Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wanneer kan ik gratis een letselschade advocaat inschakelen?

Indien iemand u aanrijdt, de hond van de buren u bijt of er letselschade is opgelopen bij een bedrijfsongeval, dan wilt u natuurlijk een schadevergoeding eisen. U lijdt immers schade, maar allerlei kosten en heeft recht op smartengeld.

Soms proberen verzekeraars zelf met u de letselschade vergoeding te regelen. Maar vaak kunt u zich gratis laten bijstaan door een belangenbehartiger. Dit kan een letselschade advocaat of een letselschade jurist van een letselschade bureau zijn.

Een letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn kunt u altijd gratis inschakelen in de volgende gevallen:

 • een ander is aansprakelijk voor uw letselschade
 • bij een eenzijdige aanrijding als u beschikt over een svi- verzekering

 

Bent u dus van achteren aangereden bij een kettingbotsing, gebeten door een hond of is u een ongeval op het werk overkomen? U heeft dan recht op gratis juridische bijstand van een letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn

Schakel een letselschade advocaat altijd in na een ongeluk met letsel. U weet dan zeker dat uw belangen altijd goed behartigd worden en uw letselschade maximaal vergoed worden.

Waar vind ik een goed letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn

Als u op internet zoekt naar een letselschade specialist, dan komt u veel letselschadebureaus tegen. Deze pretenderen allemaal u gratis en goed te helpen bij letselschade. Maar waar moet je nu op letten als je zoekt naar een goede letselschade advocaat?

Voor een goede letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn is het ten eerste van belang dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist van een letselschade bureau.

Een advocaat heeft namelijk altijd een universitaire opleiding genoten, een beroepsopleiding advocatuur afgerond en staat onder toezicht van de Orde van Advocaten. Ook kunnen zij voor uw naar de rechter als wij er met de verzekeraar niet uitkomen.

Bij een letselschade bureau zijn vaak alleen letselschade juristen in dienst. Deze mogen niet procederen en hebben vaak niet de kennis van een advocaat. Maar wat is dan een goede letselschade advocaat?

Een goede letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn is lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten en heeft ten minste 10 jaar ervaring in het claimen van letselschade voor slachtoffers van een ongeluk of hondenbeet.

Alle letselschade advocaten aangesloten bij ons letselschade bureau hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade. Ook zijn een aantal van ons lid van de LSA. Voor een goede letselschade advocaat kunt u dan ook bij ons kantoor terecht.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat.

Letselschade advocaat no cure no pay

Sommige mensen zoeken een letselschade advocaat die met no cure no pay werkt. Wij willen u hiervoor waarschuwen! Als de tegenpartij aansprakelijk is, dan zijn de redelijke kosten van rechtsbijstand onderdeel van de letselschade vergoeding. Met andere woorden, de volledige kosten van juridische hulp worden door de letselschade verzekeraar betaald.

Sinds een aantal jaren mogen letselschade advocaten werken op basis van no cure no pay. Een letselschade advocaat op no cure no pay basis inschakelen kan echter alleen aan de orde zijn indien er een gerechtelijke procedure volgt.

Ook letselschade experts aangesloten bij letselschade bureaus werken soms op basis van no cure nog pay. Gaat u hier nooit zomaar mee akkoord maar laat u gratis door ons adviseren!

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Is de bestuurder van het ander voertuig, uw werkgever of de eigenaar van de hond aansprakelijk, dan kunt u deze partij aansprakelijk stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Nadat op basis van de aansprakelijkstelling de aansprakelijkheid erkend is, kunt u letselschade claimen. Zo kunt u iemand aansprakelijk stellen voor materiΓ«le schade. Maar ook is er recht op smartengeld.

Stelt u iemand aansprakelijk voor materiΓ«le schade, dan kijkt uw letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn naar de letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Het kan dan gaan om:

 • loonschade
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • medische kosten als het eigen risico of kosten van de fysiotherapeut
 • reiskosten naar artsen of de bedrijfsarts
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • gemaakte kosten tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis
 • (extra) kinderopvang

 

Wilt u weten welke letselschade bedragen allemaal onderdeel uitmaken van uw schadevergoeding? Onze letselschade advocaat in Alphen aan de Rijn helpt u graag. Wij gaan uw letselschade berekenen en zorgen dat uw letselschade maximaal verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

Iemand aansprakelijk stellen bij een aanrijding

Iemand die u geen voorrang van rechts geeft, een automobilist die u als fietser aanrijdt of als voetganger aangereden. De vraag is dan wie u aansprakelijk stellen kunt voor uw letselschade.

In het geval van een auto botsing is schuldig de persoon die de fout maakt. Denk daarbij aan het niet verlenen van voorrang als u op een voorrangsweg rijdt of bij een kop-staart botsing. Wij spreken dan van een onrechtmatige daad.

Alle motorrijtuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. De letselschade claim kan daarom direct bij de autoverzekering worden ingediend. Dit wordt een WAM verzekering genoemd.

Bent u als fietser aangereden of als voetganger? Bent u aangereden door een auto, scooter of ander motorrijtuig, dan is de autobestuurder altijd aansprakelijk voor (een deel van) uw letselschade. Ook als de automobilist geen schuld aan een ongeluk tussen een auto en fiets heeft.

Deze regeling is opgenomen in artikel 185 wvw en in het leven geroepen om fietsers en voetgangers te beschermen tegen de schade die zij door een verkeersongeluk op kunnen lopen. De regeling ziet er kort samengevat als volgt uit:

 • Bent u als voetganger of fietser aangereden en is de bestuurder van het motorrijtuig schuldig aan een aanrijding? Uw volledige schadevergoeding wordt dan betaald.
 • Maakt de fietser of voetganger een verkeersfout? De schade van deze partij wordt dan voor ten minste 50% vergoed, behoudens overmacht
 • Is uw kind aangereden door een auto of ander motorvoertuig? De schade wordt van volledig vergoed.

Werkgever aansprakelijk voor schade werknemer

Er is in de wet een 'zorgplicht werkgever' opgenomen. Deze zorgplicht houdt in dat een werkgever er alles aan moet doen om een ongeluk met schade op het werk te voorkomen. Gebeurt er toch een ongeluk omdat een machine defect of niet veilig is, de vloer glad is of omdat een medewerker schade veroorzaakt? U kunt dan de werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Werkgevers zijn in veel gevallen goed verzekerd tegen aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid verzekeraar zal dan de schade die u door het arbeidsongeval lijdt vergoeden.

Ook in het geval van een bedrijfsongeval helpt uw letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn u gratis bij het verhalen van uw letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Contact met uw letselschade advocaat

Bent u betrokken bij een verkeersongeluk? Is er sprake van een bedrijfsongeval of bent u gebeten door een hond? Onze letselschade advocaten in Alphen aan den Rijn helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en vertel wat u is overkomen. Wij hemen dan direct contact met u op om u te helpen bij uw letselschadeclaim.

Mensen lezen ook
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Alphen aan den Rijn

Voor een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn bent u bij ons letselschade bureau aan het juiste adres.