Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Alphen aan den Rijn

U gaat even boodschappen halen of bent op weg naar uw werk als u betrokken raakt bij een aanrijding. Of op het werk gaat het mis en overkomt u een bedrijfsongeval. In al deze gevallen is er sprake van letselschade. Hierdoor kunt u een letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn in de arm nemen.

Wist u dat onze letselschade specialisten uw letselschade na een ongeluk gratis verhalen op de aansprakelijke partij? De kosten voor onze hulp worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Wanneer letselschade advocaat Alphen aan den Rijn inschakelen?

Indien iemand u aanrijdt, de hond van de buren u bijt of er letselschade is opgelopen bij een bedrijfsongeval, dan wilt u natuurlijk een schadevergoeding eisen. U lijdt immers schade, maakt allerlei kosten en heeft recht op smartengeld.

Soms proberen verzekeraars zelf met u te onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding. Maar vaak kunt u zich gratis laten bijstaan door een belangenbehartiger. Dit kan een letselschade advocaat of een letselschade jurist van een letselschade bureau zijn.

Een letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn kunt u altijd gratis inschakelen in de volgende gevallen:

 • een ander is aansprakelijk voor uw letselschade
 • bij een eenzijdige aanrijding als u beschikt over een svi- verzekering

 

Bent u dus van achteren aangereden bij een kettingbotsing, gebeten door een hond of is u een ongeval op het werk overkomen? Dan heeft u recht op gratis juridische bijstand van een letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn

Schakel een letselschade advocaat altijd in na een ongeluk met letsel. U weet dan zeker dat uw belangen altijd goed behartigd worden en uw letselschade maximaal vergoed worden.

Waar vind ik een goed letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn

Als u op internet zoekt naar een letselschade specialist, dan komt u veel letselschadebureaus tegen. Deze pretenderen allemaal u gratis en goed te helpen bij letselschade. Maar waar moet je nu op letten als je zoekt naar een goede letselschade advocaat?

Voor een goede letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn is het ten eerste van belang dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist van een letselschade bureau.

Een advocaat heeft altijd een universitaire opleiding genoten, een beroepsopleiding advocatuur afgerond en staat onder toezicht van de Orde van Advocaten. Ook kunnen zij voor uw naar de rechter als wij er met de verzekeraar niet uitkomen.

Bij een letselschade bureau zijn vaak alleen letselschade juristen in dienst. Deze mogen niet procederen en hebben vaak niet de kennis van een advocaat. Maar wat is dan een goede letselschade advocaat?

Een goede letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn is lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten en heeft ten minste 10 jaar ervaring in het claimen van letselschade voor slachtoffers van een ongeluk of hondenbeet.

Alle letselschade advocaten aangesloten bij ons letselschade bureau hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade. Ook zijn een aantal van ons lid van de LSA. Voor een goede letselschade advocaat kunt u dan ook bij ons kantoor terecht.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat.

Letselschade advocaat no cure no pay

Sommige mensen zoeken een letselschade advocaat die met no cure no pay werkt. Wij willen u hiervoor waarschuwen! Als de tegenpartij aansprakelijk is, dan zijn de redelijke kosten van rechtsbijstand onderdeel van de letselschade vergoeding. Met andere woorden, de volledige kosten van juridische hulp worden door de letselschade verzekeraar betaald.

Sinds een aantal jaren mogen letselschade advocaten werken op basis van no cure no pay. Een letselschade advocaat op no cure no pay basis inschakelen kan echter alleen aan de orde zijn indien er een gerechtelijke procedure volgt.

Ook letselschade experts aangesloten bij letselschade bureaus werken soms op basis van no cure nog pay. Gaat u hier nooit zomaar mee akkoord maar laat u gratis door uw letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn adviseren.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Is de bestuurder van het ander voertuig, uw werkgever of de eigenaar van de hond die u gebeten heeft aansprakelijk, dan kunt u deze partij aansprakelijk stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Nadat op basis van de aansprakelijkstelling de aansprakelijkheid erkend is, kunt u letselschade claimen. Zo kunt u iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade. Maar ook is er recht op smartengeld.

Stelt u iemand aansprakelijk voor materiële schade, dan kijkt uw letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn naar de letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Het kan dan gaan om:

 • loonschade
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • medische kosten als het eigen risico of kosten van de fysiotherapeut
 • reiskosten naar artsen of de bedrijfsarts
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • gemaakte kosten tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis
 • (extra) kinderopvang

 

Wilt u weten welke letselschade bedragen allemaal onderdeel uitmaken van uw schadevergoeding? Onze letselschade advocaat in Alphen aan de Rijn helpt u graag. Wij gaan uw letselschade berekenen en zorgen dat uw letselschade maximaal verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

Aanrijding Alphen aan den Rijn

Iemand die u geen voorrang van rechts geeft, een automobilist die u als fietser aanrijdt of als voetganger aangereden. De vraag is dan wie u aansprakelijk stellen kunt voor uw letselschade.

In het geval van een auto botsing is schuldig de persoon die de fout maakt. Denk daarbij aan het niet verlenen van voorrang als u op een voorrangsweg rijdt of bij een kop-staart botsing. Wij spreken dan van een onrechtmatige daad.

Alle motorrijtuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. De letselschade claim kan daarom direct bij de autoverzekering worden ingediend. Dit wordt een WAM verzekering genoemd.

Bent u als fietser aangereden of als voetganger? Bent u aangereden door een auto, scooter of ander motorrijtuig, dan is de autobestuurder altijd aansprakelijk voor (een deel van) uw letselschade. Ook als de automobilist geen schuld aan een ongeluk tussen een auto en fiets heeft. Deze regeling is opgenomen in artikel 185 wvw en in het leven geroepen om fietsers en voetgangers te beschermen tegen de schade die zij door een verkeersongeluk op kunnen lopen.

De regeling van artikel 185 wvw ziet er kort samengevat als volgt uit:

 • Bent u als voetganger of fietser aangereden en is de bestuurder van het motorrijtuig schuldig aan een aanrijding? Uw volledige schadevergoeding wordt dan betaald.
 • Maakt de fietser of voetganger een verkeersfout? De schade van deze partij wordt dan voor ten minste 50% vergoed, behoudens overmacht
 • Is uw kind aangereden door een auto of ander motorvoertuig? De schade wordt van volledig vergoed.
Werkgever aansprakelijk voor schade werknemer

Er is in de wet een 'zorgplicht werkgever' opgenomen. Deze zorgplicht houdt in dat een werkgever er alles aan moet doen om een ongeluk met schade op het werk te voorkomen. Gebeurt er toch een ongeluk omdat een machine defect of niet veilig is, de vloer glad is of omdat een medewerker schade veroorzaakt? U kunt dan de werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Werkgevers zijn in veel gevallen goed verzekerd tegen aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid verzekeraar zal dan de schade die u door het arbeidsongeval lijdt vergoeden.Ook in het geval van een bedrijfsongeval helpt uw letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn u gratis bij het verhalen van uw letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland