Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Almelo

Een ongeluk gebeurt vaak geheel buiten uw schuld om. Bijvoorbeeld omdat u wordt aangereden of er u een bedrijfsongeval overkomt. De wet geeft u hierbij de mogelijkheid om uw letselschade gratis te laten verhalen door een letselschade advocaat.

Bent u na een verkeersongeluk, ongeval op het werk of hondenbeet op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Almelo? De letselschade specialisten van ons letselschadebureau helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Waar vind ik een goede letselschade advocaat in Almelo?

Bent u als fietser aangereden door een auto of is er iemand bij u achterop gereden bij een kettingbotsing, dan wilt u bij het verhalen van letselschade uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat in Almelo. Maar hoe weet u nu of u te maken heeft met een goede letselschade advocaat of zelfs de beste letselschade advocaat in Almelo?

Een goede letselschade advocaat in Almelo herkent u aan een aantal kenmerken:

 • keurmerken
 • ervaring
 • deskundigheid

 

U kunt in Almelo kiezen uit diverse letselschade bureaus. Maar alleen bij Letselschade Kompas wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Ons letselschadekantoor is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de bekendste en grootste advocatenkantoren gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor letselschadeslachtoffers.

Kiest u dus voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan:

 • wordt u altijd geholpen door een letselschade advocaat in Almelo
 • weet u zeker dat er gewerkt wordt met diverse keurmerken
 • profiteert u van 15 jaar ervaring in het verhalen van letselschade

 

Zoekt u dus een goede of zelfs de beste letselschade advocaat in Almelo voor het claimen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of arbeidsongeval? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd geheel kosteloos.

Uw letselschade advocaat in Almelo werkt gratis en niet op basis van no cure no pay

Wellicht heeft u weleens gebruik moeten maken van een arbeidsrecht advocaat of een advocaat op een ander rechtsgebied. Dan weet u vast dat de uurtarieven van veel advocaten hoog liggen. Dit is bij uw letselschade advocaat in Almelo anders!

In de Nederlandse wetgeving is opgenomen dat de kosten van een belangenbehartiger bij letselschade onderdeel is van de letselschade vergoeding. Dit betekent dat onze letselschade specialisten altijd geheel kosteloos voor u kunnen werken! U maakt dus nooit kosten voor onze rechtsbijstand.

Een aantal letselschadebureaus in Nederland werkt op basis van no cure no pay. Er zijn zelfs no cure no pay advocaten. Het systeem van no cure no pay houdt in dat u de letselschade jurist of advocaat alleen betaalt als er een positief resultaat wordt gehaald.

Omdat u bij letselschade in het buitengerechtelijke traject recht op gratis juridische hulp heeft, is het zinloos om akkoord te gaan met no cure no pay en wij adviseren u dit dus ook niet!

Op grond van de wet mogen letselschade advocaten onder omstandigheden op basis van no cure no pay werken. Dit is alleen lucratief voor u als verkeersslachtoffer of slachtoffer van een bedrijfsongeval als er geprocedeerd moet worden.

Wilt u net als 3.000 mensen die u voorgingen gratis juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag en altijd volledig kosteloos bij uw letselschadeclaim.

Wat doet een letselschade advocaat in Almelo voor mij?

Kiest u voor een letselschade advocaat in Almelo van ons letselschade bureau, dan gaan wij uiteraard direct aan de slag voor u. Maar wat doet een letselschade advocaat eigenlijk en hoe ziet het letselschade traject eruit?

Na ons eerste contact maken wij direct een afspraak met u. Dit kan op ons kantoor, maar wij komen ook graag bij u thuis voor een uitgebreide intake. Tijdens dit gesprek bespreken wij de gevolgen die een scooterongeluk, aanrijding van achteren of bedrijfsongeval voor u heeft.

Na de intake gaat uw letselschade advocaat direct voor u aan de slag:

 • uitgezocht wordt wie aansprakelijk gesteld kan worden
 • er wordt een aansprakelijkheidsbrief opgesteld
 • wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • uw letselschade advocaat voert de correspondentie met de schadeverzekering
 • bij erkenning van aansprakelijkheid wordt er een voorschot op de slotuitkering gevorderd
 • de discussie over de hoogte van de schadevergoeding voeren wij met de letselschadeverzekering
 • indien nodig schakelen wij een medisch adviseur voor u in
 • uiteindelijk regelen wij een zo hoog mogelijke slotuitkering van uw letselschadevergoeding

Wat te doen na een aanrijding in Almelo?

Heeft u last van een hersenschudding, whiplashklachten, nekklachten of duizeligheid? Dit zijn typische klachten ten gevolge van een auto ongeluk zoals een kop-staart botsing  of kettingbotsing.

