Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Situatieschets aanrijding

Belangrijk bij een aanrijding is het invullen van het schadeformulier. Onderdeel hiervan is het maken van een een situatieschets van de aanrijding. Op deze pagina geven wij tips bij het invullen van een schadeformulier en het tekenen van een situatieschets van de aanrijding.

Lijdt u schade als gevolg van een aanrijding? Onze letselschade advocaten en letselschade juristen helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade. Hoe wij gratis kunnen helpen? Klik op de link en wij leggen het u graag uit!

Belang situatieschets aanrijding

Op een schade- aanrijdingsformulier kunt u veel informatie invullen. Belangrijk zijn uiteraard de persoonsgegevens van de betrokkenen en de verzekeringsgegevens van de bij een aanrijding betrokken personen. Maar ook het intekenen van de situatieschets van de aanrijding is van groot belang.

Op het aanrijdingsformulier kunt u slechts kort de toedracht van een ongeluk beschrijven. Daarnaast kan aangekruist worden of er sprake is van een bijvoorbeeld een aanrijding van achteren of een voorrangsfout.

De toedracht kan echter niet beschreven worden. De toedracht van een aanrijding is echter wel het allerbelangrijkste. Hieruit blijkt immers wie schuldig is bij een aanrijding. Daarom is het ook goed om de situatieschets aanrijding zo goed mogelijk in te vullen. Vandaar dat wij u graag enige tips geven!

Heeft u nog vragen of wilt u gratis hulp bij het indienen van een schadeclaim bij letselschade als gevolg van een aanrijding? Onze letselschade experts helpen u graag en altijd 100% gratis!

Tips bij situatieschets maken van aanrijding

Gaat u een situatieschets maken van de aanrijding, houdt dan rekening met het volgende:

 • Maak duidelijk om welke voertuigen het gaat. Op het schadeformulier wordt gesproken van partij A en partij B. Zet dit boven het desbetreffende voertuigteken ook de weg waarop gereden wordt inclusief verkeerstekens. Zo kan bijvoorbeeld duidelijk worden of er haaientanden stonden voor een partij zodat de voorrangssituatie duidelijk is
 • zet pijlen in de rijrichting van de auto's
 • geef de wegen en straten aan op het schadeformulier. Het is dan duidelijk waar het verkeersongeluk daadwerkelijk plaatsvond
 • laat ook de bestuurder van het andere voertuig het schadeformulier tekenen. De situatieschets staat dan tussen partijen vast.

Schadevergoeding eisen bij letselschade

Bent u aangereden door een auto of ander voertuig? Als een ander schuldig is aan een aanrijding, dan kunt u schadevergoeding eisen. Maar dit is niet zo eenvoudig als het wellicht klinkt. Gelukkig kunt u gratis de hulp van een letselschade specialist inschakelen.

Kiest u voor een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons letselschade bureau, dan helpen wij u van a tot z. Wij stellen een aansprakelijkheidsbrief op, gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen en regelen na erkenning van aansprakelijkheid direct een voorschot op de letselschade voor u.

Wilt u ook gratis hulp bij het claimen van letselschade na een verkeersongeluk? Wij helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag!

Nog meer tips voor het invullen van een schadeformulier!

Het tekenen van de situatieschets bij een aanrijding is 1 van de belangrijkste zaken bij het invullen van een schade- aanrijdingsformulier. Maar om de succesvol de tegenpartij aansprakelijk te stellen, is nog een aantal zaken van belang:

 1. vul altijd datum, tijd en locatie van de aanrijding in.
 2. kruis bij "gewonden" altijd "ja" aan, ook bij lichte klachten als milde nekklachten of rugklachten. Deze kunnen namelijk verergeren en u heeft altijd recht op schadevergoeding bij letsel, waaronder smartengeld
 3. is er schade aan de auto of bent u als fietser aangereden en is de fiets stuk? Kruis dan aan dat er sprake is van materiële schade
 4. vul onder 12 "toedracht" alles aan wat relevant is. Dit kunnen meer dan 1 hokje zijn.
 5. onder 14 "opmerkingen" kun u aangeven wie er volgens u schuldig aan het ongeluk is
 6. laat het aanrijdingsformulier altijd ondertekenen door de bestuurder van het andere voertuig. De inhoud van het schadeformulier is dan bindend tussen partijen
Wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons letselschade bureau, dan doen wij meer dan tips geven over hoe u een situatieschets moet maken na een aanrijding. Onze hulp start met een uitgebreid letselschade advies bij u thuis of op 1 van onze afspraaklocaties.

Tijdens het uitgebreide intakegesprek bespreekt u met een ervaren letselschade specialist wat u is overkomen en maken wij een plan van aanpak.

Vervolgens gaat u letselschade advocaat voor u aan de slag:

 • onderzocht wordt wie wij aansprakelijk stellen kunnen
 • de aansprakelijkheidsbrief wordt opgesteld
 • wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade
 • er wordt direct na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op de letselschadevergoeding gevorderd
 • indien nodig schakelen wij een medisch adviseur in voor de beste medische behandelingen
 • bij arbeidsongeschiktheid schakelen wij een arbeidsdeskundige in
 • alle letselschade bedragen worden vermeld op een schadestaat
 • op basis van de schadestaat onderhandelen wij met de verzekeraar over de hoogte van uw letselschade vergoeding
 • indien nodig starten wij een gerechtelijke procedure
 • er wordt gezorgd dat uw letselschade volledig vergoed wordt
Contact met u letselschade advocaat

Bent u betrokken bij een auto botsing, een fietsongeluk of bent u als voetganger aangereden? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij het claimen van letselschade.

Bel voor gratis hulp het claimen van een schadevergoeding bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland