Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Breda?

Als u na een ongeluk op zoek bent naar een belangenbehartiger voor de verhalen van uw letselschade, dan wilt u deze dicht bij huis. U bent bij ons dan aan het juiste adres. Ons letselschadebureau heeft onder andere een afspraak locatie in Tilburg aan de Hart van Brabantlaan 12-14 . Minder dan een half uur rijden van Breda.

Uiteraard bent u van harte welkom bij onze letselschade advocaten in Tilburg, maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een gratis letselschade advies en uitgebreide intake. U kunt dus gewoon vanuit huis vertellen wat u overkomt en welke schade u verliest.

Onze letselschade juristen en letselschade advocaten in Breda werken altijd volledig aansprakelijk voor u. Dit kunnen wij voor u doen omdat ons letselschadebureau de kosten die wij maken op de tegenpartijverhalen. Dit ligt het incassorisico bij ons, u betaalt dus nooit voor onze dienstverlening!

Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau. Wij zijn een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren. Daarom wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade van een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Breda? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en een van onze letselschade experts neemt contact met u op.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Breda

Helaas is er veel onwetendheid over de kosten die worden gemaakt in een letselschadezaak. Veel mensen denken nog altijd dat een letselschade advocaat veel geld kost. Wij krijgen dan ook vaak de vraag: "wat kost een letselschade advocaat ."

Wat veel mensen niet weten is dat in Nederland de vergoeding van kosten van rechtsbijstand in letselschadedossiers is geregeld en wel in artikel 6:96 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.

Op basis van voornoemd wetsartikel maken de kosten van rechtsbijstand in letselschadezaken deel uit van de schade. Met andere woorden, u kunt de tegenpartij aansprakelijk stellen voor deze kosten. Omdat de meeste aansprakelijke personen verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, worden de kosten van rechtsbijstand meestal volledig vergoed door de letselschadeverzekering. Daarom betaalt u dus nooit voor de hulp van een letselschade advocaat in Breda. De enige voorwaarde is dat er een aansprakelijke partij is.

Soms kan er niemand aansprakelijk gesteld worden, bijvoorbeeld bij een eenzijdig ongeluk of na doorrijden na een aanrijding. Maar het kan ook zo zijn dat iemand zelf een aanrijding veroorzaakt.

Ook in deze situaties kan er recht op een verzekering zijn, namelijk als er een verzekering is afgesloten. Op grond van deze verzekering worden ook vaak de advocaatkosten betaald.

Er zijn helaas nog steeds letselschadebureaus die werken op basis van no cure no pay . Wij adviseren hier nooit mee akkoord te gaan. Als er een aansprakelijke partij is, heeft u recht op gratis rechtsbijstand van een letselschadeadvocaat in Breda.

Schadevergoeding letselschade claimen

Als u betrokken bent bij een kop-staart botsing, een bedrijfsongeval van een hondenbeet, dan is het logisch dat u een rechtvaardiging vindt voor uw letselschade die u wilt claimen. Maar hoe claim je een rechtvaardiging bij letselschade?

Schakel een letselschadeadvocaat in Breda in van ons kantoor in, dan zullen wij het gehele letselschadetraject voor u uit handen nemen. Dat is zo prettig, dat je uiteindelijk volledig kunt richten op een maximaal herstel.

De eerste stap bij een grondslag voor letselschadeclaims is dat uitgezocht moet worden wie aansprakelijkheid is. Vervolgens gaan wij de tegenpartij aansprakelijk stellen, dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Is er een erkenning van aansprakelijkheid, dan wordt er een schadestaat opgesteld met daarom alle letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Welke schadeposten onderdeel van een letselschade vergoeding leest u hieronder.

uiteindelijk wordt met de letselschade verzekeraar onderhandeld over de hoogte van de vergelijking en volgt u de letselschade op uw betrouwbaar.

Welke letselschade bedragen vallen onder mijn verklaring?

Onder een letselschade vergoeding vallen veel verschillende soorten letselschade. Welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen hangt af van uw persoonlijke situatie. In elk geval is er altijd recht op smartengeld bij letsel, dit is een vergoeding voor de pijn en het psychisch leed dat u door het ongeluk is gegaan.

afhankelijk van uw persoonlijke situatie vallen de volgende letselschade kleine bedragen onder de vergelijking:

 • loonschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • schade door een studievertraging
 • medische kosten als eigen risico
 • reiskosten
 • (extra) kinderopvang
 • hulp in het huishouden
 • mantelzorg
 • kosten voor medicijnen en medische hulpmiddelen
 • reparatiekosten en vervangingskosten van een telefoon, fiets of kleding
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis

 

Wat te doen bij een aanrijding?

Het gebeurt dagelijks. Iemand die met zijn telefoon bezig is, is en onderbreekt niet op het verkeer laat met als gevolg een kop-staart botsing. Of een korte afstand zorgt ervoor dat er in het bestand een kettingbotsing ontstaat. Als gevolg hiervan kunt u letsel oplopen. Voor het claimen van letselschade is het echter de vraag wat te doen bij een aanrijding?

Een aantal zaken zijn van belang als u bent aangereden. Op u roest namelijk het bewijs dat de tegenpartij verdacht is aan een aanrijding. Daarom is het volgende van belang:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • laat het schade-aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij tekenen
 • vraag getuigen om gegevens zodat u om een ​​getuigenverklaring kunt vragen
 • laat uw letsel direct na het ongeluk beoordelen door een arts. Dit is helemaal belangrijk bij whiplashklachten
 • schakel een letselschade advocaat in Breda in voor hulp bij uw letselschadeclaim

Gebeten door een hond

Bent u gebeten door een hond? Op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek is de bezitter van een dier aansprakelijk voor uw letselschade. Het is dus de hondenbezitter die uw letselschade na een hondenbeet moet vergoeden.

Helaas bestaat er geen verplichte verzekering voor bezitters van dieren. Daarom is het belangrijk dat u altijd vraagt ​​of er een AVP-verzekering of een WA-verzekering is. In deze gevallen wordt de letselschade namelijk door de betaalde aansprakelijkheidsverzekering.

Neem contact op met uw letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval? Onze letselschadeadvocaten helpen u graag en altijd 100% bij de verhalen van uw letselschade.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Uw letselschade advocaat in Breda neem dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook
Letselschade advocaat