Samen met de wederpartij dien je een schadeformulier in te vullen zodat de toedracht van het ongeval duidelijk wordt. Hierop worden ook de verzekeringsgegevens ingevuld zodat wij weten bij welke auto verzekering (WAM-verzekeraar) wij uw letselschade kunnen claimen.

Bent u op de fiets aangereden of als voetganger aangereden? Wilde u bijvoorbeeld een zebrapad oversteken en werd u aangereden, dan kan dit ernstig letsel tot gevolg hebben. U heeft  altijd recht op vergoeding van uw schade als u als voetganger of fietser aangereden bent.

Voetgangers en fietsers worden aangemerkt als een "kwetsbare" verkeersdeelnemers. Dit op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet (wvw). Indien er geen sprake is van overmacht van de bestuurder van het motorrijtuig, dan heeft u altijd recht op vergoeding van in ieder geval 50% van uw schade, zo bepaald artikel 185 wvw .

Bent u aangereden? Uw letselschade advocaat in Almelo helpt u graag en altijd volledig kosteloos.

Letselschade door bedrijfsongeval in Almelo

Almelo kent de nodige bedrijvigheid. Helaas gebeuren er daarbij ook de nodige bedrijfsongevallen. Meestal met letsel tot gevolg. Soms gaat het om tijdelijk en licht letsel, maar er kan ook sprake zijn van zwaar en zelfs blijvend letsel als gevolg van een ongeluk op het werk. De vraag is dan wie aansprakelijk gesteld kan worden voor het arbeidsongeval.

Aansprakelijkheid van de werkgever is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat een zorgplicht voor de werkgever. Deze houdt in dat:

 1. de bedrijfsmiddelen onderhouden zijn en de werkplek veilig is
 2. er voldoende veiligheidsinstructies en middelen als beschermende kleding zijn gegeven
 3. het toezicht op de werkzaamheden voldoend is.

 

Bent u bijvoorbeeld van de trap gevallen omdat deze ging schuiven, is uw hand in een machine gekomen of viel u van een steiger en was deze niet goed beveiligd? Dan is de zorgplicht van de werkgever geschonden en kunt u voor de ontstane schade de werkgever aansprakelijk stellen.

In voorgaande gevallen is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid op grond van een bedrijfsongeval. Maar een werkgever is ook aansprakelijk voor:

 • letselschade veroorzaakt door een fout van een collega
 • als u gewond raakt of klachten als whiplash symptomen oploopt als gevolg van een verkeersongeluk onder werktijd

 

Wilt u weten waar u recht op heeft na een bedrijfsongeval en wilt u uw letselschade berekenen en laten verhalen? Neem dan contact met een letselschade advocaat in Almelo op, wij helpen u graag en geheel kosteloos.

Letselschade door een hondenbeet in Almere

Nederland kent veel honden. De overheid wil nu een verbod op het fokken van een aantal hondenrassen die als gevaarlijk te boek staan. Dit omdat mensen vaak slachtoffer zijn van een hondenbeet van deze honden. Maar wat kunt u doen als u door een hond gebeten bent? Wie is er aansprakelijk en welke letselschade bedragen komen er voor vergoeding in aanmerking?

De aansprakelijkheid voor een hondenbeet is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit wetsartikel, dan over de aansprakelijkheid van dieren gaat, bepaalt dat het de bezitter van een dier is die aansprakelijk is voor de door het dier aan zaken en mensen toegebrachte schade.

U kunt uw letselschade dus claimen op de hondenbezitter. Deze zal zijn of haar schadeverzekering in moeten schakelen.

Welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking?

Een letselschade vergoeding is heel persoonlijk, bij iedereen zijn er weer andere schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Bij studenten kan het gaan om een studievertraging omdat je door een ziekenhuisopnamen of pijnklachten geen tentamens kunt maken. Voor werkenden gaat het vaak om inkomensschade terwijl als u gepensioneerd bent waar andere schadeposten een rol spelen.

Bij iedere vorm van letsel, of het nu om een beenbreuk, rugklachten of hersenletsel gaat, is er recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding van het leed dat u is aangedaan door het ongeval. Het kan dan gaan om pijnklachten, rij angst, angst voor honden na een hondenbeet of psychische klachten. Is er sprake van letsel, dan is er recht op smartengeld.

Smartengeld is niet op geld waardeerbaar. Dit is anders bij materiële schadeposten. De meest voorkomende materiële letselschade bedragen zijn:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • schade door een studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor hulp in het huishouden
 • zorgkosten die u thuis maakt
 • een vergoeding voor kosten die u in het ziekenhuis heeft gemaakt
 • reparatiekosten van uw fiets na een fietsongeluk
 • vervangingskosten omdat uw telefoon onherstelbaar beschadigd is
Laat gratis uw letselschade berekenen en claimen

Wilt u weten op welke letselschade vergoeding u recht heeft? Laat dan door ons uw letselschade berekenen en verhalen op de aansprakelijke partij. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland