat in Breda

Bij Letselschade Kompas wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade expert. Wij onderscheiden ons van anderen door:

 • het hoge opleidingsniveau van onze letselschade deskundigen
 • de ervaring in het verhalen van letselschade, wij staan al meer dan 15 jaar verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet bij
 • de persoonlijke aanpak, zo komen wij altijd bij u thuis voor een intakegesprek
 • de vele keurmerken waarbij wij aangesloten zijn

 

Wilt u ook geholpen worden door een ervaren en deskundige letselschade advocaat die u gedurende het gehele letselschade traject bijstaat? Neem dan contact met ons op en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland