Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Hengelo

Uw letselschade advocaat in Hengelo van ons letselschade bureau helpt bij het verhalen van uw letselschade. Zo kunt u zich bezighouden met waar het echt op draait, uw herstel en revalidatie.

Wist u dat uw letselschade advocaat in Hengelo de geleden schade meestal geheel kosteloos kan verhalen? Hoe dit kan leest u verderop deze pagina.

Waar vind ik een letselschade advocaat in Hengelo?

Als u letselschade lijdt door een aanrijding, ongeval op het werk of een hondenbeet, dan wilt u het liefst een letselschade advocaat uit Hengelo en omstreken. U bent bij ons letselschade bureau dan aan het juiste adres.

De afspraak locatie van ons letselschade bureau vindt u aan het Capitool 10 in Enschede, slechts een kwartiertje rijden vanuit Hengelo. Maar u kunt voor onze rechtsbijstand gewoon thuis blijven. Onze letselschade specialisten komen namelijk voor een letselschade advies en intakegesprek gewoon bij u thuis. Wel zij fijn als je aan een ongeluk klachten en beperkingen hebt overgehouden.

Wat kost een letselschade advocaat in Hengelo?

Na een ongeluk wil je de beste letselschade advocaat die er maar is, logisch als je schade hebt opgelopen. Maar wat kost een letselschade advocaat in Hengelo en is het niet veel goedkoper om een letselschade jurist van een letselschade bureau in te schakelen?

Veel mensen denken dat een letselschade bureau het goedkoopste is en dat een letselschade advocaat duur is. Onze letselschade advocaten werken echter volledig kosteloos voor u.

In de wet is opgenomen dat een letselschade slachtoffer gratis een beroep kan doen op een letselschade advocaat voor het verhalen van letselschade na een ongeluk. Als slachtoffer van een ongeluk sta je immers aanzienlijk zwakker tegenover een letselschade jurist van een verzekeraar.

Om ervoor te zorgen dat u zich kunt wapenen tegen een letselschade jurist van een schadeverzekeraar kunt u dus gratis aanspraak maken op de hulp van een letselschade advocaat.

Een letselschade advocaat in Hengelo van ons letselschade bureau is dus altijd helemaal gratis voor u. De tegenpartij of diens verzekeraar betaalt de kosten van uw letselschade expert.

Letselschade na een auto ongeluk

Een kettingbotsing op de A1 of A35 of een kop-staart botsing door een aanrijding van achteren omdat u bij het stoplicht stilstaat. Voor je het weet ben je geheel buiten je eigen schuld betrokken bij een auto ongeluk.

Het gevolg van een auto botsing is vaak letsel. Het kan daarbij gaan om verwondingen en klachten, zoals whiplash klachten of een beenbreuk tot hersenletsel aan toe.

Bent u aangereden, dan is een aantal zaken van belang voor het letselschade claimen. Op deze manier vergroot u de kans dat u een volledige letselschadevergoeding kunt eisen:

 • vul na een aanrijding altijd een schadeformulier in. Hierop kunt u namelijk de toedracht van een ongeluk aangeven, maar ook het letsel dat u heeft opgelopen noteren.
 • laat een schade-aanrijdingsformulier altijd tekenen door de persoon die de aanrijding veroorzaakt heeft.
 • vul ook de achterkant van het schadeformulier in
 • vraag getuigen van een ongeluk om een verklaring af te leggen. Dit kan u helpen als er discussie is over de schuldvraag
 • maak foto's van de locatie van de aanrijding.
 • bel bij onraad of discussie over de schuldvraag of aansprakelijkheid ter plaatse de politie.

 

Soms ontstaat er bij letsel discussie over het causaal verband tussen het ongeluk en het letsel dat u heeft. Dit probleem doet zich met name voor bij letselschade als gevolg van whiplash klachten. Het is daarom raadzaam om bij een achterop aanrijding met whiplashklachten direct na het verkeersongeluk naar een arts te gaan en het letsel te laten noteren in het huisartsenjournaal. Dit is overigens van belang bij elke vorm van letsel, maar met name bij niet objectiveerbaal letsel als nekklachten, rugklachten en een hersenschudding.

