Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Letselschade Advocaat Almelo

Is u een aanrijding of arbeidsongeval overkomen? Of bent u gebeten door een hond? Liep u hierbij letsel op en zoekt u een letselschade advocaat in Almelo? Leest u dan verder. U staat er namelijk niet alleen voor.

Indien iemand anders aansprakelijk kan worden gehouden voor hetgeen u is overkomen, dan heeft u recht op vergoeding van de materiële en de immateriële schade welke u door dit ongeval lijdt. Wij staan u graag bij tijdens dit proces.

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen of wilt u de hulp van een letselschade advocaat in Almelo? Belt u ons en wij komen bij u thuis voor een gratis intakegesprek. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Gebeten door een hond, wat nu?

Hondenbezitters zijn aansprakelijk voor schade door de hond aangebracht aan mensen en zaken. Dit kan worden afgeleid uit artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel luidt:

De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.

Bent u door een hond gebeten of aangevallen door een hond en gevallen en daarbij gewond geraakt (enkel gebroken of polsbreuk)? Dan dient de bezitter van de hond uw letselschade dus te vergoeden. Het gaat dan om alle letselschade, dus niet alleen de materiële schade, maar ook het smartengeld.

Aansprakelijkheid voor dieren valt onder de AVP verzekering, de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Uw letselschade door een hondenbeet wordt dan door de verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoed.

Wat te doen bij een aanrijding in Almelo?

Heeft u last van een hersenschudding, whiplash klachten, een stijve nek, of duizeligheid? Dit zijn typische klachten ten gevolge van een auto ongeluk zoals een achterop-aanrijding of kettingbotsing. Samen met de wederpartij dient u een schadeformulier in te vullen zodat de toedracht van het ongeval duidelijk wordt. Hierop worden ook de verzekeringsgegevens ingevuld zodat wij weten bij welke WAM-verzekeraar wij uw letselschade claimen kunnen.

Bent u als voetganger aangereden? Wilde u bijvoorbeeld oversteken op een zebrapad en werd u hierbij aangereden, dan kan dit ernstig letsel tot gevolg hebben. U heeft altijd recht op vergoeding van uw schade als u als voetganger aangereden bent.

Het voorgaande is ook van toepassing als u als fietser aangereden bent door een motorrijtuig. De voetganger en de fietser worden namelijk aangemerkt als een zwakke verkeersdeelnemer. Indien er geen sprake is van overmacht van de bestuurder van het  motorrijtuig, dan heeft u altijd recht op een vergoeding van in ieder geval 50% van uw schade, zo bepaalt artikel 185 Wegenverkeerswet.

Uw letselschade advocaat in Almelo helpt u bij alle soorten verkeersongevallen:

 • Aanrijding tussen motorvoertuigen
 • Als u als fietser aangereden bent
 • Bij een scooterongeval
 • Indien u als voetganger aangereden bent
 • Een ongeval in het openbaar vervoer

Meldt u aanrijding bij ons en wij gaan direct voor u aan de slag. Wij zorgen voor een voorschot op uw letselschade en dat u volledig schadeloos gesteld wordt! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Een bedrijfsongeval? Claim kosteloos uw letselschade.

Is u een bedrijfsongeval overkomen? Bent u hierdoor (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt geraakt? Bij ernstig letsel dient de arbeidsinspectie te worden ingeschakeld. Een letselschade advocaat in Almelo kan u hierbij helpen.

Werkgevers hebben de verplichting u schadeloos te stellen na een ongeval. Dit is alleen niet het geval als de werkgever kan bewijzen dat zij geen enkele fout hebben gemaakt. Uit de vele rechtszaken die gevoerd zijn over aansprakelijkheid van werkgevers blijkt dat u in bijna alle gevallen recht heeft op een letselschade vergoeding na een bedrijfsongeval.

Alle letselschade die door een bedrijfsongeval geleden wordt komt voor vergoeding in aanmerking. Het gaat dan onder andere om de volgende schadeposten:

 1. inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 2. medische kosten
 3. ziekenhuisdaggeldvergoeding
 4. kosten voor hulp in het huishouden
 5. (Extra) kinderopvang
 6. smartengeld

Wil u weten waar u allemaal recht op heeft bij letsel als gevolg van een ongeval op het werk? Uw letselschade advocaat in Almelo informeert u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in voor hulp na een bedrijfsongeval in Almelo en omstreken.

Wie vergoedt uw schade?

Uw schadeclaim wordt bij een verkeersongeval door ons gemeld bij de WAM-verzekeraar. Motorvoertuigen zijn namelijk verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid bij verkeersongevallen.

In het geval van een hondenbeet of een val over een stoeptegel wordt de letselschade verhaald op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de wederpartij. Hiervoor stellen wij een aansprakelijkstelling op waarin wij een omschrijving geven van het letsel dat u opliep en de van toepassing zijnde schadeposten.

Bij werkgeversaansprakelijkheid is de werkgever verplicht uw letselschade te vergoeden. Werkgevers zijn veelal verzekerd tegen aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval. Deze verzekeraar vergoed dan uw letselschade.

Op het moment dat de aansprakelijkheid wordt erkend door de desbetreffende verzekeraar, kan worden overgegaan tot het in kaart brengen van de schade. Wij verzoeken de verzekeraar om een voorschot aan u over te maken zodat u de reeds door u gemaakte kosten, zoals medische kosten, kosten ten aanzien van hulp in het huishouden, verlies aan verdienvermogen door uitval van werk, kunt voldoen.

Gratis juridische hulp

Op het moment dat de aansprakelijkheid ten aanzien van het u overkomen ongeval wordt erkend door de desbetreffende verzekeraar, dan heeft u naast de rechtstreeks door u geleden schade eveneens recht op vergoeding van de kosten van rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Almelo. De advocaatkosten worden door de verzekeraar vergoed waardoor u zelf geen kosten maakt. Mocht de aansprakelijkheid onverhoopt niet erkend worden, dan kunt u onze dienstverlening zien als een service. In dat geval spreken wij van no cure no pay.

Contact met een letselschade advocaat in Almelo

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding in Almelo? Of is u een bedrijfsongeval in Almelo overkomen? Wat er ook is gebeurd, onze letselschade advocaten in Almelo helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Letselschade Kompas is een merk van Brugman Letselschade Advocaten. U wordt dan ook bij ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of neem via de mail contact met ons op. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade Kompas Almelo is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bijgestaan door een letselschadde advocaat en niet door een letselschade jurist. Dit brengt grote voordelen voor u mee!

Brugman Letselschade Advocaten vindt u in Almelo, maar u kunt bij ons ook terecht voor een letselschade advocaat in Alkmaar en een letselschade advocaat in Rotterdam.

Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade advocaat Almelo

Wilt u uw letselschade claimen in Almelo of uw letselschade berekenen?

Neem dan contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij komen gewoon bij u thuis dus u hoeft niet naar ons kantoor te komen, wel zo fijn als je herstellende bent van een ongeluk.