Als fietser aangereden in Hengelo

Fietsers en voetgangers zijn voor de wet kwetsbare verkeersdeelnemers. Dat is ook niet zo gek, want bij een fiets ongeluk kun je ernstig letsel oplopen. Zeker als je als fietser aangereden door een auto wordt. Hetzelfde geldt als je als voetganger aangereden wordt.

Omdat fietsers en voetgangers meer dan gemiddeld gevoelig zijn voor letsel in het verkeer, verdienen zij extra bescherming door de wet. De bescherming is er ook en wel in artikel 185 Wegenverkeerswet. Het eerste lid van artikel 185 wvw geeft aan fietser en voetgangers dan ook altijd een recht op schadevergoeding. De enige voorwaarde voor het recht op schadevergoeding bij een fietsongeluk of bij een aanrijding als voetganger is dat u aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent.

De bescherming van art. 185 wvw houdt het volgende in:

 • bent u aangereden door een auto of ander motorrijtuig doordat u ten onrechte geen voorrang kreeg? De gehele letselschade wordt dan door de letselschade verzekeraar betaald
 • Is de aanrijding mede uw eigen schuld omdat u geen voorrang verleende of door rood licht reed? Dan wordt toch ten minste 50% van uw letselschade vergoed
 • Indien uw kind tot 14 jaar aangereden is dan wordt altijd 100% van de letselschade vergoed. Ook al rent uw kind de weg over zonder uit te kijken. Van kinderen mag immers niet verwacht worden dat ze zo voorzichtig zijn als volwassenen.

 

Bent u op de fiets aangereden of op het zebrapad als voetganger aangereden? Onze letselschade advocaten Enschede en Hengelo helpen u gratis.

Wat te doen bij een bedrijfsongeval in Hengelo?

Met de hand tussen een machine komen, een val door een gladde vloer of een aanrijding met een heftruck. U kunt bij een ongeluk op het werk ernstig letsel oplopen. Er wordt dan gesproken van een bedrijfsongeval. Maar wat te doen bij een bedrijfsongeval om uw letselschade te verhalen?

Na een bedrijfsongeval rust op een letselschade slachtoffer een beperkte bewijslast. U hoeft bij een bedrijfsongeval slechts aan te tonen dat u:

 1. een ongeluk tijdens uw werk is overkomen
 2. u aan dit arbeidsongeval letsel heeft overgehouden

 

Voldoet u aan deze bewijslast? Dan is het aan de werkgever om te bewijzen dat hij of zij aan de zorgplicht van de werkgever heeft voldaan. Het feit dat u een bedrijfsongeval is overkomen houdt echter in de meeste gevallen in dat er is gehandeld in strijd met de zorgplicht van de werkgever. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Van werkgeversaansprakelijkheid is ook sprake indien:

 1. u letselschade lijdt door een verkeersongeluk onder werktijd
 2. een collega bij u letsel toebrengt, bijvoorbeeld omdat u bij een heftruck ongeluk door een collega aangereden bent.

 

Soms is de werkgever ook verplicht een bedrijfsongeval te melden:

 1. bij blijvend letsel
 2. als u na het arbeidsongeval in het ziekenhuis opgenomen wordt
 3. in het geval van een dodelijke bedrijfsongeval.

 

Een bedrijfsongeval melden geschiedt bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Lijdt u schade door een bedrijfsongeval? Uw letselschade advocaat in Hengelo helpt u graag en altijd geheel gratis bij letselschade door een ongeluk op het werk.

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een hondenbeet, bent u aangereden of lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval? Bel of mail dan uw letselschade advocaat in Hengelo voor gratis rechtsbijstand.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de bekendste advocatenkantoren gespecialiseerd in Letselschade. U vindt onze letselschade advocaten in Enschede, maar zij komen ook gewoon bij u thuis voor en intakegesprek of letselschade advies!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland